Nechali byste si dítě v tomto případě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.4.23 17:19

@bigl já bohužel takové okolí nemám. Znám jednu rodinu se čtyřmi a jednu z pěti, a jo, zvládají, ale já bych to takhle nechtěla. Ne všude je to taková pohoda jako ve vaší bublině. U nás mají lidé děti max tři. Aby mohli žít normálně.

• Citovat
  • Upravit
9085
15.4.23 17:36
@bigl píše:
Možná tě to překvapí, ale mám kolem sebe minimálně 6 rodin, co mají 4-6 dětí a nikdo z nich bídu s nouzí netře. Všichni bydlí v rodinných domech, mají 2 auta, rodiče mají +- průměrné příjmy. Nejezdí na dovolené za statisíce, jedou třeba autem do Chorvatska do levnějšího apartmánu a tam si vaří. Děcka nemají značkové hadry, ale hezké pěkné čisté oblečení. Rodiče všichni pracující SŠ a VŠ, děti všech jsou jedničkáři, zdravě sebevědomé děcka. A určitě to není o tom, že by se rodiče museli honit tak, že by děcka neviděli. Tohle je fakt o mentálním nastavení a o hodnotách.

Heledte, zase nás tak netahejte za nos těma pohádkama. Rodiče ukončili ŠŠ či VŠ, poté začali poctivě pracovat za průměrný plat, od rodičů jistě nedostali nic do začátku. Matka byla doma na 4 až 6 mateřských, takže třeba tak 12 let nebo více? Pak určitě pracovala na částečný úvazek, aby se mohla dětem věnovat. Otec mezitím svýma pracovitými rukama vydělal na dvě auta, rodinný dům a to vše z průměrného příjmu. Slunce svítilo a všichni se měli rádi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.4.23 22:08

@šklíbakočka taky se mi to zdá až moc pohádkové.. Neříkám, že to tam opravdu být nemůže, každopádně to rozhodně nebude případ každé rodiny s 4-6 dětmi. Je to spíš světlá výjimka, co tak odhaduji 🤔

Já mám třeba v okolí více rodin, které mají 3 nebo 4 děti a ani v jedné rodině se nemají jak na obláčku. Ne že by se měli úplně zle, ale musí pořád přemýšlet, co si můžou dovolit, co nemůžou, jestli letos pojedou aspoň do nějakého kempu nebo radši zůstanou jen doma na zahradě. Neumím si představit co by dělali s 6 dětmi 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
15.4.23 22:18

@šklíbakočka @Barboraa001 přesně, navíc že by tooolik lidí mělo 4 a více dětí :nevim:
já znám dvě rodiny, jedni jsou oba VŠ a mají něco jako účetní firmu - nechci specifikovat - mají plánovitě 4 děti, a mají se fajn, na dovolenou nevím, kam jezdí - ale mají drahé auta, hezký nový dům a značkové oblečení, všichni pohodáři,
druhá rodina měli děti dvě a třetí se narodily dvojčata, pán vš, paní sš - trochu jim drhne manželství, pán dává na domácnost jen nezbytné finance, děti v pohodě, ale paní musí přemýšlet nad každým výdajem, na dovolenou jezdí asi 8 km na rodinnou chatu, nikdy nebyli v cizině,
jo a ještě znám jedny, on je ajťák, ona batikovaná, mají 4 děti, ale jak si žijí nevím,
víc nikoho s tolika dětmi neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.4.23 22:33
@Barboraa001 píše:
@šklíbakočka taky se mi to zdá až moc pohádkové.. Neříkám, že to tam opravdu být nemůže, každopádně to rozhodně nebude případ každé rodiny s 4-6 dětmi. Je to spíš světlá výjimka, co tak odhaduji 🤔Já mám třeba v okolí více rodin, které mají 3 nebo 4 děti a ani v jedné rodině se nemají jak na obláčku. Ne že by se měli úplně zle, ale musí pořád přemýšlet, co si můžou dovolit, co nemůžou, jestli letos pojedou aspoň do nějakého kempu nebo radši zůstanou jen doma na zahradě. Neumím si představit co by dělali s 6 dětmi 🤷‍♀️

Tak pan Mudr. Lukáš Pollert má 6 dětí, ženu (snad také lékařku) v domácnosti, ale také ve vlastnictví vilu na Ořechovce Praha 6 (předpokládám, že katastr nelže) atd. Občas také rodiny farářů mají hodně dětí, ti vlastně bydlí ve služebním bytě. Já osobně považuji celou tuto diskusi za uměle vytvořenou, nedovedu si představit, že někdo opravdu půjde na nějaké forum vykládat takto osobní věci. Ale možné je vše. Role Bígl a její vyjadřování je ovšem velmi zvláštní… velmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.4.23 22:49
@Anonymní píše:
tady nejde o protesty manžela… on mě na potrat nepožene… já teď sama přemýšlím co dělat… on vím že dítě další nechce, ale není pro potraty… a tuším že potrat by i on obrečel… on není takový tvrďák. Právě se bojím abychom tu bídu z nouzí zase netřeli..zažili jsme… on makal ve třech pracích když jsem byla na rodičáku,, a to už nechci znovu… A vím že by mě v tom nenechal a znovu by šel makat a makal by a živil by nás… ale chci to zase znovu??? Teď už můžeme žít, jet na dovolenou… nekoukát uplně na každou korunu…

Ve vašem věku a fin. Situaci bych šla na potrat-chceš, aby se chlap ustval jen proto aby sis splnila svoji touhu po 2 detech? Navíc bys je mela s 10 letym rozdilem, jako dětští sourozenci se nikdy nepotkaji.
A dětem co žijí to za vaříte taky, nejen samy sobe; uvazuj, chcete jako rodina alespoň trochu žít či jen přežívat za cenu toho, ze bys dosáhla svoji mety.
Jestli máš ráda svýho muze, tak tohle mu o řeči nemůžeš udělat. A hned další na řadě svoje to týká vašich žijících děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
15.4.23 22:53
@Anonymní píše:
Srdce mi káže nechat si miminko… ale nevím… snažím se myslet i rozumně… bojím se finační stránky…

Tohle je ta odpověď, jakou hledáš :kytka: Jenom bys toho jednou litovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
15.4.23 23:15

Neodpustím si, ale jenom mě fascinuje, kolik lidí tady napsalo, že máte nízké příjmy. Jako milion a půl není žádná raketa proboha v poměru k příjmům. Běžně mají lidi okolo mě hypotéky na 5-6 mega s příjmem 70 tis. sakum prásk + 2 děti a vychází :think: Fakt jako průměrná uživatelka emimina má takové výdaje? Za co?? A dovolené každý rok za 150 tisíc nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
15.4.23 23:29
@Jazmine píše:
Neodpustím si, ale jenom mě fascinuje, kolik lidí tady napsalo, že máte nízké příjmy. Jako milion a půl není žádná raketa proboha v poměru k příjmům. Běžně mají lidi okolo mě hypotéky na 5-6 mega s příjmem 70 tis. sakum prásk + 2 děti a vychází :think: Fakt jako průměrná uživatelka emimina má takové výdaje? Za co?? A dovolené každý rok za 150 tisíc nebo co?

No oni tu hypoteku maji udajne na 10 let, takze ta splatka nebude asi 5 tisic jako u hypoteky na 30 let. A ten pul milion jsou asi klasicke spotrebaky apod., a ty taky byvaji na 3-7 let s vysokym urokem, takze u tech ta splatka taky bude celkem vysoka a kdyz se to secte, tak uz je to treba celkem velky mesicni vydaj. Do toho ty alimenty, to je dalsi skoro desitka, dalsi vydaje na 3 deti. Nad to dalsi provozni veci….a clovek je s prehledem na tech 60-70 tis. mesicne jen ciste “provozni veci”. Nedivim se, ze zvladli usetrit 100 tisic a vedle toho na dovcu, se asi holt nezda no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
16.4.23 00:12
@dalmatine píše:
No oni tu hypoteku maji udajne na 10 let, takze ta splatka nebude asi 5 tisic jako u hypoteky na 30 let. A ten pul milion jsou asi klasicke spotrebaky apod., a ty taky byvaji na 3-7 let s vysokym urokem, takze u tech ta splatka taky bude celkem vysoka a kdyz se to secte, tak uz je to treba celkem velky mesicni vydaj. Do toho ty alimenty, to je dalsi skoro desitka, dalsi vydaje na 3 deti. Nad to dalsi provozni veci….a clovek je s prehledem na tech 60-70 tis. mesicne jen ciste “provozni veci”. Nedivim se, ze zvladli usetrit 100 tisic a vedle toho na dovcu, se asi holt nezda no.

Ale no tak…1,5 mega se dá bez problému refinancovat, případně snížit splátku. To je dneska 00 prd dluh. Jeho příjem špatný není.

Rozmohl se nám tady na emiminu takový nešvar, všichni jsou tady vysoko přijmoví :D :D

Dělám s osobními složkami zaměstnanců v korporátu, takže vím kolik kdo bere (od nejnižších po nejvyšší pozice). Stačí se přece i podívat na údaje statistického úřadu. Lze dohledat průměrné příjmy, hypotéky apod. a rozpočty se kterými rodiny hospodaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
16.4.23 00:29

Ne, nemáte pro další dítě zázemí, příjmy máte nízké a navíc jste zadlužení. Taky bych se zamyslela nad tím, jestli vám další dítě do těchto podmínek nezničí vztah. Další dítě nechce, bude ve stresu, budete řešit jen starosti a peníze, nebudete mít čas pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
16.4.23 00:35
@Jazmine píše:
Ale no tak…1,5 mega se dá bez problému refinancovat, případně snížit splátku. To je dneska 00 prd dluh. Jeho příjem špatný není.

Rozmohl se nám tady na emiminu takový nešvar, všichni jsou tady vysoko přijmoví :D :D

Dělám s osobními složkami zaměstnanců v korporátu, takže vím kolik kdo bere (od nejnižších po nejvyšší pozice). Stačí se přece i podívat na údaje statistického úřadu. Lze dohledat průměrné příjmy, hypotéky apod. a rozpočty se kterými rodiny hospodaří…

Vydělává 66 tisíc průměrně, což by pro zaměstnance korporátu bylo Ok, ale on jako OSVČ musí platit taky sám odvody. Navíc má alimenty 9 tisíc a ty půjdou kvůli VŠ dítěte pravděpodobně nahoru. Taky je potřeba brát v úvahu zadlužená matka dětí, díky které pravděpodobně financují hodně nad rámec. Už ty 3 stávající děti nejsou zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.4.23 07:13
@dalmatine píše:
No oni tu hypoteku maji udajne na 10 let, takze ta splatka nebude asi 5 tisic jako u hypoteky na 30 let. A ten pul milion jsou asi klasicke spotrebaky apod., a ty taky byvaji na 3-7 let s vysokym urokem, takze u tech ta splatka taky bude celkem vysoka a kdyz se to secte, tak uz je to treba celkem velky mesicni vydaj. Do toho ty alimenty, to je dalsi skoro desitka, dalsi vydaje na 3 deti. Nad to dalsi provozni veci….a clovek je s prehledem na tech 60-70 tis. mesicne jen ciste “provozni veci”. Nedivim se, ze zvladli usetrit 100 tisic a vedle toho na dovcu, se asi holt nezda no.

To ze maji spotrebaky a ne jeden, svedci jen o jejich fin. negramotnosti a vubec mizernem nakladani s financema.+ to, aby mel nekdo 3 prace, jak dlouho to muze clovek takovy zaprah vydrzet? Jeste je u nich tedy otazka, cemu vlastne rika zakladatelka 3 prace, pri jejich zpusobu ziti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.4.23 07:18
@Jazmine píše:

:mrgreen: :mrgreen: pry statistika, nebudes ty z korporatu?? :roll:
Kdyz jdou dva na 1 kure a sni cele kure jeden z nich, tak ale statisticky mel kazdy pulku kurete, zejo :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
16.4.23 07:29
@axlpol píše: :nevim: však právě…rozum jste už použili a příroda to zařídila jinak. Proto si myslím, že se věci dějí jak mají a jinde nevidím problém. Samozřejmě, když se chce, tak se problém najde vždycky. Stejně tak, když se chce, jde všechno.

Z toho plyn, že ty dítě chceš za každou cenu a obhajuješ si to naprosto zcestným argumentem osudového početí. :roll:
Takže pokud ti manžel řekne, že dítě nechce, ať jdeš na potrat, tak budeš těžce zklamaná a naštvaná. A stejně si prosadíš svou i za cenu nešťastného manžela a tristní finanční situace.
Ne, opravdu není nutnost mít dvě děti, navíc máš tři, a svět se nezboří. Navíc, pokud jste se pragmaticky domluvili na jednom, tak je hloupost to měnit, jen proto, že Ty (jenom ty) chceš. Manžel má prostě rozum a ví, že dítě něco stojí.
Ve vaší situaci bych šla na potrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky