Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se
Promiň, omylem jsem ti klikla na profil, to ten odkaz u @lisacka
@MaJiKa mi to neva, nezjišťuju, kdo mi na profil kouká nebo ne
![]()
@MaJiKa píše:
My taky pozemek neměli a nemáme dosud, oplocený a nebyl problém. Není důležité, jestli je oplocený, ale že je váš, ne?
Taky myslím, až ta větev na někoho spadne nebo něco zničí, tak se za to bude zodpovídat majitel a ne obec
@martina.se
Ale jsem odtuď tak rychle vystřelila, že jsem se ani nestačila podívat, kde že jsou to tak „vstřícní“ lidé ![]()
Kdyby na místě, kde se o něčem rozhoduje, seděl prostý, moudrý člověk bez facebůůůůku a jiných debilních vymožeností, řekne Ti-okamžitě svalit, ať to nedopadne jak ve Zlíně. Tam také jednali vzdělanci o h…ě a stálo to životy dvou dětí. Vzal bych na pomoc kamarády, pilu a šlo by to teď. V této zkorumpované, banánové džungli nečekej od nikoho zdravý rozum, ten už dávno ti přihlouplí, podplacení tupci vyměnili za nesmyslná nařízení ve smyslu-čím složitější, tím více to přinese do našich kapes.
@jitka.84 píše:
Taky myslím, až ta větev na někoho spadne nebo něco zničí, tak se za to bude zodpovídat majitel a ne obec
Přesně tak to je, to už pak nikoho nebude asi zajímat, že to je vlastně vina toho, kdo to nepovolil pokácet ![]()
Tak jsem našla tohle http://www.drevo-kaceni.cz/…leni-kaceni/. Asi nezbude nic jiného než odborný posudek a nebo oplotit ( to ti nikdo nemůže zakázat), pak bude pozemek definovaný jako zahrada a pak pokácet
Příspěvek upraven 03.03.14 v 11:08
@lisacka Zakladatelko pokud vám ho nepovolí pokácet, strom bych nechala zpevnit. Udělá se taková konstrukce, že se větve připevní ke kmenu dráty. Dělá se to u starých stromů. Je to hezky vidět třeba v botanické zahradě na Albertově. Tam je takový hodně starý strom pěkně zpevněný a denně pod ním projde spousta lidí.
A kolik by byla případně pokuta za pokácení toho stromu? Já jen jestli by to nebyla přijatelná suma na to, aby se nikomu a ničemu nic nestalo
.
A nebo to něčím polít v noci aby strom uschnul úplně a nebo dej do něj staré zrzavé hřebíky to taky pomůže a pak bude nutné strom zkacet, ale hřebíky ne do úrovní oči to by bylo všem jasné ![]()
@anubis25 píše:
A nebo to něčím polít v noci aby strom uschnul úplně a nebo dej do něj staré zrzavé hřebíky to taky pomůže a pak bude nutné strom zkacet, ale hřebíky ne do úrovní oči to by bylo všem jasné
@anubis25
Tak to bych nedělala, taky jsme kdysi, když to bylo jen mírně naprasklé, ty kmeny, nad něčím takovým uvažovali, ale zas pak jak by odumřel, báli by jsme se ještě víc, že to může spadnout nečekaně.
My tu vůbec žijem na fajném pozemku, jsme trochu v kopci, kolem nás jde cesta a pod ní je taková roklina s potůčkem a listnatým lesem (ten je taky náš). A asi před měsícem tu byl silný vítr a z toho lesa spadl vysoký strom, podemletý vodou, stál na druhé straně rokle a přepadl přes ní, přes tu cestu a ještě vršek vyšel na náš plot u domu a špička dopadla asi metr od oken. Zrovna jela paní s autem z obecního (spadlo to chvíli před ní) tak to hned nahlásila na hasiče a přijeli to pořezat.
Oplotit pozemek nás samozřejmě taky napadlo. Takže teď zkusíme asi ten posudek, pokud to nebude stát tisíce a uvidíme. Každopádně s obcí se asi nedomluvíme, ani arguemnt, že jde o životy je nepřesvědčil… A to jsme byli ochotni vysázet v zahradě několik nových mladých lipek.
@lisacka píše:
Oplotit pozemek nás samozřejmě taky napadlo. Takže teď zkusíme asi ten posudek, pokud to nebude stát tisíce a uvidíme. Každopádně s obcí se asi nedomluvíme, ani arguemnt, že jde o životy je nepřesvědčil… A to jsme byli ochotni vysázet v zahradě několik nových mladých lipek.
Zkuste ještě ten odbor životního prostředí, vzít tam i fotky, co oni na to. Měl by být někde na Oú, buď u vás, nebo pokud jste malá obec, pak Oú obce s rozšířenou působností, pod kterou spadáte.
Ještě mě teď napadlo, není třeba ta lípa zapsaná jako památný strom? Potom by byla státem chráněná a pokácení už by byl problém. Jednu takovou, asi 500 letou tu máme taky.
Příspěvek upraven 03.03.14 v 12:43