Názory ohledně výchovy dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1788
5.4.15 12:48
@Inaris píše:
Heli, ona si to mamka ani nemusí uvědomovat, víš. Mně moje máma nehlídla, protože má heslo, že když někdo dokáže šu. at, má se taky o svoje děcko pak starat sám. Což je svým způsobem pravda. Znám dost lidí (teď nemám na mysli Tebe samozřejmě, dávám jen příklad), kteří rádi svěří dítě prarodičům, uleví si ze svých povinností, rádi si odpočinou, ale pak neváhají prarodiče zkritizovat. Aby ke kritice nedocházelo, moje máma tomu předešla tím, že mi prostě nehlídala a ani nic nekupovala, kdepak pády mého děcka, ty ji absolutně nezajímaly, protože u toho ani nebyla - je to vaše děcko, starejte se. :-)
Tak buď ráda, že Ti mamina s hlídáním pomáhá a ty poznámky ber s rezervou. Rozhodně vám nechce ublížit.
Jste spolu často?

Asi tak jednou týdně, ale já si na ni nestěžuji…Ale má prostě jiný styl výchovy a nerespektuje ten můj…občas. jinak kluky (teda toho staršího) hlídá, kupuje oboum, ale občas má nějakou nemístnou poznámku a mne to mnzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
8.1.16 14:01
@Malike píše:
Já se snazila vysvětlit ze děti se dnes neposazuji za révu a nuceného drženi..neee prý se jen doba změnila k horšímu. Dřív vše bylo lepsi a dnes matky jsou line. K dr.by semnou nesla.Je to daleko a ještě pracuje.
..ahoj.. píšu jen tak abych tě povzbudila a zajímá mě jestli se alespon trošku u vás situace uklidnila a tvá matka tě začala respektovat..(nedošlo třeba časem na vaši společnou návštěvu lékaře? myslím že to by dost pomohlo) moc ti přeji plno sil, pevné nervy a spoustu pěkných situací/dní/let s tvým dítětem.. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
8.1.16 17:44

@mrkni1 ahoj..je to lepší..:-)) už bohužel kvůli tomu že malinkej je z největší pravděpodobnosti autista tak ani jedna znas nemůže radit…a i dostala antidepresiva tak se uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.1.16 22:46

@Malike ahoj,mam taky autika, kdyby ses chtela na neco zeptat, nebo jen tak pokecat, tak klidne napis sz. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.16 19:23

Potřebuju trochu pohled někoho z jiné strany… manželova dcerka (ted dovršila 3 roky), když je u nás, je to zlatíčko, je chytrá, milá, velice hodná, zodpovědná..žádné třštidlo. Jediné s čím má problémy je uklízení, je to hrozná bordelářka, pak si taky neváží hraček - všechno chce, a když některou věc tedy získá, buď ji rozbije (fixy nechá vyschnout, panenku opatlá modelínou..) nebo ji někde zanechá bez zájmu a už ji nechce. A pak jídlo, je hrozně vybíravá a málo jí, jedla by jen párky, krupicovou kaši, atd…

já vím, že je to asi normální a tohle předvádí každé dítě… jen nevím jednu věc..ona je hrozně nímavá a jako holčička i hérečka, známe to.

manžel jí něco řekne, třeba když sedíme u večeře, ona se toho ani nedotkne, ať sní aspoŇ trochu. Aona má takové předpubertální kecy, asi chycené ze školky, že s tátou mluví tak nějak..no znáte to "hmm, ale já to nechci…mi to nenuŤ, né ty tumpeto. já to prostě nebudu jíst a basta. No, přítel jde do vrtule, řekne jí, ty jseš nevychovaná ošklivá holka. a ona na něj vyjede, ať jí takhle neříká, že je to ošklivý a nebudeš mi tak říkat ani když to nebudu jíst.. a blabla, prostě řeči…

jde o to, že ona pak řekne tak dobře, snim tenhle kousek. A tati, mě to mrzí jak jsi byl na mě ošklivej, tati, pojď mě prosím dát pusu a obejmout mě… a manžel pochopitelně jde, krásně se objímají…holčičk řekne mě je to líto..

jak, když to tak čtu, tak je to asi ideální zakončení hádky, nenásilné, něžné, holčičce je to líto, táta na ní vyjel, ale už se udobřili…

mě se to ale nelíbí a nevím proč…přijde mi prostě, že ona moc dobře ví, že dej mi pusinku a obejmi mě, tomu protě manžel neodolá a neodmítně jí to (a zároveň si myslím, že toto by jí neměl odmítnout nikdy, že to by nebylo lidské, ale kruté)…

já mám ale pak pocit, že se všechno jako mávnutím smazalo, s každou křivdou si jde pro pusinku. jinak vůbec není mazlící typ, když tohle řekne, vždycky víme, že buď žárlí na sourozence nebo je jí nějak smutno, jinak by se nemazlila.

možná je to vlastně tak v pořádku, já nevím.
manžel jí vysvětlí co mu vadilo, ona to odkejve. na snědění večeře netrval tak o to nejde. on to bere tak, že jí neměl dávat odpoledne k svačině celý rohlík. Já zas nejsem pro, aby hladověla. třeba by dlouhodobě prostě jedla málo…ale nevím.

Ráda bych slyšela víc názorů…
holčička je paušálně rostě milá, hodná a tak… výpadky samozřejmě má. Ale říkám si, kdyby byla temperamentnější, jestli by to tímto způsobem pořád fungovalo..

asi je to zmatené…vím…vlastně nevím ani, co mi vadí…

• Citovat
  • Upravit
3746
10.1.16 22:27

..tak nevím.. mě to zní trochu jako že ti vadí „herecké nadání“ vaší dcery..dokonale využívá slabostí lásky a roztomilosti svojí osoby k dosažení vlastních požadavků..- nebo to co popisuješ vnímáš v jejím chování jako upřímné? (to já nemůžu posoudit) a svoji dceru znáš nejlépe..děti jsou nepředstavitelně chytré/bystré, šikovné a náramně manipulativní pokud na to mají nadání a příležitost.(některé). nevím ani jakou radu ti dát. dle tvého popisu je hodně výřečná a tak bych se jí možná zkusila zeptat co konkrétně z jídla nechce, nebo proč… nebo co chce jinak..a proč.. nebo jak jinak.. co jí vadí.. co chce aby někdo/táta udělal..atd.. třeba by dokázala smysluplně odpovědět a nemusela by využívat „herecké vlohy“ (to co popisuješ za rozbíjení hraček tak ona vůbec vnímat nemusí… třeba to vnímá jen jako „zajímavější hru“ a nestálost ve výběru hračky si myslím že je opravdu normální a častá v tomto věku.. přeji hodně zdaru, výchovných úspěchů a radosti celé vaší rodině. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.16 12:51

Díky… je fakt, že výřečná je hodně a dovede se velmi obratně vyjadřovat. myslím, že by dokázala odpovědět, to je pravda:)

právě to je to, že já NEPOZNÁM kdy je to opravdu pro ni k pláči a líto a kdy ještě je to herectví. když o něco prsí co asi nedostane, tak se při tom usmívá, to vidět je. Ale tohle nerozeznám. mám pocit, že ona hrát začne, a pak jak nabírá, jí to fakt začne být líto…:) asi to nic není… ona má úžasnou výhodu. jak je ukecaná, tak se dovede vyjádřit podle mě lépe než kdejaký dospělý! až jí to závidím:))

já si tedy nepamatuju, že bych ve čtyřeh letech dokázala sebejistě a sebevědomě vypustit věty jako:
omlouvám se, mě to strašně moc mrzí. já jsem to nechtěla nesníst, ale já jsem na to prostě neměla chut, tak jsem nevěděla co mam dělat a ty jsi mi to přece nenutil?

nebo

mě to mrzelo jak jsi mi řekl tohle, jak jsi byl na mě ošklivěj, prosím, já už budu hodná, už to neříkej, že jsem nevychovaná holka, moc prosím…

to říká čtyřleté dítě :D 8o 8o já to nechápu…já bch se v jejím věku styděla říct i „promiň“… bych to tak špitla, jak se znám…

:mrgreen:

ale ona je daleko víc komunikativní a kontaktní než já, takže já tohle chování neumím rozklíčovávat…což mě štve. Kdyby seděla, oči sklopený a jen by štkala, tak si vzpomenu na sebe a přesně vím, co cítí, utěšila bych jí i beze slov… ale to, že se nejprve ohradí, pak obhájí a pak prosí za odpuštění a chce důsledně obejmout, řekne si sama o pusu 8o a pomazlit… tak já vůbec nevím jak na to reagovat.

• Citovat
  • Upravit
13073
11.1.16 13:02

A já si zas nemyslím, že by se měl problém rozpatlávat ještě další 3 dny, takže já jsem za to usmíření a u tebe se mi zdá, že by se ti víc líbilo, kdyby s ní manžel/přítel (píšeš obojí) ještě nejmíň půl dne nemluvil. A to, že to holky s tátou umí, tak to prostě bývá. Když koukám, co předvádí dcera, tak nestačím zírat. i já jako ženská se mám od ní co učit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.1.16 13:10

Ma recht prcek. Jediny, kdo s ni manipuluje, je manzel. Holcicka nechce byt oskliva a nevychovana, tak chudera radsi sni jidlo a jeste se boji o otcovu prizen.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML