Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kroulikova.k rozmazlená.. spíš navyklá.. Co se dítěti udělá jako standart, toho se pak dožaduje, tam je spokojené a jinakosti ho stresují a pláče. Takže někdo má jako standart kolíbku, postýlku, lehátko apod., někdo ramínko, ruce aj.. No a pak záleží na charakteru a temperamentu každého miminka..některé se nechá položit v pohodě, některé je víc kontaktní společenské, stresující a k té „samostatnosti“ je delší pomalá cesta. A od toho už jsou mámy, které nejlíp ví a cítí a milují. Řekla bych, že první 3 měsíce je hájená, pak už bych pomalu začala „vychovávat“ a zvykat na to, co chci já.. Fakt pomalinku zlehoučka, třeba pár minut a být na dohled, ale důsledně, pochopí. Jak se už bude umět zabavit hračkou, pak postupně přetáčet, později plazit apod. bude to jen lepší.
Já jsem matka macecha, ale s jedním souhlasím: z rozmazlenosti dítě vyroste, z citové deprivace nikoli.
To je blbost ne?
No, náš malej taky začne někdy natahovat nebo nadávat když ho položím na postel
, ale hned přestane. Podle mě nemůže být dítě rozmazlený takhle brzo. Je to malý miminko, spíš bych řekla, že chce cítit blízkost a být s tebou
Jinak já mám takový to nosítko, ale ještě jsem tam malýho nedávala. Zítra ho poprvé vyzkouším ![]()
@kroulikova.k Tak pokud je nosítko ergonomické, tak je to OK. Já teda v šátku nosila jednině na stojáka. Bylo to podobné poloze v Manduce, ale lepší. Kolik teď aktuálně váží?
Pokud máš možnost, zkus si šátek jen půjčit a podle youtube uvázat tzv. „kříž s kapsou uvnitř“.
Doporučuju šátek, miminka se v něm krásně přitulí- daleko lépe než v nosítkách, uvolní se ti ruce a budete obě více v pohodě
pokud máš fb a chtěla bys přidat jsem ve skupině nosnic, tam ti poradí co a jak, sehnat tam můžeš levně šátky i různá nosítka, hlavně rady a podporu
nebo pohledej tady určitě i tady takové skupiny jsou
Já jen dodám, že s nosítka-Manducy mě bolí záda a moc nosit nemůžu, teď už jen vyjímečně. O šátku na sobě jsem snad ani nevěděla.
@3HE píše:
Nosítko musí být buď ŠÁTEK nebo ERGONOMICKÉ… viz. nosenideti.cz
http://www.nosenideti.cz/…-se-sponami/
A tak teď tu vidím, že mám špatné nosítko..Právě jsem si to myslela, když mi v něm byla pokroucená…Myslím, ty zádíčka její..Teď vidím jak to má být správně…I když jsem si ho koupila a psali tam od narození..
do 8kg, ale je že nemá ty kolínka k tomu bříšku, ona mi tam jako skoro sedí.. A právě, jsem si myslela, že to bude asi špatně…
Já viděla pár ženských tady u nás s dětma v šátku, ale já bych se bála, že se to rozváže
Radši to nosítko. No, vyzkouším a uvidím.. ![]()
@avm3 píše:
@kroulikova.k Tak pokud je nosítko ergonomické, tak je to OK. Já teda v šátku nosila jednině na stojáka. Bylo to podobné poloze v Manduce, ale lepší. Kolik teď aktuálně váží?
Pokud máš možnost, zkus si šátek jen půjčit a podle youtube uvázat tzv. „kříž s kapsou uvnitř“.
Málé jsou za 3 dny 2 měsíce a váží 5kg
@Hr4sek22 píše:
Já viděla pár ženských tady u nás s dětma v šátku, ale já bych se bála, že se to rozvážeRadši to nosítko. No, vyzkouším a uvidím..
Právě! Taky jsem si tohle říkala..Že by mi pak vyklouzlo nějak a spadlo…
@kroulikova.k píše:
A tak teď tu vidím, že mám špatné nosítko..Právě jsem si to myslela, když mi v něm byla pokroucená…Myslím, ty zádíčka její..Teď vidím jak to má být správně…I když jsem si ho koupila a psali tam od narození..![]()
do 8kg, ale je že nemá ty kolínka k tomu bříšku, ona mi tam jako skoro sedí.. A právě, jsem si myslela, že to bude asi špatně…
papír snese kdeco… nejhorší je právě svislá poloha a ta v NEergonockém nosítku je vždy!
@avm3 píše:
Tak vzhledem k tomu, že je paní nováček a že prosba zní dost nešťastně jsem to brala vážně…
No vidíš, co člověk to názor, mně paní připadala právě až moc v klidu, v kontrastu s nervama jiných.. a v kombinaci s tím že to je nováček..
A vzhledem k tomu že prvních pár měsíců není pláč diferenciovaný a každá druhá máma zoufale řeší, jestli neplače kvůli prdíkům, hladu, nemoci, bolestem atd. mi přišla hláška s rozmazleností dost přestřelená. Asi jako když mezi deset diskuzí „mám na měsíc tisícovku, dvě, jak mám vyjít“ nějaký nováček práskne téma „mám třicet měsíčně a nevím jestli jet na kanáry nebo na seyschelly“..
Nicméně okej, asi je to diagnóza na mé straně
dala jsem dotaz, vidím že to vtip není, tak se pakuju ![]()
@kroulikova.k Tak to já se budu muset taky podívat jestli bych tím nosítkem co mám já malýmu spíš neuškodila
Dostala jsem ho jako dárek od tety přítele když se syn narodil. Ještě je zabalený, ani jsem si ho neprohlížela ![]()
@kroulikova.k píše:
Právě! Taky jsem si tohle říkala..Že by mi pak vyklouzlo nějak a spadlo…
když se dobře uváže, tak nic nehrozí… jsou na to i kurzy za cca 300kč za lekci a jedna lekce úplně stačí.
@kroulikova.k píše:
Málé jsou za 3 dny 2 měsíce a váží 5kg
Tak to na nošení ještě jde ![]()
@kroulikova.k nositko jedine manducu nebo kibi. nase mala odmitala od 2 mesicu kocarek, tak jsem ji asi 3 mesice jen nosila v manduce a pak sla do sportaku v leze, ale videla ven tak byla uz jaks taks spokojena, dodnes neni kocarkovy typ, ale na rychly presun uz vydrzi. manducu take pouzivam dodnes, bud na nakup, dovolenou nebo treba i na uklid doma, uz nosim i obcas na zadech