Nebezpečný "chráněný strom" strom ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
720
8.1.16 23:31
@Aspera píše:
@Patejl1 mě nevadí růže a podobný kytky kolem dětí, ale něco co má 10 cm dlouhé, pevné trny by mi fakt vadilo. Taky mám doma pár jedovatých kytek, venku na zahradě taky. Kolem školky tis, v parku tis, to vše beru, ale tahle potvora se mi nelíbí. Pokud řeknu, nesahej na růži píchne tě, ať si sáhne a píchne se, za chvíli je to OK, ale tohle bylo na zásah doktora a to už je moc. A děti při hře zapomenou, že se nesmí ke stromu přiblížit na 5 metrů, aby nešláply na trn, který odpadává ze stromu.

Ano, chápu to. Podle mně to byla prostě strašně blbá náhoda. kdyby se to dělo 3× do roka, nejspíš už by to někdo řešil. Pokud se to stane jednou za 10 let, přijde mi škoda zabíjet starý strom. Možná stačí když školník dostane instrukci ráno sesbírat trny spadlé na zem. Předopkládam, že ve výšce dospělé postavy strom žádné nemá, aby se někdo nenabodl tělem - ty by samozřejmě měl odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.1.16 07:41

Hele je podle me dost rozdil, kdyz ma nekdo pod dohledem svoje treba 3 deti a kdyz jich ma ucitelka v MS na starosti 20. Deti maji dost dlouho takove teleci obdobi, kdy uz sice trochu chaspou, ale je jim to tak nejak fuk. Triletaky nechat behat vedle atraktivnich jedovatych kulicek s tim, ze jsem mu to preci vysvetlila, to bych si asi netroufla.

Me treba stve, ze ve skolce decka nesmej pomalu ani na prolejzacku, ale ja ty ucitelky chapu. Otuzovat se a trochu riskovat deti v prirode maji, ale necht si to ma kazdy rodic na triku sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
9.1.16 09:32
@Pudloslava píše:
Hele je podle me dost rozdil, kdyz ma nekdo pod dohledem svoje treba 3 deti a kdyz jich ma ucitelka v MS na starosti 20. Deti maji dost dlouho takove teleci obdobi, kdy uz sice trochu chaspou, ale je jim to tak nejak fuk. Triletaky nechat behat vedle atraktivnich jedovatych kulicek s tim, ze jsem mu to preci vysvetlila, to bych si asi netroufla.Me treba stve, ze ve skolce decka nesmej pomalu ani na prolejzacku, ale ja ty ucitelky chapu. Otuzovat se a trochu riskovat deti v prirode maji, ale necht si to ma kazdy rodic na triku sam.

Přesně tak, vcelku se divím, že po likvidaci stromu nejdou v první řadě učitelky. Protože ty by to odnesly, stát se něco vážnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
9.1.16 11:09
@Aspera píše:
Přesně tak, vcelku se divím, že po likvidaci stromu nejdou v první řadě učitelky. Protože ty by to odnesly, stát se něco vážnějšího.

Z trnu ležícího na zemi se těžko stane i ta probodlá noha. Z kmene jsou předpokládám trny odstraněny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
9.1.16 11:29

@Patejl1 z kmene třeba odstraněny jsou, ale ty trny rostou i na větvích a ty už předpokládám nikdo neobira ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
9.1.16 11:33
@štěpánka11 píše:
@Patejl1 z kmene třeba odstraněny jsou, ale ty trny rostou i na větvích a ty už předpokládám nikdo neobira ;)

No a ty můžou skončit maximálně spadlé na zemi. Takže pokud to školník jednou za den zamete, šance na úraz je minimalizována. Ke stromu můžou děcka běhat jak chtějí. A extrémní smolař si propíchne botu. Já jednou propíchl tvrdou pneumatiku o trn růže, v pneuservisu to taky v životě neviděli a nezrušíme všechny růže u parkovacích míst.

To mně jedovatý strom v zahradě přijde daleko horší. To člověk neuhlídá úplně stejně, navíc ani nepozná, že se něco děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.1.16 11:46

Jsem zvědavá jak to dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
9.1.16 11:47
@tasa píše:
Jsem zvědavá jak to dopadne

Obávám se, že strom ustoupí přecitlivělím rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
9.1.16 12:22

@Patejl1 tak přecitlivělý, přecitlivělála nejsem a dost by mi vadilo, kdyby si syn ve školce zničil boty a propichl nohu o okrasnou dřevinu :) a jestli by školka nedokázala trny odklízet tak, aby se to neopakovalo, tak by musel strom pryč ;) na tom není nic přecitlivělého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
12.1.16 10:12

Ahoj Maminy,

tak ten strom byl na miste jeste pred zavedenim skolky. Je to neco takoveho: asi trochu jiny druh, ale trny jsou stejne.
 http://botany.cz/…triacanthos/

Ceka se, az se na to prijde nekdo podivat, reditelka rikala, ze to mozna budou resit nejakou siti, ci co. Trny z ruzi bych neresila, ale tyhle bodaky vypadaji fakt zlovestne. Ze spodu se trny orezavaji, ale bohuzel rostou i hodne vysoko. Z predhledem by ruku propichli skrz na skrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.1.16 13:53
@Patejl1 píše:
No a ty můžou skončit maximálně spadlé na zemi. Takže pokud to školník jednou za den zamete, šance na úraz je minimalizována. Ke stromu můžou děcka běhat jak chtějí. A extrémní smolař si propíchne botu. Já jednou propíchl tvrdou pneumatiku o trn růže, v pneuservisu to taky v životě neviděli a nezrušíme všechny růže u parkovacích míst.To mně jedovatý strom v zahradě přijde daleko horší. To člověk neuhlídá úplně stejně, navíc ani nepozná, že se něco děje.
:roll: srovnáváš pneumatiku s dětskou nožičkou? :think: aha…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
12.1.16 13:58
@jdukolem píše: :roll: srovnáváš pneumatiku s dětskou nožičkou? :think: aha…

10 lidí řeší, že poprvé za xx let si nešikovné dítě propíchlo nohu (fakt by mně zajímalo jak se to může stát), a 3 dny ho bolela. Žádné trvalé následky, žádné ohrožení na životě.

Aby to nebylo ve skutečnosti tak, že děcko zkoušelo jestli jde bota propíchnout trnem ze stromu.

Ale budem chtít zabít strom starší než my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
12.1.16 15:12

@Patejl1 jestli nešikovné - na tohle tvrzení bych si dala fakt pozor, ten trn mohl blbě trčet, děti lítají a něco takového se může stát naprosto komukoliv.
A že si to udělal sám? No ono by něco takového nemělo jaksi ve školce na trávě vůbec být, že ;)
Mohl taky spadnout na trn rukou, hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
12.1.16 15:15
@štěpánka11 píše:
@Patejl1 jestli nešikovné - na tohle tvrzení bych si dala fakt pozor, ten trn mohl blbě trčet, děti lítají a něco takového se může stát naprosto komukoliv.
A že si to udělal sám? No ono by něco takového nemělo jaksi ve školce na trávě vůbec být, že ;)
Mohl taky spadnout na trn rukou, hlavou…

Taky mohl narazit hlavou do stromu nebo do zdi.

Prostě dělat závěry s jednoho incidentu, za dlouhý čas mi přijde takové překotné.

To, že si to udělal sám si dokážu živě představit, že našel trn a zkoušel kolik toho ty botičky vydrží a šup trn byl na skrz. Znám svoje děti.

Pokud se tam každé dva roky takto napíchne dítě, řešení je na místě. Jestli jednou za 10 a více let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
12.1.16 15:24

@Patejl1 když narazíš hlavou do zdí tak se nic závažnýho nestane, když do 10 cm dlouhého tvrdého trnu, tak to může být sakra průser.
Mimochodem, jednou za deset let zraněný dítě je ok? Já si teda myslim, že na území, kde se pohybují výhradně malé děti tak by se nic takového objevovat nemělo. Nikdy a vůbec, doma taky nenechávam válet věci o které by se syn mohl zranit i když jen blbou náhodou :zed:
Když by to zachytily sítě nebo tam každý den než jdou děti ven trny odklidil, tak ok, ale jinak ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová