Nebacej! Udělej malá :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
655
5.6.14 19:52

Opakovat dokola a v klidu je potreba. I kdyz ma clovek pocit, ze na tom zesedivi, deti si tim ukotvuji navyky. Od malicka i u vetsich, smysl to ma. Oplacet placnutim je nesmysl, jen se jim ukaze, jakou ma bolest nebo to konani samotne moc. Stejne jako zacinat vse negaci je jasnej cervenej prapor to delat :mrgreen: lepsi je rict au, to boli, udelej nyny a jit od toho pryc, proste pak prevest pozornost jinam. Samozrejme musi znat i NE!, ale pouzivat to jen durazne u nebezpecnych veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
5.6.14 19:53

Malá taky furt každého bila a když jsme jí řekli, at tu holčičku nebouchá, ale udělá jí malá tak láskyplně pohladila sama sebe :mrgreen: ale po čase to pochopila..ted už bouchá nebo hladí cíleně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.6.14 20:04

Reaguje na hlas, melodii, ne nato, co říkáš.. takže za mě rázné NE je naposto na místě, když jí budeš říkat nebacej, maminku to bolí… jako kdybys říkala bla bla bla,,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
5.6.14 20:10

Můj 10ti měsíční mě kouše, hodně to bolí. Vyzkoušela jsem všechno a pomůže ho jen postavit na zem aby na mě nedosáhl. Nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
5.6.14 20:11

@Krrysa Souhlas, jak to rozvedu do věty, tak to nemá ten správný efekt. Ale rázně řečené NE, dělá divy. :D
Malá také fackovala, vyzkoušela jsem domluvu a dopadlo to tak, že odkývala, že rozumí, a dala mi přídavek. :roll:
Tak za mě rázné a hlasité NE. To jediné zabralo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
5.6.14 20:24

Taky jsem nedávno přemýšlela kdy začít,,vychovávat"..slovo NE začínají chápat už okolo 7 měsíce..oni nejsou blbý jen děěěsně vyčůraný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
5.6.14 20:25
@Krrysa píše:
Reaguje na hlas, melodii, ne nato, co říkáš.. takže za mě rázné NE je naposto na místě, když jí budeš říkat nebacej, maminku to bolí… jako kdybys říkala bla bla bla,,, :mrgreen:

Přesně..možná ještě rozumí bla bla bla mlíčko..a bla bla bla cáky cáky.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.6.14 20:52

Řeším doma úúúplně to samé. S tím rozdílem, že mojí je 15 měsíců :roll:

Prostě když jí mám na ruce, nebo na klíně tak mě začne plácat do obličeje. Řikám jí, že NE, že to je AU AU a ona mi taky pak udělá „malá“, ale vzápětí mi jí zase švihne, páč jí to přijde jako super hra, mámu nejdřív plácnout a pak dělat malá :roll:

Nebo jí prostě položím na zem, že tohel prostě NE. Ona chce zase na klín, ale já jí už nevezmu, protože mi dělá AU AU. Příště to ale stejně zase udělá :roll:

Nejhorší co jsem zkusila bylo oplatit jí to, aby věděla, že to bolí. Jako dobrý, koukala jak puk a ten den už to neudělala. Tak jsem si říkala, hurááá, úspěch, tak to pochopila… a když mě po několiráté plácala do břicha nebo do ruky tak jsem jí to taky oplatila (když ignorovala NE a AU AU), rozbrečela se, ale už to neudělala… opět si řikám, ahááá, super… pochopila to…

Načež dneska jsem jí vynadala, že lezla po Xté do šuplíku kam nesmí, udělala jsem na ní TY TY TY a milejdy mi nemilosrdně jednu flákla 8o 8o 8o Já jak jsem to nečekala tak opravdu reakce vteřinová byla, že jsem jí to vrátila :oops: :oops: :oops: Začala bulet pochopitelně…

Takže dnešní změna názoru… tohle neni teda dobrý :roll: Udělala jsem chybu, nechci aby se dítě naučilo někoho „bít“ když jí nepůjde po vůli… to ne, to je fakt špatně. :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.6.14 21:39

@Leniczka23 přesně tak :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
5.6.14 23:45

Nno vidite, ja kdyz reknu au, tak se strasne smeje bo mu to slovo prijde vtipny. Po ruce je mu uplne u zadku ze dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
6.6.14 08:38

Díky moc holky :) vytrvám v opakování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie