Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hr4sek22 píše:
@3HE L.Rossi nebo coachjo..
no nic, tak holt budu muset koupit tu manducu pomale za trojku, ale na tomhle se asi nevyplatí šetřit. Nechci aby měl malej pak problémy se zádama
Kup použitou v bazárku někde, najdeš jich tam spoustu a ušetříš polovinu ceny. Já jsem tak koupila taky nosítko a ušetřila jsem.
@Fazulina Jako, ne že bysme byli žebráci, ale našla jsem i levnější ![]()
Asi malýmu objednám tohle: http://www.detskydum.cz/…anka-238501/ ![]()
@kroulikova.k ahoj
já mám doma jedenáctiměsíčního klučíka a křičí pořád.. od narození trpí na větry..takže síla..hodně jsem se s ním nanosila, nešlo ho nechat ležet, ten pláč je fakt stresující.
ale zrovna jsem se dostala ke knížce s názvem Koncept kontinua a je to opravdu zajímavý, co tam píšou… píše to paní, co strávila asi dva roky někde u indiánů..a píše tam právě o těch prvních měsících.. že ty ženy ty děti nosí pořád u sebe-v šátku třeba… všude, pro vodu a tak.. a to miminko je u maminky a v bezpečí.. je v náručí. Prostě to potřebuje ten kontakt. A v noci leží vedle něj.. pak až začne lozit tak se začne osamostatňovat. Píše tam, že ty děti nejsou tak uvztekaný a netrpí na koliky a podobně.. takže jestli se nám narodí další prcek, tak jdu do šátkování:)
taky píše, že je dobrý, že fázi v náručí že je opravdu potřeba pro jeho duševní vývin.. a ten šátek je asi super, že máš volný ruce. já měla jen nosítko a strašný, nedal se v něm nosit. taky byl brzy hrozně těžký-ale věřím tomu, že právě v šátku, když ho máš správně uvázaný tak o něm ani nevíš.. takže já jdu příště do šátku.
no ještě to nemám dočtený a všecko se samozřejmě nedá použít do dnešního světa, ale jsou tam dobrý myšlenky.. takže doporučuju pro zajímavost
@Hr4sek22 to je taky naprd, to je takový hybrid, mezi klokankou a nosítkem. Je to málo široké, za pár měsíců dítěti vyrostou nohy a budou mu stejně viset. Ne sice tak hrozně jako v klokance, ale budou. Vyber si nosítko tady www.nosenideti.cz, tam chybu určitě neuděláš. A zkus se pak poohlédnout v tamnějším bazaru nebo na MMB po použitém a ušetříš ![]()
@kroulikova.k píše:
Zdravím vás všechny…Chtěla bych se zeptat zkušených maminek, jestli je možné, aby bylo dítě rozmazlené už ve 2 měsících. 08,04,2014 se mi narodila nádherná dceruška Leontýnka, už asi měsíc pozoruji, že bez ní nemohu pomalu na WC…Ze začátku jsem to chápala, jak jí vzali z toho krásného prostředí z bříška a teďka ten velký svět…Ale teď mi z ničeho nic se vzteká, když jí nechci houpat na ramínku, nebo nosit po baráku…Máte někdo s tím zkušenost? Děkuji
Ne. Nemůže. Je to přirozené, potřebuje kontakt a říká si o něho. Některé děti jsou víc kontaktní, jiné méně.
@AnastazieB píše:
@Hr4sek22 to je taky naprd, to je takový hybrid, mezi klokankou a nosítkem. Je to málo široké, za pár měsíců dítěti vyrostou nohy a budou mu stejně viset. Ne sice tak hrozně jako v klokance, ale budou. Vyber si nosítko tady www.nosenideti.cz, tam chybu určitě neuděláš. A zkus se pak poohlédnout v tamnějším bazaru nebo na MMB po použitém a ušetříš
souhlasím!!!
@AnastazieB píše:
@Hr4sek22 to je taky naprd, to je takový hybrid, mezi klokankou a nosítkem. Je to málo široké, za pár měsíců dítěti vyrostou nohy a budou mu stejně viset. Ne sice tak hrozně jako v klokance, ale budou. Vyber si nosítko tady www.nosenideti.cz, tam chybu určitě neuděláš. A zkus se pak poohlédnout v tamnějším bazaru nebo na MMB po použitém a ušetříš
tady u těch hybridů jde i o to, že dítěti nejde dobře podsadit pánev… takže není stejně v dbr poloze… mm jedno nosítko půjčené od kamarádky - je prý šité podle manducy… ale nemá udělané záševky pod zadkem dítěte, takže nejde dítěti podsadit pánev a nedrží mu nožky - malý se mi v tom smýkal, nechtěl v tom být…, ptž už znal správnou polohu. Zkoušel ajsem to jen jednou… pořád se mi propínal, ptž byl ve svislé poloze…
Na bazaru se dá do 2000 koupit použité nosítko… fakt záleží na každém… jestli ho využije apod., ale já vím, že jsem ho využila hodně.
Měla jsem šátek (pevný) i ergonomické nosítko… z ničeho mě nebolela záda, nosila jsem malého po venku, po obchodech, z auta k lékaři nebo na rehabilitace, čehož jsme si užili hodně… doma jsem s ním v nosítku věšela a sbírala prádlo, vysávala, utírala prach, četla knížky se starší dcerou… když nemohl usnout, tak jsem ho v tom v pohodě uspala… jako prostě SUPER VĚC! ![]()
@Hr4sek22 Já nevím, já takovým těm náhražkám zn. No name nevěřím… ![]()
@Ariadne píše:
Co ja se od moji mamy naposlouchala, ze mala bude rozmazlena a ze si miminka VYNUCUJI chovani od narozenidodnes jsem ji tuhle teorii nedokazala vyvratit.
dite i matka jedou od narozeni instintivne, jsou to proste mala zviratka, ktera potrebuji kontakt.
U nas to tatinek chapal, takze jsme nosili, chovali, uspavali u prsa (jeste i ted) a zavrsili to spolecnym spanim
jak se to tvoje nositko jmenuje?
No jako bych to psala já. Mamka je taky přesvědčená, že dětem je potřeba násilím vnutit režim od narození a nošením se rozmazlují. Kojení ročního dítěte je prý neestetické. Dcera bude mít v srpnu 3 roky a kojím pořád
Navíc dcera byla za svůj život v kočárku cca 5×, když si chtěly povozit babičky. Já a manžel jsme ji nosili nejprve v šátku, později v nosítku Beco.
Manžel má naopak pochopení. Po příchodu z porodnice sám šoupnul dceru k nám do postele a konečně jsme se všichni vyspali. Když dcera po mně ve svém věku loudí kojení, tak je na její straně a ukecávají mě společně.