Nechali byste si dítě v tomto případě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3709
16.4.23 13:44

A jenom abych přispívala vyváženě. Kamarádka co na potrat šla v kontrastu s mojí mamkou pocítila neuvěřitelnou úlevu. Ale ona věděla, že dítě prostě nechce. Jasný, i tak si na sále poplakala, pro každou ženskou je tohle strašně těžký a nikdo to podstupovat nechce…Ale takhle já zakladatelku prostě nevnímám.
A jak říkám, třeba i dneska maje mamka na to po 35 letech od potratu myslí. Už to nebolí tolik, ale občas na to myslí. Tohle pak v hlavě zůstává nesmazatelně už do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
16.4.23 13:51
@Anonymní píše:
No jo,1,5 mil není žádná raketa, ale jim taky asi už není 30. A většina lidí nemá 60 tis, ale taky většina nemá čtyři děti.

Proč hrdinně anonymně?
No skoro 40, to je takový rozdíl? :think V době kdy se zvyšuje produktivní věk a věk dožití a odchodu do důchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.23 14:06

@Jazmine protože píšu od začátku anonymně. Udržuju kontext. Anonymně proto, že píšu ( jinde) o osobních věcech.
V době, kdy si ve skoro 40 pořídíte další dítě a příjem tak klesne na pár let, přičemž výdaje za děti ( a všechno) neustále rostou..? Věk dožití bych do toho neplantala. OSVČ půjde do důchodu kdy? S tolika dětmi asi nikdy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.23 15:01
@ZdenMal píše:
Nevymlouvám ti to, ale nevěřím.Příspěvek upraven 15.04.23 v 09:22

mě selhalo nehormonální tělísko dvakrát, jednou jsem s ním spontánně potratila, podruhé ne

• Citovat
  • Upravit
1000
16.4.23 16:05

Díky za info, ale nevěřím. Obzvlášť anonymu.
Proč jsi si ho tedy nechala znovu zavést, když jednou selhalo?

@Anonymní píše:
mě selhalo nehormonální tělísko dvakrát, jednou jsem s ním spontánně potratila, podruhé ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.23 16:46
@ZdenMal píše:
Díky za info, ale nevěřím. Obzvlášť anonymu.
Proč jsi si ho tedy nechala znovu zavést, když jednou selhalo?

věřit mi nemusíš. chodím sem diskutovat celkem často a nechci, aby se o mně daly dohledat informace ze soukromí. protože hormonální tělíska tenkrát nebyla, HA jsem před tím brala několik let na udržení menstruace. pak už jsem je brát nechtěla, vyvolávaly mi změny nálady, bylo mi po nich divně. sex v manželství moc nefungoval a pro případ, že by se někdy zadařilo, jsem chtěla být chráněná. navíc mi gyneložka řekla, že se to stává minimálně (selhání tělíska) a podruhé už je to víceméně nepravděpodobné. jo a internet tenkrát nebyl, nebylo kde dohledat informace, musela jsem věřit gynekoložce.

• Citovat
  • Upravit
503
17.4.23 04:18
@Prosimklid píše:
Mluv za sebe, já bych třeba určitě nelitovala a radši prožiju „konzumní“ život, i když úplně nevím, jestli možnost si dopřát nové boty nebo dovolenou v cizině, je konzum.

Vždyť já mluvila za sebe, cti pořádně…no a dovolená v zahraničí konzum pro mne je…určitě není nezbytná a nestojí za život dítěte…ani bych si ji neužila, přemýšlela bych na ní o miminku…a spoustu dalsich věcí vlastně az tak nepotřebujeme…boty se daji koupit i levneji, deti nemusi mit spousty hracek…chce to vic premyslet na výdajích…a zakladatelka dítě chce a už ho v břiše má… takže tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 08:59

Tady zakladatelka… byl to planý poplach. Ráno jsem si dělala další test byl negativní. Byla jsem i na gyndě pro jistotu. Vše je ok. Tělísko je kde má být, vše v pořádku. Pro jistotu vzala i krev. Ale dle ultrazvuku těhotná nejsem… každodně to byl náročný víkend na hodně přemýšlení, hodně diskuzí… a vypadalo to že dítě bychom si nenechali. Už pro ty starší, jak tu zaznělo vícekrát… a tak nějak já už s tím taky tak byla srovnaná že další dítě nebude, a asi už jsem ráda tak nějak za klid… a finačně by to bylo fakt náročné, ač příjmy máme slušné, kdyby však nebyli dluhy a bylo by i více bokem ušetřeno. A i naše dítě nevím zda by jako 11-12ti leté chtělo v pokoji dvou tříleté dítě… Každopádně jsem ráda že je to tak jak to je a rozhodovat se nemusím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 09:08

Ahoj, nezdá se mi, že byste na tom byli finančně zase tak špatně. My máme děti 3 (5,8 a 11), dohromady asi o 20 tis. míň, hypo na 600 tis., RD, 2 auta, psa a nemám pocit, že by nám něco chybělo. Zvládáme dětem platit kroužky, pěkné oblečení, zdravé jídlo, na levnější dovolenou (vlakem do Chorvatska :) vyjde.
Dítě bych si nechala (i za tu cenu, že se budou muset starší uskromnit - na řidičák a drahé telefony si mohou přivydělat na brigádě)
A rodiče po ruce ochotní hlídat - to je obrovský benefit, že nebudeš muset věčně řešit paragrafy a můžeš si přivydělat i při rodičovské.
Nebála bych se, obzvlášť, pokud jsi po druhém vlastním dítěti toužila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 09:09
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka… byl to planý poplach. Ráno jsem si dělala další test byl negativní. Byla jsem i na gyndě pro jistotu. Vše je ok. Tělísko je kde má být, vše v pořádku. Pro jistotu vzala i krev. Ale dle ultrazvuku těhotná nejsem… každodně to byl náročný víkend na hodně přemýšlení, hodně diskuzí… a vypadalo to že dítě bychom si nenechali. Už pro ty starší, jak tu zaznělo vícekrát… a tak nějak já už s tím taky tak byla srovnaná že další dítě nebude, a asi už jsem ráda tak nějak za klid… a finačně by to bylo fakt náročné, ač příjmy máme slušné, kdyby však nebyli dluhy a bylo by i více bokem ušetřeno. A i naše dítě nevím zda by jako 11-12ti leté chtělo v pokoji dvou tříleté dítě… Každopádně jsem ráda že je to tak jak to je a rozhodovat se nemusím…

Aha, tak jsem ráda, že to nakonec dobře dopadlo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 09:15
@Anonymní píše:
Aha, tak jsem ráda, že to nakonec dobře dopadlo :kytka:

asi to tak mělo být… taky máme vlastně už ted 3 děti…ač mají matku ale dost nefungující, ona jim vlastně platí jen jídlo jak jsou doma… my oblečení, boty, obědy ve škole, školní pomůcky, paušaly a i do toho Chorvatska jedeme, nooo se 4mi už by to bylo asi horko těžko.. už jen auto… ted máme taky auta dvě. Velký combik, a druhé maličké, platíme kroužky, ano na mobil si můžou děti i na brigádě vydělat… ale ono je to náročné i tak. Ted platíme starší školní výlet, docela drahý.. matka prachy na to nemá… Asi to tak má být…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 09:18
@Anonymní píše:

Tak to je dobře, že se to vyřešilo k tvé spokojenosti. Asi bych si hodně rozmyslela a probrala s partnerem, co by kdyby. Já rovnou řekla, že kdyby se zadařilo, tak na potrat nikdy nejdu. Druhé jsem chtěla. Upozornila jsem na rizika selhání antikoncepce. Zadařilo se a já jsem ráda. Manžel to zvládne, sice další nechtěl, ale není to žádná třasořitka. A navíc postoj nás obou není ten, že bychom vše dětem platili do 25 let, co budou na VŠ. Chceme, aby chodili na brigády, stejně jako při škole my. Myslím, že je to úplně jiné, mít vlastní vydělané peníze. Že to úplně jinak formuje charakter. Za nás bylo oblečení nebo mobil jen k narozeninám, Vánocům. Hračky to samé. Dneska se vše kupuje „jen tak“, i já to dělám, ale není to podle mě nutnost. Kroužky při škole jsou finančně ok, jasné že se kupují i drahé věci jako boty nebo nějaké vybavení. Ale nemusíme být ti, co mají vše značkové, nejnovější a dětem platí v dospělosti desítku, aby se při VS mohly flákat. Brigáda ještě nikoho nezabila. Ostatně jak já, tak moje okolí se po zaběhnutí ve škole hodilo na dálkové studium a šli jsme do práce. To zas po dětech nechci, ale menší přivýdělek jo. Důležité je, abyste se vy dva partneři shodli co a jak bude. Já přistoupila na manželův požadavek, že další plánovaně ne. Nerada, ale nechtěla jsem dítě bez jeho podpory. Ale potrat je ještě další level a pro mě osobně je to nepřekročitelná hranice. Jak tu zaznělo, chlap si najde milenku a ženská, která dítě chtěla, bude litovat o to víc. Dvě děti se dají uživit v pohodě v případě rozpadu vztahu. Každopádně dobře pro tebe, že to nemusíš řešit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 09:23
@Anonymní píše:
Tak to je dobře, že se to vyřešilo k tvé spokojenosti. Asi bych si hodně rozmyslela a probrala s partnerem, co by kdyby. Já rovnou řekla, že kdyby se zadařilo, tak na potrat nikdy nejdu. Druhé jsem chtěla. Upozornila jsem na rizika selhání antikoncepce. Zadařilo se a já jsem ráda. Manžel to zvládne, sice další nechtěl, ale není to žádná třasořitka. A navíc postoj nás obou není ten, že bychom vše dětem platili do 25 let, co budou na VŠ. Chceme, aby chodili na brigády, stejně jako při škole my. Myslím, že je to úplně jiné, mít vlastní vydělané peníze. Že to úplně jinak formuje charakter. Za nás bylo oblečení nebo mobil jen k narozeninám, Vánocům. Hračky to samé. Dneska se vše kupuje „jen tak“, i já to dělám, ale není to podle mě nutnost. Kroužky při škole jsou finančně ok, jasné že se kupují i drahé věci jako boty nebo nějaké vybavení. Ale nemusíme být ti, co mají vše značkové, nejnovější a dětem platí v dospělosti desítku, aby se při VS mohly flákat. Brigáda ještě nikoho nezabila. Ostatně jak já, tak moje okolí se po zaběhnutí ve škole hodilo na dálkové studium a šli jsme do práce. To zas po dětech nechci, ale menší přivýdělek jo. Důležité je, abyste se vy dva partneři shodli co a jak bude. Já přistoupila na manželův požadavek, že další plánovaně ne. Nerada, ale nechtěla jsem dítě bez jeho podpory. Ale potrat je ještě další level a pro mě osobně je to nepřekročitelná hranice. Jak tu zaznělo, chlap si najde milenku a ženská, která dítě chtěla, bude litovat o to víc. Dvě děti se dají uživit v pohodě v případě rozpadu vztahu. Každopádně dobře pro tebe, že to nemusíš řešit.

Taky jsem za aby šli děti na brigádu. Starší by letos v létě měla jít.. já doufám že vyrazí a nějaké to oblečení, boty si nakupovat už bude. Mobily dostávali k narozkám taky… nekupovla jsem to jen tak… jen tak spíše jak bylo třeba oblečení, boty… ale uplně nemůžeme nakazovat ty brigády atd těm dvěma jelikož žiji s matkou ale tímpádem budeme nakupovat to nutné… určitě nee nike za 3000 ale boty do 1300 apod… rifle neznačkové za 500.. pokud chce ona lepší at si vydělá. Chce tepláky značkové za 1300, ty dostane letos na narozeniny. To bych nekoupila jen tak…

• Citovat
  • Upravit
26
17.4.23 09:41

Miluji takove bezohledne chlapy… ma dluhy, dve děcka, nema peníze, vsechno velkoryse necha byvalce… a nabali si bezdetnu mladu holku, ke ktery se nakvartyruje do baráku nebo ještě lépe do baráku rodičů… zatizi ji svými závazky, dluhy, sr***, a na oplátku ji neda skoro nic, zázrak pokud ji dovolí mít jedno dítě… detny si ma hledat detnou… holt je to tak kdyz se zeny nemaji rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 09:58
@Rassoul píše:
Miluji takove bezohledne chlapy… ma dluhy, dve děcka, nema peníze, vsechno velkoryse necha byvalce… a nabali si bezdetnu mladu holku, ke ktery se nakvartyruje do baráku nebo ještě lépe do baráku rodičů… zatizi ji svými závazky, dluhy, sr***, a na oplátku ji neda skoro nic, zázrak pokud ji dovolí mít jedno dítě… detny si ma hledat detnou… holt je to tak kdyz se zeny nemaji rady

Hele chlap mi to řekl při první schůzce že má dvě děcka, a že to chápe když ho pošlu do du.py… a já mu tehdy řekla že chci určitě aspon jedno dítě, a on že jedno ještě ano, ale dvě nechce další… věděla jsem do čeho jdu. Dluhy měl po bývalé, to jsem taky věděla… ale makal a hodně makal a vše doplatil, co máme nyní máme společné dluhy. Bydlíme v domě mých rodiču a on tam investuje, předěláváme, opravujeme… Bylo to taky vše moje rozhodnutí!!! Nedržel mi nůž pod krkem…zpětně někdy mě to zamrzí že jsem chtěla ty dvě děti, ale chtěla jsem je mít 2-3 roky od sebe nee 10… takže teď už to tak je prostě… možná mít více prostoru doma, tlačila bych do toho a chtěla to druhé… ale takto bych asi ublížila i našemu dítěti kdybych mu v pubertě dala do pokojíku dvou tříleté dítě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky