Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím vás všechny…
Chtěla bych se zeptat zkušených maminek, jestli je možné, aby bylo dítě rozmazlené už ve 2 měsících. 08,04,2014 se mi narodila nádherná dceruška Leontýnka, už asi měsíc pozoruji, že bez ní nemohu pomalu na WC…Ze začátku jsem to chápala, jak jí vzali z toho krásného prostředí z bříška a teďka ten velký svět…Ale teď mi z ničeho nic se vzteká, když jí nechci houpat na ramínku, nebo nosit po baráku…
Máte někdo s tím zkušenost? Děkuji
Ne, takhle malé dítě opravdu nemůže být rozmazlené, byla u tebe v břiše dlouhou dobu, tak je logické, že prostě chce být s tebou…
@kroulikova.k take myslim ze nemuze, chce byt jednoduse u maminky. nechci strasit ale nasi dceri bude za 14dnu rok a take beze mne nechce byt…porid si nositko nebo satek, usetri ti to spousta starosti ![]()
@kroulikova.k píše:
Zdravím vás všechny…Chtěla bych se zeptat zkušených maminek, jestli je možné, aby bylo dítě rozmazlené už ve 2 měsících. 08,04,2014 se mi narodila nádherná dceruška Leontýnka, už asi měsíc pozoruji, že bez ní nemohu pomalu na WC…Ze začátku jsem to chápala, jak jí vzali z toho krásného prostředí z bříška a teďka ten velký svět…Ale teď mi z ničeho nic se vzteká, když jí nechci houpat na ramínku, nebo nosit po baráku…Máte někdo s tím zkušenost? Děkuji
Neříká to náhodou tatínek? Tatínkové si často myslí, že mimina jsou na klíček a když náhodou na klíček nereagují, tak jsou prostě rozmazlené. Tak jak to je?
Já jsem si právě z toho důvodu pořídila kibi nosítko… mám nedonošeného… a chce se pořád nosi a je klidný jen u mne ![]()
@Fima píše:
Ne, nemůže.EDIT: Chce zkrátka mámu, je to normální.
Tak, chtěla jsem napsat to samé.
Zkus šátek, kdyby si byla hodně zoufalá.
Normální a přirozené, že chce být s tebou, nejlépe pořídit šátek nebo nosítko a nosit.
Příspěvek upraven 05.06.14 v 15:07
Děkuji za odpovědi… Je to moje první dítě a nechci dělat nic špatně.. Setkala jsem se s tím, že některé maminky ty děti nechali vyvztekat, ale já nemám to srdce jí slyšet plakat a vždy jí vemu do náručí.
![]()
Dítě potřebuje mámu dýl jak dva měsíce…
Na druhou stranu, na cosi ji zvykneš, tak to budeš mít… Nikdy jsem děti nehoupala, nechovala nějak přehnaně, měla jsem je v posteli a při procházce/nákupu v šátku a myslím, že díky tomu pak byly schopné si vegetit v lehátku či ohrádce, aniž by nějak trpěly, vymazlený byly dost ![]()
@kjhui píše: ??? to je vtip?
A tak to je zbytečné, taky jsem jako prvomatka nevěděla kudy kam a zjišťovala, co se dalo.