Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Je to těžké. Já se narodila našim, když byli ještě hodně mladí. Třískali mne hlava nehlava, denně jsem poslouchala, jak jsem jim zkazila život, otec mne málem zabil, fuj, hnus. ale pak dospěli, k nejmladšímu bráškovi se chovali jinak. Já jim v dospělosti odpustila, smířila se s nimi, i když jsem s nimi od puberty nebyla. Teď se chovají k vnoučatům skvěle. I k bráškovi.
to je hrozné…myslím, že odpustit musí být těžké…stejně jako matce svěřit dítě někomu komu vůbec nevěří
MUSÍTE JÍ DÍTĚ DÁVAT, pokud projeví zájem o styk. Vyplývá to z noz. prarodiče mají nárok na styk s vnuky, i když jsou
, mohla by si styk i vymoci soudně. To je stejné, jako když třeba chlap mlátil svoji exmanželku, na styk i na svěření dětí do své péče má holt nárok.
No hele, já bych to viděla trošku jinak - nikdo tam v jeho mládí nebyl, takže kdoví, jak to „mlácení a terorizování“ vypadalo. Pochybuji o tom, že pokud by ho matka mlátila jako žito a psychicky ho týrala stylem např. jsi neschopný idiot, kdybys raděj chcípnul - že by ji omlouval a chtěl se s ní dál stýkat. Ale jak říkám, do toho nikdo nevidí a posoudit to mohou jen oni dva. Takže pokud se stýkají, je to pro ně zřejmě uzavřená kapitola. A pak tedy nevidím důvod, proč by nemohla malou vídat. Jistěže pokud je miminko plně kojené, nemůže ho mít nějak nadlouho, ale povozit v kočárku nebo přijít se pomazlit, proč ne. No a až bude malá větší, tak bych to vyzkoušela, třeba začít půldnem a pomalu přidávat.
Ale asi takto - tyhle staré historie a k tomu sdělované přes kamarády - kdoví, jak to bylo.
Prostě si myslím, že pokud by to tam bývalo takovéto, tak by k matce takový vztah neměl.
Ok..vše předám dál…jinak malé je rok a tchýně jí většinu života neviděla, jelikož se urazila(kvůli sporu s kamarádkou-na 4.měsících malé) přítel jí omlouvá jelikož (co si budem povídat) je to matka.
@Tiger-lily píše:
MUSÍTE JÍ DÍTĚ DÁVAT, pokud projeví zájem o styk. Vyplývá to z noz. prarodiče mají nárok na styk s vnuky, i když jsou![]()
![]()
, mohla by si styk i vymoci soudně. To je stejné, jako když třeba chlap mlátil svoji exmanželku, na styk i na svěření dětí do své péče má holt nárok.
Ano to mohli, ale v NOZ je také paragraf, kde je napsáno, pokud je to v zájmu dítěte. Pokud dítě dosud s prarodičem nebylo ve styku, nezná ho, neměl by soud rozhodnout o styku. Letos jsme řešili to samé a tyto informace mám od soudce. Prarodičen nakonec svůj požadavek stáhli, tak jsme to nemuseli řešit.
@wewa1 píše:
Ano to mohli, ale v NOZ je také paragraf, kde je napsáno, pokud je to v zájmu dítěte. Pokud dítě dosud s prarodičem nebylo ve styku, nezná ho, neměl by soud rozhodnout o styku. Letos jsme řešili to samé a tyto informace mám od soudce. Prarodičen nakonec svůj požadavek stáhli, tak jsme to nemuseli řešit.
@Tiger-lily píše:co když bude prarodič tvrdit, že není ve styku jen proto, že mu tento styk rodiče dítěte neumožňují?
Tak to přesně tcháni tvrdili, ale dle soudce to nemělo význam. U nás se tedy jednalo o 10 leté děti a tak se mohly případně vyjádřit. Zakladatelka má dítě roční, tak tam potom nevím… Ten soudce tvrdil, že by bylo něco jiného to, že děti běžně k prarodičům chodily a najednou po rozvodu ne, proto je tam to o tom zájmu dítěte. Bohužel si už nepamatuju to číslo §.
Co když bere prášky na hlavu. mění to něco a byly by svědci ze strany otce. kteří s ní mají co dočinění
@StrelenaLenka píše:
Co když bere prášky na hlavu. mění to něco a byly by svědci ze strany otce. kteří s ní mají co dočinění
pokud neublížila vyloženě těm dětem, tak pochybuju, že nějací svědci mají význam. A od psychiatra leda posudek, že by mohla být nebezpečná ![]()
@wewa1 píše:
Tak to přesně tcháni tvrdili, ale dle soudce to nemělo význam. U nás se tedy jednalo o 10 leté děti a tak se mohly případně vyjádřit. Zakladatelka má dítě roční, tak tam potom nevím… Ten soudce tvrdil, že by bylo něco jiného to, že děti běžně k prarodičům chodily a najednou po rozvodu ne, proto je tam to o tom zájmu dítěte. Bohužel si už nepamatuju to číslo §.
@StrelenaLenka píše:
prášky na hlavu
bere kdekdo s tím neuspěje, musela by ohrožovat zdraví nebo život dítěte.
Mě moje máma fyzicky neúměrně tvrdě trestala, zavírala do sklepa, ponižovala, k vnoučatům se chová pěkně, vzorová babička. Jo a je s nima sama, třeba týden dovolené a tak.Ona „jen“ nezvládala být matkou, jako babička funguje. A mě to taky trvalo dlouho si připustit, že se ke mě máma chovala zle, zastávala jsem se jí, to je pro týrané děti docela typické i v dospělosti mají dojem, že si to zasloužily.
@Tiger-lily píše:njn, takže zase klasika, kdo posoudí co je a co není v zájmu dítěte…
V zájmu dítěte je, aby se stýkalo s prarodiči, pokud tak bylo zvyklé. Je škoda zpřetrhat vazby. Ale není v zájmu dítěte, nutit ho do styku s prarodiči, když je v životě nevidělo.
@Anonymní píše:
prášky na hlavu![]()
bere kdekdo s tím neuspěje, musela by ohrožovat zdraví nebo život dítěte.Mě moje máma fyzicky neúměrně tvrdě trestala, zavírala do sklepa, ponižovala, k vnoučatům se chová pěkně, vzorová babička. Jo a je s nima sama, třeba týden dovolené a tak.Ona „jen“ nezvládala být matkou, jako babička funguje. A mě to taky trvalo dlouho si připustit, že se ke mě máma chovala zle, zastávala jsem se jí, to je pro týrané děti docela typické i v dospělosti mají dojem, že si to zasloužily.
to je pravda
často jsem o tom i četla..nevím jak na tom je její přítel..ale vzhledem k tomu jak jí hájí. asi obdobně
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Je to těžké. Já se narodila našim, když byli ještě hodně mladí. Třískali mne hlava nehlava, denně jsem poslouchala, jak jsem jim zkazila život, otec mne málem zabil, fuj, hnus. ale pak dospěli, k nejmladšímu bráškovi se chovali jinak. Já jim v dospělosti odpustila, smířila se s nimi, i když jsem s nimi od puberty nebyla. Teď se chovají k vnoučatům skvěle. I k bráškovi.