Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Midaku píše:
Však píšu, že jak kde. Tady je už jaro, u vás zjevně ještě ne. Ale na víkend jedu do lesa, očekávám chladněji než ve městě, beru zimní oblečení.. prostě dle počasí a prostředí. Není třeba ospravedlnovat svůj výběr..
O víkendu má být až 14 stupňů
Já plánuji vytáhnout sandály ![]()
@Tajemnadama píše: Že to tvrdíš zrovna ty.
Nad 5 stupňů by se už zimní boty měly odložit a přejít na celorocky. Bydlím na horách, a ani po ranu tu už nemrzne, přes den okolo 7-12stupnu. Nejsi náhodou pro otuzovani?
Na horách nemrzne? U nás v Praze bylo předchozí tři noci pod nulou ![]()
Teď mají holky celoročky Protetika, kožené, kupovali jsme je na konci léta a nosí je od podzimu celou zimu (samozřejmě krom mrazů a sněhu). Poslouží i na jaro. Jen nevím, zda je ve tvém případě kupovat teď na jaro, aby nebyly na podzim už malé (mým dětem vždycky přes léto hrozně rychle vyrostou nohy
).
@unuděná píše:
Na horách nemrzne? U nás v Praze bylo předchozí tři noci pod nulou
U nas už ne. Ráno chodím do skolky v 7, a uz bylo víc jak 5 stupňů. Ted mi to ukazuje 8. Pod mrakem. Před 14ti dny zrušili i lyzak deckam, není sníh, nemrzne, nezasnezuje se.
@Tajemnadama děkuji, taky jsem koukala, ale přeci jen.. Děti jewte mají křehké nožky, uvažuji jewte nad Adidas.. Dcera ma 4roky a syn 2,5 roku.. Zase nechci nic drsheho, sama znáte, jak ty boty jim chvilku vydrží
@unuděná píše:
Na horách nemrzne? U nás v Praze bylo předchozí tři noci pod nulou
Jinak jestli se bavis o noci, tak tipuju ze je kolem 0-2 stupně. Pod nulu už to nejde, auto nerozmrzavam. Ale ja v noci ven sama ani s dětmi nechodím, tak nemusím řešit zimní noční obuv. ![]()
@LuciiLucie píše:
@Tajemnadama děkuji, taky jsem koukala, ale přeci jen.. Děti jewte mají křehké nožky, uvažuji jewte nad Adidas.. Dcera ma 4roky a syn 2,5 roku.. Zase nechci nic drsheho, sama znáte, jak ty boty jim chvilku vydrží
Já mám 4letou a 3 letou.
@Tajemnadama píše:
U nas už ne. Ráno chodím do skolky v 7, a uz bylo víc jak 5 stupňů. Ted mi to ukazuje 8. Pod mrakem. Před 14ti dny zrušili i lyzak deckam, není sníh, nemrzne, nezasnezuje se.
Zajímavý, u nás bývá většinou o dost tepleji, než jinde v ČR, a třeba dnes ráno v 7 hodin byly jen 2 stupně. Že nesněží a přes den je teplo i na horách to vím, u nás se taky rušily lyžáky, ale myslela jsem, že aspoň v noci ještě mrzne. Asi si sjedu pro nepřemrzlou travičku morčatům na hory ![]()
@unuděná dcera 4 roky a syn 2,5 let.. Teď uvažuji i nad Adidas, puma atd.. Ty jsou taky za rozumnou cenu, ale pořád váhám.. Děti jewte mají měkké nohy a nerada bych aby pak měli nějaké problémy.. Děkuji.. Z lidlu mám jen jako nouzovku. Do školky, tam jsou jen na zahradě.. Či by měli mokré, špinavé ty lepší..
@unuděná píše:
Zajímavý, u nás bývá většinou o dost tepleji, než jinde v ČR, a třeba dnes ráno v 7 hodin byly jen 2 stupně. Že nesněží a přes den je teplo i na horách to vím, u nás se taky rušily lyžáky, ale myslela jsem, že aspoň v noci ještě mrzne. Asi si sjedu pro nepřemrzlou travičku morčatům na hory
Přijeď. Fakt tady nemrzne. Nemám důvod kecat, jsem šťastná za jaro. Už mi lezou i tulipany a pazitka. ![]()
@LuciiLucie píše:
@unuděná dcera 4 roky a syn 2,5 let.. Teď uvažuji i nad Adidas, puma atd.. Ty jsou taky za rozumnou cenu, ale pořád váhám.. Děti jewte mají měkké nohy a nerada bych aby pak měli nějaké problémy.. Děkuji.. Z lidlu mám jen jako nouzovku. Do školky, tam jsou jen na zahradě.. Či by měli mokré, špinavé ty lepší..
Nééé, to jsou vesměs naprosto nevhodné boty pro malé děti. Těžké, s neohebnou podrážkou, tuhé…
Píšeš o Protetikách apod. a pak hledáš Adidasky
Zajděte si do nějaké té dětské obuvi, z těch levnějších třeba Santé nebo Fare.
@Lucie_Sx my máme ulz lidlu a jsou měkké, lehké a ohebné.. U špičky.. Chci už nějaké.. Ne zimní, ptz dcera má vysloveně zimní a když venku bude třeba už 15srupnu..tak chci nějaké, které třeba Rosa se nedostane do boty atd.. Aby nebyla v zimních botech, mají bugga a ty jsou skoro jako na hory a mají membránu.. Takže za nmme super.. Ještě mě napadlo třeba Adidas boty.. Jsou kožené a jen tak by nemuseli.. No, uvidím.. Adidas, puma a nebo ty kenn.. Ty jsme neměli a budu to objednávat přes internet, ptz dcera má neštovice a syn je nejspíš dostane také, takže než mi se někam dostaneme, tak už bude teplo a na zimní boty to typuji už nebude 😬 🙈
@LuciiLucie Vždyť píšeš, že nechceš nic drahého, ale za cenu Keenů můžeš mít úplně v pohodě dvoje certifikované boty (nic proti Keen, sama kupuju dětem jejich super sandály, jen mě zarazilo, že zmiňuješ cenu, ale Keeny levné fakt nejsou).
@unuděná syn je nosil a samozřejmě že Adidas atd žádná kvalita.. Fare jsou fajn, dcera měla kecky v loni v létě, jen ji klouzala podrážka, když byla v lese a šla přes štěrk 😬.. Ráda přečtu recenze a hodnocení na dětské boty.. Jak jsem psala, deri mají ještě měkké nožky a nechci jim je nějak… Zdeformovat