Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holky, vy mě strašíte! ![]()
mě poslal gyndař v říjnu 2010 na laparku (mám cystu na levém vaječníku jak Verčule - nejsi v tom sama
) a ti blbci v nemocnici mě odmítli a udělali „jen“ punkci, což můj gyndař říkal, že je na dvě věci… Za 3 měsíce jsem měla cystu znovu a mám ji doteď, ale opravdu mi neříkal, že by to kvůli tomu nemělo jít…
tak teď teda nevím ![]()
Tak já měla 4 cm dlouhou na pravém a gyndařka mi říkala,že brání právě v průchodu vajíčku,tak nevím.Každopádně jsem šla na laparo a pak snad za 2 měsíce jsem byla v tom!
Nellis, a měla jsi normálně ovulaci nebo to bránilo i v tom?
bože!!! takže se snažíme zbytečně? ![]()
mám se jít nechat kuchat? ![]()
mmarket neblázni, kdyby ti ta cysta bránila v těhotenství a Mudr věděla, že se snažíte, tak by ti to stopro řekla ![]()
Právě že bránilo!Já pořád nemohla otěhotnět,asi rok,tak jsem změnila Mudr.a ta mi řekla,že mám cystu,která brání a tím pádem jsme se snažili zbytečně a taky mi ten bývalej doktor dával Proveru a na to mi nová doktorka řekla,že spíš brání v otěhotnění!!!A že v její péči budu max.do půl roku těhotná!Vysadila jsem proveru,šla na laparo a ani né za 3 měsíce jsem fakt byla v tom!!!!
Asi taky záleží,jak je velká ta cysta.Každopádně bývalej mudr byl v pohodě,že vše o.k,přitom v mém městě byl vyhlášenej a nakonec mi pomohla změna lékaře.Nová doktorka očividně věděla,o čem mluví!Ale i tak je ta laparka dobrá,protože přitom profukují vaječníky a čistí to,takže je to pak vše v cajku a ideální na vyrábění mimíska!
Jsem zdr.sestra,né sice gyn.oboru,ale i tak doporučuji.Nezůstanou ti jizvičky,pomůže to..kdybych na to měla jít zas,tak neváhám.Vlastní zkušenost no..
hmm jak to tak čtu tak asi fakt záleží doktor od doktora, já jsem naštěstí s tou mojí spokojená, navíc má u nás i parádní vybavení, myslím dokonce, že tam mají i ten 3D ultrazvuk a dokonce se tam dělají i menší zákroky. Přístup má taky v pohodě, když jsem ji řekla, že se snažíme o mimčo, tak mi sama říkala ať beru nějaký vitamíny a že můžu zkusit měřit BT, že podle toho poznám ovulku a tak, prostě ![]()
Jane29 píše:
mmarket neblázni, kdyby ti ta cysta bránila v těhotenství a Mudr věděla, že se snažíte, tak by ti to stopro řekla
no, to doufám!
Ví, že mám cystu, ví že se snažíme, ale řekl, že dřív jak za rok tam chodit nemám a když to nepůjde, tak se něco udělá!
Ale copak já můžu čekat rok, když už jdu pomalu za chvíli do důchodu?
![]()
sakra, tak teď teda nevím, jestli na něho nenaběhnout! ![]()
sestřenka se též snažila 2 roky a nic a po laparce do měsíce… ![]()
mmarket píše:Jane29 píše:no, to doufám!
mmarket neblázni, kdyby ti ta cysta bránila v těhotenství a Mudr věděla, že se snažíte, tak by ti to stopro řeklaVí, že mám cystu, ví že se snažíme, ale řekl, že dřív jak za rok tam chodit nemám a když to nepůjde, tak se něco udělá!
Ale copak já můžu čekat rok, když už jdu pomalu za chvíli do důchodu?
![]()
sakra, tak teď teda nevím, jestli na něho nenaběhnout!
sestřenka se též snažila 2 roky a nic a po laparce do měsíce…
mmarket a kolik ti vlastně je? Teda jestli to není tajemství ![]()
Hele mě bude 30 takže zatím to tak nějak nechávám být, ale být mi 35 a víc a snažit se o první mimčo, tak to zkusím půl roku a pak jdu za Dr. Sice věk to není hroznej, ale nerada bych pak třeba v 36 zjistila, že nám to nejde, Pak oběhnout nějaká vyšetření asi taky zabere a když jde partner na spermio víckrát třeba, tak to myslím se dělá znovu za 3 měsíce, takže bych měla strach, aby to nedopadlo tak, že bych rodila první dítko ve 40 a navíc, když třeba budem chtít 2
mě bude za měsíc 31, přítel má 39 ![]()
no, nalomily jste mě!
Ještě odjedem do Řecka, a pokud si nepřivezem suvenýr, zvoním na doktora ![]()
Market,já tě vůbec nechci lámat
Jen jsem napsala svoji zkušenost.Od toho tady přeci jsme!A přesně,záleží na doktorovi.Každý danou situaci řeší po svém no..Jej,já jsem z vás nejstarší
Sice jen o chvilku,ale i tak..
Nelliss, ale ty už jedno dítko máš ne?
Market, taky tě nechci nijak lámat , jen jsem psala co by kdyby
.
Holky, to je něco s těma cystama. Jak se vlastně pozná, že je cysta? Pozná to doktor při běžné prohlídce?
No cystu bys mohla poznat sama,dle bolesti v podbřišku a dobrej doktor ji pozná i pohmatem!
JJ,mám už dvě dítka.10 a 6 let. ![]()
no, tak mě pořád bolel podbřišek, ale přisuzovala jsem to příchodu MS a probíhají MS, takže mě cysta ani nenapadla… ![]()
Jednoho krásnýho dne jsem se rozhodla navštívit Dr., že mě pořád bolí vpravo a on na mě mrknul a říká, že vpravo nic nevidí, ale vlevo mám cystu ![]()
takže já tam šla s bolestí vpravo a ona cysta vlevo, tak nevím, jak se dá poznat… ![]()
Nellis, tak jestli je to o kousek, tak to se nepočítá. Prostě jsme obě stejně staré! - teda pardÓn! Jsme obě stejně mladé
![]()