Nebezpečná tchýně

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
6.11.15 15:04

Je to těžké. Já se narodila našim, když byli ještě hodně mladí. Třískali mne hlava nehlava, denně jsem poslouchala, jak jsem jim zkazila život, otec mne málem zabil, fuj, hnus. ale pak dospěli, k nejmladšímu bráškovi se chovali jinak. Já jim v dospělosti odpustila, smířila se s nimi, i když jsem s nimi od puberty nebyla. Teď se chovají k vnoučatům skvěle. I k bráškovi.

• Upravit
StrelenaLenka
6.11.15 15:08
@Anonymní píše:
Je to těžké. Já se narodila našim, když byli ještě hodně mladí. Třískali mne hlava nehlava, denně jsem poslouchala, jak jsem jim zkazila život, otec mne málem zabil, fuj, hnus. ale pak dospěli, k nejmladšímu bráškovi se chovali jinak. Já jim v dospělosti odpustila, smířila se s nimi, i když jsem s nimi od puberty nebyla. Teď se chovají k vnoučatům skvěle. I k bráškovi.

to je hrozné…myslím, že odpustit musí být těžké…stejně jako matce svěřit dítě někomu komu vůbec nevěří

• Upravit
35438
6.11.15 15:10

MUSÍTE JÍ DÍTĚ DÁVAT, pokud projeví zájem o styk. Vyplývá to z noz. prarodiče mají nárok na styk s vnuky, i když jsou :poblion: :poblion: :poblion:, mohla by si styk i vymoci soudně. To je stejné, jako když třeba chlap mlátil svoji exmanželku, na styk i na svěření dětí do své péče má holt nárok.

• načítám...
80475
6.11.15 17:27

No hele, já bych to viděla trošku jinak - nikdo tam v jeho mládí nebyl, takže kdoví, jak to „mlácení a terorizování“ vypadalo. Pochybuji o tom, že pokud by ho matka mlátila jako žito a psychicky ho týrala stylem např. jsi neschopný idiot, kdybys raděj chcípnul - že by ji omlouval a chtěl se s ní dál stýkat. Ale jak říkám, do toho nikdo nevidí a posoudit to mohou jen oni dva. Takže pokud se stýkají, je to pro ně zřejmě uzavřená kapitola. A pak tedy nevidím důvod, proč by nemohla malou vídat. Jistěže pokud je miminko plně kojené, nemůže ho mít nějak nadlouho, ale povozit v kočárku nebo přijít se pomazlit, proč ne. No a až bude malá větší, tak bych to vyzkoušela, třeba začít půldnem a pomalu přidávat.
Ale asi takto - tyhle staré historie a k tomu sdělované přes kamarády - kdoví, jak to bylo.
Prostě si myslím, že pokud by to tam bývalo takovéto, tak by k matce takový vztah neměl.

• načítám...
StrelenaLenka
6.11.15 17:51

Ok..vše předám dál…jinak malé je rok a tchýně jí většinu života neviděla, jelikož se urazila(kvůli sporu s kamarádkou-na 4.měsících malé) přítel jí omlouvá jelikož (co si budem povídat) je to matka.

• Upravit
wewa1
6.11.15 17:58
@Tiger-lily píše:
MUSÍTE JÍ DÍTĚ DÁVAT, pokud projeví zájem o styk. Vyplývá to z noz. prarodiče mají nárok na styk s vnuky, i když jsou :poblion: :poblion: :poblion:, mohla by si styk i vymoci soudně. To je stejné, jako když třeba chlap mlátil svoji exmanželku, na styk i na svěření dětí do své péče má holt nárok.

Ano to mohli, ale v NOZ je také paragraf, kde je napsáno, pokud je to v zájmu dítěte. Pokud dítě dosud s prarodičem nebylo ve styku, nezná ho, neměl by soud rozhodnout o styku. Letos jsme řešili to samé a tyto informace mám od soudce. Prarodičen nakonec svůj požadavek stáhli, tak jsme to nemuseli řešit.

• Upravit
35438
6.11.15 18:00
@wewa1 píše:
Ano to mohli, ale v NOZ je také paragraf, kde je napsáno, pokud je to v zájmu dítěte. Pokud dítě dosud s prarodičem nebylo ve styku, nezná ho, neměl by soud rozhodnout o styku. Letos jsme řešili to samé a tyto informace mám od soudce. Prarodičen nakonec svůj požadavek stáhli, tak jsme to nemuseli řešit.
:think: co když bude prarodič tvrdit, že není ve styku jen proto, že mu tento styk rodiče dítěte neumožňují?
  • načítám...
wewa1
6.11.15 18:04
@Tiger-lily píše: :think: co když bude prarodič tvrdit, že není ve styku jen proto, že mu tento styk rodiče dítěte neumožňují?

Tak to přesně tcháni tvrdili, ale dle soudce to nemělo význam. U nás se tedy jednalo o 10 leté děti a tak se mohly případně vyjádřit. Zakladatelka má dítě roční, tak tam potom nevím… Ten soudce tvrdil, že by bylo něco jiného to, že děti běžně k prarodičům chodily a najednou po rozvodu ne, proto je tam to o tom zájmu dítěte. Bohužel si už nepamatuju to číslo §.

• Upravit
StrelenaLenka
6.11.15 18:05

Co když bere prášky na hlavu. mění to něco a byly by svědci ze strany otce. kteří s ní mají co dočinění

• Upravit
35438
6.11.15 18:19
@StrelenaLenka píše:
Co když bere prášky na hlavu. mění to něco a byly by svědci ze strany otce. kteří s ní mají co dočinění

pokud neublížila vyloženě těm dětem, tak pochybuju, že nějací svědci mají význam. A od psychiatra leda posudek, že by mohla být nebezpečná :nevim:

• načítám...
35438
6.11.15 18:20
@wewa1 píše:
Tak to přesně tcháni tvrdili, ale dle soudce to nemělo význam. U nás se tedy jednalo o 10 leté děti a tak se mohly případně vyjádřit. Zakladatelka má dítě roční, tak tam potom nevím… Ten soudce tvrdil, že by bylo něco jiného to, že děti běžně k prarodičům chodily a najednou po rozvodu ne, proto je tam to o tom zájmu dítěte. Bohužel si už nepamatuju to číslo §.
:? njn, takže zase klasika, kdo posoudí co je a co není v zájmu dítěte…
  • načítám...
Anonymní
6.11.15 18:27
@StrelenaLenka píše:

prášky na hlavu :roll: :lol: bere kdekdo s tím neuspěje, musela by ohrožovat zdraví nebo život dítěte.

Mě moje máma fyzicky neúměrně tvrdě trestala, zavírala do sklepa, ponižovala, k vnoučatům se chová pěkně, vzorová babička. Jo a je s nima sama, třeba týden dovolené a tak.Ona „jen“ nezvládala být matkou, jako babička funguje. A mě to taky trvalo dlouho si připustit, že se ke mě máma chovala zle, zastávala jsem se jí, to je pro týrané děti docela typické i v dospělosti mají dojem, že si to zasloužily.

• Upravit
StrelenaLenka
6.11.15 18:28
:cert:

Příspěvek upraven 06.11.15 v 18:30

• Upravit
wewa1
6.11.15 18:28
@Tiger-lily píše: :? njn, takže zase klasika, kdo posoudí co je a co není v zájmu dítěte…

V zájmu dítěte je, aby se stýkalo s prarodiči, pokud tak bylo zvyklé. Je škoda zpřetrhat vazby. Ale není v zájmu dítěte, nutit ho do styku s prarodiči, když je v životě nevidělo.

• Upravit
StrelenaLenka
6.11.15 18:33
@Anonymní píše:
prášky na hlavu :roll: :lol: bere kdekdo s tím neuspěje, musela by ohrožovat zdraví nebo život dítěte.Mě moje máma fyzicky neúměrně tvrdě trestala, zavírala do sklepa, ponižovala, k vnoučatům se chová pěkně, vzorová babička. Jo a je s nima sama, třeba týden dovolené a tak.Ona „jen“ nezvládala být matkou, jako babička funguje. A mě to taky trvalo dlouho si připustit, že se ke mě máma chovala zle, zastávala jsem se jí, to je pro týrané děti docela typické i v dospělosti mají dojem, že si to zasloužily.

to je pravda :-( často jsem o tom i četla..nevím jak na tom je její přítel..ale vzhledem k tomu jak jí hájí. asi obdobně

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová