Nechali byste si dítě v tomto případě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16551
14.4.23 22:03

Když jsem vdaná a důsledně se chráním a stane se, s tim, že netřeme bídu s nouzí, tak bych si dítě nechala i přes protesty manžela. Protože já bych to neuměla, dítě je na cestě a je to moje tělo. A protože svědomí bych měla čisté a oba jsme dospělí, abysme věděli, jak se mimino dělá a víme, že se to může stát. Na druhou stranu vím, že by mě v tom nenechal a vyrovnal se s tím. Když jsme čekali třetí dítě a vyšel nám hodně špatně screening, trval na odběru choriových klků, tak jsem mu přes svůj strach vyhověla, když to jde vycházíme si vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.4.23 22:04
@Anonymní píše:
Noo my 2+1… a netuším kam bychom dali ani postýlku :D. Tak nějak jsem se už smiřovala s jedním dítětem… můj sen bylo dvě děti ale věkově k sobě, což jsem nestihla a tak jsem nějak už začala žít s tím že to tak je… chtěli jsme začít budovat dům.. opravovat, začít rekonstrukci. Jedeme letos k moři poprvé s dětmi… fakt začátky byli finačně náročné… muž měl tři práce abychom to dali…platil dluhy.. teď je to jakože fajn.. nemusíme uplně počítat každou korunu, ač pořád šetříme a přemýšlíme… a zase znovu??? Ale zase dát to pryč… proboha…

Když se chce, nic není problém ;) a když se chce, tak se problém najde.

Já se kdysi koukla u kamarádky na jejího třetího syna a věděla jsem, že by byla škoda, kdyby se ten můj nenarodil. A to jsem ještě nevěděla jak těžké přijdou časy…a šlo to a bylo fajn, že tady byl a je s náma. Měli bychom více místa, více peněz, ale neměnila bych, chyběl by tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 22:04
@Anonymní píše:
finančně si to taky moc neumím představit…i teď je to tak tak… není nic na velké rozhazování. Děkuji za střízlivý pohled…

Popravdě pokud by už ty tři děti co jsme měli, když jsme spolu začali chodit, měli živit z větší části nebo úplně my, tak společné dítě vůbec nemáme. Využili jsme toho a věku do 35 a ještě to dali. Ale náročné to je. Už bychom chtěli mít volnější ruce, nemuset tolik pečovat..ale rozhodli jsme se, tak to musíme zvládnout a vidět to lepší a věřit, že to dáme i nadále.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 22:06

Na tohle rada není. Jedna věc je, že byste se pro „výrobu“ dalšího dítěte nerozhodli, druhá, že už se stalo a tam už hraji roli jiné aspekty. Já když se rozhodovala (a zdaleka jsem nebyla v tak dobré situaci jako vy, abych měla jistotu bydlení u rodičů a rodinné zázemí), tak jsem si, přeplácaná všemi důvody (hlavně těmi proti) ve finále položila jednu zásadní otázku: Čeho budu v budoucích letech litovat víc, co si budu víc vyčítat? No asi nemusím dodávat, jak to nakonec dopadlo. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 22:07
@tulipán píše:
Když jsem vdaná a důsledně se chráním a stane se, s tim, že netřeme bídu s nouzí, tak bych si dítě nechala i přes protesty manžela. Protože já bych to neuměla, dítě je na cestě a je to moje tělo. A protože svědomí bych měla čisté a oba jsme dospělí, abysme věděli, jak se mimino dělá a víme, že se to může stát. Na druhou stranu vím, že by mě v tom nenechal a vyrovnal se s tím. Když jsme čekali třetí dítě a vyšel nám hodně špatně screening, trval na odběru choriových klků, tak jsem mu přes svůj strach vyhověla, když to jde vycházíme si vstříc.

tady nejde o protesty manžela… on mě na potrat nepožene… já teď sama přemýšlím co dělat… on vím že dítě další nechce, ale není pro potraty… a tuším že potrat by i on obrečel… on není takový tvrďák. Právě se bojím abychom tu bídu z nouzí zase netřeli..zažili jsme… on makal ve třech pracích když jsem byla na rodičáku,, a to už nechci znovu… A vím že by mě v tom nenechal a znovu by šel makat a makal by a živil by nás… ale chci to zase znovu??? Teď už můžeme žít, jet na dovolenou… nekoukát uplně na každou korunu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 22:08

Mám druhé dítko ve 42 a vůbec nelituji :srdce:. Byla jsem smířená s jedním, pak chvíli rozdýchavala další, někdy mě štve, že už jsem si mohla užívat života, ale stejně bych neměnila. Je u nás teď tak nějak radostněji, veseleji - i když jasný, že jsou i těžší chvíle. Ale to má s malým dítětem spousta ženských, nemyslím, že je to nutně vázano na věk. Je to jak to je a my jsme za naše ratolesti moc vděčný :srdce:. Ale můj manžel vždy chtěl ještě jedno, spíše jsem nechtěla já.

• Citovat
  • Upravit
Ledová káva
14.4.23 22:12
@Anonymní píše:
jen test… a jsem vyplašená…

To je pochopitelné, že jsi vyplašená :hug: Ale nic se nejí tak horké, jak se to uvaří. Když se teď ze strachu rozhodneš jít na potrat, už to nikdy nebudeš moci vrátit a poneseš si s sebou ránu na srdci. Rozhodnutí si miminko nechat sice taky nebudeš moci vrátit, ale děti nejsou jenom starost, je to i velký dar a radost :srdce: Vždycky jsi chtěla 2 děti, tak teď to druhé přišlo..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 22:16
@Anonymní píše:
Mám druhé dítko ve 42 a vůbec nelituji :srdce:. Byla jsem smířená s jedním, pak chvíli rozdýchavala další, někdy mě štve, že už jsem si mohla užívat života, ale stejně bych neměnila. Je u nás teď tak nějak radostněji, veseleji - i když jasný, že jsou i těžší chvíle. Ale to má s malým dítětem spousta ženských, nemyslím, že je to nutně vázano na věk. Je to jak to je a my jsme za naše ratolesti moc vděčný :srdce:. Ale můj manžel vždy chtěl ještě jedno, spíše jsem nechtěla já.

Mít jedno a nebýt manželových dvou dětí absolutně neváhám… takto se bojím… jak to zvládneme… živit 4 děti…

• Citovat
  • Upravit
36307
14.4.23 22:16

Takže bydlíte v domě s rodiči? Ti by pak nebyli ochotni dítě hlídat aby jsi se mohla vrátit do práce dřív, třeba na částečný úvazek nebo někam si přivydělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 22:17
@Ledová káva píše:
To je pochopitelné, že jsi vyplašená :hug: Ale nic se nejí tak horké, jak se to uvaří. Když se teď ze strachu rozhodneš jít na potrat, už to nikdy nebudeš moci vrátit a poneseš si s sebou ránu na srdci. Rozhodnutí si miminko nechat sice taky nebudeš moci vrátit, ale děti nejsou jenom starost, je to i velký dar a radost :srdce: Vždycky jsi chtěla 2 děti, tak teď to druhé přišlo..

asi bych potrat nezvládla… ale kdoví… zda vůbec jsem těhotná…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 22:17
@Anonymní píše:
tady nejde o protesty manžela… on mě na potrat nepožene… já teď sama přemýšlím co dělat… on vím že dítě další nechce, ale není pro potraty… a tuším že potrat by i on obrečel… on není takový tvrďák. Právě se bojím abychom tu bídu z nouzí zase netřeli..zažili jsme… on makal ve třech pracích když jsem byla na rodičáku,, a to už nechci znovu… A vím že by mě v tom nenechal a znovu by šel makat a makal by a živil by nás… ale chci to zase znovu??? Teď už můžeme žít, jet na dovolenou… nekoukát uplně na každou korunu…

U nás to bylo též tak, že manžel čekal co já. Protože o mě primárně šlo. On je takový střelec, že by to nějak prostě šlo. Reálně nevím jak, ale on by si poradil. Ovšem za jakou cenu. Přesně jak píšeš. Teď zpětně jsme fakt rádi, že další nemáme. Samozřejmě nás mrzí, že jsme to vůbec museli řešit, že se to stalo. Zdraví má člověk jen jedno. Mít pohodovou rodinu, klidný život, mít dostatek financí, nemuset se zase omezovat, stresovat, užít si toho co už člověk má..to taky není málo.
Každopádně rozhodnutí je těžké. Nedá se vrátit. Člověk přemítá a porovnává úplně všechno. A za všechny. A do budoucna.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 22:19
@JancaS84 píše:
Takže bydlíte v domě s rodiči? Ti by pak nebyli ochotni dítě hlídat aby jsi se mohla vrátit do práce dřív, třeba na částečný úvazek nebo někam si přivydělat?

to asi joo… oni hodně hlídají a vnoučata miluji a ty nevlastní :) oni jsou fajn.

• Citovat
  • Upravit
16551
14.4.23 22:20
@Anonymní píše:

To můžete posoudit jen vy dva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 22:23
@Anonymní píše:
asi bych potrat nezvládla… ale kdoví… zda vůbec jsem těhotná…

Já jsem o jedno, plánované miminko přišla, potrat probíhal v podstatě stejně. Kromě toho, že poprvé jsem se z toho psychicky dostávala několik měsíců, fakt mě to sejmulo, podruhé jsem to ten den večer uzavřela a fungovala jako předtím.
Psychika, pokud si člověk není jistý, cítí se donucen, je ta riziková věc. Možná zkusit kontaktovat Hnutí pro život. Mně pomohli tehdy po zamlklém.

• Citovat
  • Upravit
2423
14.4.23 22:26

Ne nenechala, vadil by mi vysoký věk, finanční náklady za tři děti mi přijdou v dnešní době jako maximální limit (spíš bych řekla, že ještě ideální jsou děti jen dvě), vadily by mi i dluhy a v neposlední řadě i bytová situace, nevím, jestli v tom 2+1 bydlíte všichni (čili tři děti) nebo jen jedno dítě, ale i to by bylo pro mě maximum. V 2+1 jsem bydlela s jedním dítětem a partnerem a byl to děs, potřebuju min. o pokoj víc. Nicméně každý je jinak náročný…takže ve finále by pro mě důvod číslo jedna byl věk, důvod číslo dvě představa rodičáku a důvod číslo tři ufinancovaní takové velké rodiny - 4 děti jsou fakt už hodně kompromisů stran toho, co si může rodina dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí