Nechali byste si čtvrté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14614
9.6.21 09:19

Kdyby dítě ke mne už přišlo (=otěhotněla bych), nechala bych si ho. A jaký, že chlap nechce? Ještě ho nazýváš “přítelem”. To je spis nepřítel, když po tobě chce takovou hnusnou věc. A kukat, to by se mu ale samozřejmě chtělo :zed:

Dítě bych si tedy rozhodně nechala a pán ať kouká solit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33651
9.6.21 09:19

Ne, nenechala bych si ho. Sama na 4 děti je fakt masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
9.6.21 09:20
@Anonymní píše:
Jsem v podobné situaci. Ale nový partner je strašně rád, i když máme vztah na dálku, takže s ním nemůžu moc počítat, naopak první tatínek mi s dětmi neasistuje, a finančně a pracovně bych to měla zvládnout. Moc se těším a „modlím“, aby bylo všechno v pořádku a narodilo se nám zdravé miminko. Všechno ostatní je vedlejší.
Pokud budeš k celé situaci přistupovat citlivě, dětem novým sourozencem obohatíš život mnohem víc než novým mobilem na Vánoce (mmch co to je za argument? :roll:).
Hodně štěstí.

Pro mě to třeba argument je, nejen mobil na vánoce, ale celkově bych přemýšlela, jestli těm dětem budu schopná dopřát věci co bych chtěla - výlety, dárky, oblečení, pouť (dneska je to pěkně drahý i pro dvě děti) bude to chtít větší auto… i ty děti to ocení víc než sourozence, samozřejmě že až dospějou budou na to koukat jinak, ale teď uvidí, že hromadu věcí nesmí, i když vrstevníci ano a je to kvůli miminu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
9.6.21 09:20

To máš těžký, ve 40ti s tolika dětmi na krku, sama na ně a s „partnerem“, co stojí za starou bačkoru, je lepší se chránit nebo vůbec nesexovat. Co teď? Asi je jasný, že ti hormony skáčou, ale mela bys upřednostnit děti, které už máš a o ně se náležitě postarat…
A hlavně se už netahat s tím pitomcem, kterýmu děláš matrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
9.6.21 09:23
@Semtex píše:
Kdyby dítě ke mne už přišlo (=otěhotněla bych), nechala bych si ho. A jaký, že chlap nechce? Ještě ho nazýváš “přítelem”. To je spis nepřítel, když po tobě chce takovou hnusnou věc. A kukat, to by se mu ale samozřejmě chtělo :zed:Dítě bych si tedy rozhodně nechala a pán ať kouká solit.

Tak zakladatelce je 39, chlapovi asi nebude 20, tak se ani nedivim, že v tomhle věku nechce začínat znovu od miminka a už chce mít svůj klid, oni mají oproti nám obrovskou výhodu, že v nich nekoluje koktejl hormonů a jsou schopni přemýšlet racionálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.6.21 09:24

@edit1237 píšeš, že máš děti na střední… tzn za pár let můžeš být babičkou a sve touhy naplnit. Ono nejde jen o péči o dítě a další starší děti, které by ti možná i s péčí a hlídáním pomohly. Ale z pár let se budeš muset postarat i o své rodiče. A zvládneš péči o malé dítě, děti na SŠ/VŠ a staré rodiče? Navíc práci máš na dobu určitou, takže ani žádné případné odstupné. Se 3 dětmi bych si ve 39 letech sama bez partnera už neporizivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.6.21 09:25

@edit1237 Já ve své situaci bych si ho nechala, i když by to taky byla fuška. Ve tvé situaci bych si ho ale asi nenechala, i když byl bylo těžké rozhodování. Samozřejmě že dítě nepotřebuje mít vše dokonalé, ale přijde mi, že toho máš až moc nejistého - práci, chlapa, rodiče na výpomoc… A nejde jen o zdraví dítěte, ale i o tvoje. Vzhledem k tomu, že vše bude viset jen na tobě, si myslím, že mnohem víc pravdepodobné, než že se dítě narodí postižené je to, že na tobě se začne projevovat vyčerpání a případně nějaké zdravotní potíže s tím související. A kdo se pak postará o všechny 4 děti, když ty odpadneš? To by pro mě byl asi nejpodstatnější rozhodovací argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.6.21 09:26
@Semtex píše:
Kdyby dítě ke mne už přišlo (=otěhotněla bych), nechala bych si ho. A jaký, že chlap nechce? Ještě ho nazýváš “přítelem”. To je spis nepřítel, když po tobě chce takovou hnusnou věc. A kukat, to by se mu ale samozřejmě chtělo :zed:Dítě bych si tedy rozhodně nechala a pán ať kouká solit.

Jj, přesně takhle si každá nastávající matka představuje spokojenou rodinu, ideální příklad pro všechny děti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.6.21 09:31

V 39 jsem měla čtvrté dítě.
Nechala bych si ho. Kdo souloži, musí počítat s otěhotněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
9.6.21 09:41

Jsem rozhodne proto ho dat pryč. Myslim tim tveho pritele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
9.6.21 10:08

Tak kdyby tě přítel prosil na kolenou, že to dítě chce, byla by to jiná situace… Takhle, bohužel, bych se rozhodla pro potrat. Přednostně bys měla brát ohled na své děti, které už jsou na světě. Udělat jim co nejlepší zázemí. Ono 4 děti jsou prostě nadstandard i ve fungujícím a láskyplném vztahu. Takže když prostě nemáš extra skvělé podmínky pro ta děcka… Nešla bych do toho… A mrkni na nějakou spolehlivou formu antikoncepce, až už se ti to hlavně nikdy v životě nestane… (např. sterilizace…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
9.6.21 10:28

Mě měla máma v 39 letech jako třetí dítě ke dvěma už velkým holkám (holky mají svého tatínka, já jsem z nového vztahu). Taky se prý rozhodovala, jestli přerušit nebo nechat..
Nakonec můj táta od nás odešel záhy, bylo to těžký, málo peněz a další problémy. Ale i tak, v tvé situaci bych si miminko nechala. Podle mě už není moc velký rozdíl živit 3 nebo 4, nevim, spoustu toho seženeš z druhé ruky, píšeš že něco máš naspořeno… Zeptala bych se na názor i dětí, a uvidíš.
A toho „přítele“ bych asi ukončila, dal ti najevo, jak to s tebou má :nevim:
Já jsem teda neobjektivní, je mi o rok míň než tobě a jsem těhotná, tak asi hormony ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.6.21 10:37

@sisk prostřední syn miminko moc nechce, nejstarší dcera té je to jedno a nejmladšší syn by chtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.21 10:40

@sisk Že to není rozdíl? To může napsat jen někdo, kdo buď děti nemá, nebo je má ještě malé, předškolní. Rozdíl to je velký, ale projeví se až trochu později. A hlavně si nedovedu představit živit 4 děti (školáky i středoškoláky) z rodičáku, alimentů a pár šušňů na přídavkách. Tam vidím ten hlavní problém - alespoň 2, spíš ale 3-4 roky o dost sníženého příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
9.6.21 11:17

Myslím, že ať se rozhodneš jakkoli, tak to bude správně. Záleží jen, které „správně“ si vybereš a upřímně můžu říct, že netuším, jak bych se rozhodla. Ale až se rozhodneš, tak si za tím stůj a už nikdy to nerozporuj a neřeš co by kdyby. Přeju ať se ti brzy vyjasní a nakonec jsi šťastná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí