Nechali byste si čtvrté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5925
9.6.21 08:48
@edit1237 píše:
@mamule42 Já vím… ale mám obavy, zda bych to zvládla. Právě, že zastánce potratů nejsem Mé pocity jsou chvilku tam chvilku tak… Rozum mi říká neblbni-važ si toho, že máš 3 zdravé děti a neriskuj, ale pocitově je to obráceně

Podívej já mám více dětí a zvládám to, a taky jsem na to byla sama. Pokud si chceš o tom popovídat blíže napiš mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
9.6.21 08:49

Rozum říká ne. Máš složitou situaci, popsala jsi hodně důvodů, proč dítě nemít a mi přijdou celkem významné. Ale nemůžu napsat jednoznačně, jak bych volila, to nevím, nejsem v tvé kůži. Hodně sil v následujících dnech a týdnech, ať už se rozhodneš jakkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063

Nešla bych do toho. Víc ztratíš, než získáš. Nemáš podporu, přijdeš o partnera, dobrý vztah s otcem tvých dětí. A ani ty dospívající děti z toho nebudou odvařený. Teď s tebou houpou hormony a je to úplně normální reakce. Ale koukej na to reálně a do budoucna. Žiješ si teď fajn? Chránili jste se, takže jsi dítě nechtěla. Tak bys podle toho měla jednat. Miminko je fajn, ale chceš až do šedesátky řěšit výchovu dalšího potomka? Není už čas na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376

Ne, nenechala. Je to sobecké vůči těm starším dětem. Nemáš jistotu práce, partner dítě nechce a čtyři děti jsou finanční zátěž i pro úplnou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.6.21 08:50

@edit1237 odpověděla sis defakto sama.. Nejsi si jistá, zda to finančně zvládneš atd.. Navíc partner evidentně stojí za starou belu.. Dítě byhc si nechala tehdy, když bych věděla, že to zvládnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
9.6.21 08:51

Nejvíc to odnesou ty děti, které už máš. Nebudeš mít na ně tolik času, nedostanou na Vánoce nový mobil protože mimino a navíc ti je ještě budou muset hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
9.6.21 08:52

Nevím, kolik je přesně tvým dětem, ale od 12 let bych se jich nebála zeptat na názor.. Hodně jim tím ovlivnis životy.. :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
9.6.21 08:53

@edit1237 Já bych si v mé situaci čtvrté dítě rozhodně nechala. V té tvé si nejsem tak úplně jistá. Záleželo by na hodně věcech a také jestli se ti chce hledat řešení nebo ne… Např. Jak velký máte byt /dům? Když píšeš, že bys musela být s miminkem v obýváku, nešla by sádrokartonem oddělit jedna menší místnost z velké místnosti? :nevim: Máš schované věci po dětech, když byli malé, nebo bys musela kupovat celou výbavičku nově?
Píšeš, že si nejsi jistá, že jediná možnost je nemít dítě. Život si s námi umí někdy pěkně pohrát. Možná je to i osud, prostě se to mělo stát. Jediná rada je… Rozhodni se tak abys toho rozhodnutí do konce života nelitovala. Protože ty tři děti, i když už jsou velké, potřebují fungující mámu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4888
9.6.21 08:57

Strašně těžké rozhodnutí :( Ale na tvém místě bych asi šla na potrat, těch ale je tam bohužel moc a zůstat sama na 4 děti by bylo hodně těžké. Každopádně moc držím palce, ať vše dopadne dobře a ty jsi v životě šťastná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.21 09:02

Osobně bych si ho nenechala. Je tam mraky proti a pro vlastně jen fakt, že nechceš jít na potrat z morálních důvodů (?). Přijít ve 40 o partnera, jistoty, klid i ložnici by se mi nechtělo. A podívej se na to taky z pohledu tvých tří dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
9.6.21 09:07

Z tveho prispevku citim, ze rozum rika, abys sla na potrat, ale srdce by si dite rado nechalo. Je to tezke rozhodnuti a nikdo nebude zit tvuj zivot, takze je to jen na tobe. Ja osobne bych si potrat urcite vycitala cely zivot. Rikala bych si jake by dite asi bylo a tak…A co pripadna adopce, to by pro tebe nebylo reseni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.21 09:07

Jsem v podobné situaci. Ale nový partner je strašně rád, i když máme vztah na dálku, takže s ním nemůžu moc počítat, naopak první tatínek mi s dětmi neasistuje, a finančně a pracovně bych to měla zvládnout. Moc se těším a „modlím“, aby bylo všechno v pořádku a narodilo se nám zdravé miminko. Všechno ostatní je vedlejší.
Pokud budeš k celé situaci přistupovat citlivě, dětem novým sourozencem obohatíš život mnohem víc než novým mobilem na Vánoce (mmch co to je za argument? :roll:).
Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.6.21 09:11

Nešla bych na potrat. Ano, bude to těžké. Ano, partner se ukázal býti nezodpovědným pitomcem.

Už se stalo no.

A teda to dítě má otce. To že se chce vyzout z důsledků toho, že jste se oba dva dostatečně nechránili nemění nic na tom, že je otec a že má nějaké minimálně zákonem danné povinosti.

Babička mámu měla ve 42, máma mě ve 38 a mám ještě mladší sestru…

Potrat z nepohodlí a z toho že otec nezvládl první reakci mi nepřijde jako dostatečná váha k tomu, že rozhoduješ o lidském životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
9.6.21 09:12

To je strašně těžké. Ono je lehké říct, děcko si nech. Ale mně je přes padesát a mám na starosti nyní ještě rodiče. Táta má stařeckou demenci, máma je špatně pohyblivá. Nedovedu si představit mít k tomu ještě děcko před pubertou. Už takhle občas reju držkou v zemi a to mám kluky velký. Je potřeba zvážit všechny faktory a pak se rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.6.21 09:13
@luci.no píše:
Z tveho prispevku citim, ze rozum rika, abys sla na potrat, ale srdce by si dite rado nechalo. Je to tezke rozhodnuti a nikdo nebude zit tvuj zivot, takze je to jen na tobe. Ja osobne bych si potrat urcite vycitala cely zivot. Rikala bych si jake by dite asi bylo a tak…A co pripadna adopce, to by pro tebe nebylo reseni?

jako že v rodině se třemi dětmi bude zakladatelka těhotná a pak prostě dá dítě pryč? No…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí