Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
to asi joo… oni hodně hlídají a vnoučata miluji a ty nevlastníoni jsou fajn.
Pořád řešíš ty finance…
No a je pro tebe menší zlo jít na potrat, než třeba nastavit si mateřskou co nejvýš a jít třeba v roce dítěte do práce? Osobně bych radši šla makat co nejdřív a dítě si nechala, než ho dát pryč a pak celý život litovat.
@bigl píše:
Pořád řešíš ty finance…
No a je pro tebe menší zlo jít na potrat, než třeba nastavit si mateřskou co nejvýš a jít třeba v roce dítěte do práce? Osobně bych radši šla makat co nejdřív a dítě si nechala, než ho dát pryč a pak celý život litovat.
jooo ale ono tak nejde o dobu rodičáku, že?… pak rostou ty náklady na dítě…
@Anonymní píše:
Po fyzické stránce asi joo.. dala bych další dítě… ale finančně vůbec netuším jak bychom to dali.
Tak to promysli. V dnešní době to není sranda. Ještě mimino, to vesměs nic nestojí. Ale škola a dál,.to už je pak masakr.. a to počítám zdravé dítko.. pokud má nějaký zdravotní problém, tam je to divočina ![]()
Hypoteka na 10 let, ty na rodicaku, 2+1 a nasetreno pouze 100 tisic atd. Za me spise ne. Ale ja bych treti dite nechtela, i kdyz na nej mame, nezvladla bych ho, mam deti a manzela a domacnosti proste nad hlavu. Kdybyste meli mimco, tak by asi bylo s vami v loznici/obyvaku a pozdeji jak? Starsi dite bude chtit klid, mimco hlasite, batole taky… na potrat si sice nedovedu predstavit jit, ale u vas nevim. Mas zpozdeni a pozitivni test?
@Anonymní píše:
Jsem vdaná s mužem, on dvě děti z prvního manželství (alimenty 9tis), společné jedno dítě ve třetí třídě. Jsme na baráku u mých rodičů, ale byt malý v patře. 2+1. Finančně není to nejhorší, ale taky žádná sláva. Máme hypotéku (na rekonstrukci patra) milion, a pak úvěry asi za půlmega… něco se splatí asi za tři roky, hypo je na deset let. Naspořeno máme asi 100tis (vím nic moc). Muž osvč rok…vydělává průměrně 66tis měsíčně, já asi 24tis.
Mám tělísko ale asi selhalo… neplánovali jsme další dítě. Nevím jak s tím naložit. Pere se to ve mě.. vždy jsem si přála dvě děti, ale když jsem poznala nynějšího manžela domluvili jsme se na jednom… i mě to trápilo, vlastně trápi že nemám druhé… ale zase živit 4 děti… jedno se chystá na výšku. A matka děti moc peněz nemá…
Je nám oběma ke 40ti.
Ber, nebo nech být…
@Lendava píše:
Ne, nenechala. Vek, dluhy, nizke prijmy, bydleni a 3 deti.
Vždyť vydělávají skoro 100 tisíc.
90.000 s tim, ze ted pracuji oba. S dluhy 1.500.000, nedostatecnym bydlenim stran kapacity a dtto psano o aute a se 4 detmi.
Pro me podtrzeno secteno jsou prijmy nizke vzhledemk tomu, co maji za hrbem.
Muj nazor zde bude jiste minoritni.
@Anonymní píše:
Hypoteka na 10 let, ty na rodicaku, 2+1 a nasetreno pouze 100 tisic atd. Za me spise ne. Ale ja bych treti dite nechtela, i kdyz na nej mame, nezvladla bych ho, mam deti a manzela a domacnosti proste nad hlavu. Kdybyste meli mimco, tak by asi bylo s vami v loznici/obyvaku a pozdeji jak? Starsi dite bude chtit klid, mimco hlasite, batole taky… na potrat si sice nedovedu predstavit jit, ale u vas nevim. Mas zpozdeni a pozitivni test?
U nich jde ale o čtvrté dítě, ne třetí.
@Mariane.B píše:
Vždyť vydělávají skoro 100 tisíc.
Mají 90 teď, na rodičáku její příjem nebude vůbec. A asi jim moc z té částky nezbyde, kdyby byly schopni měsíčně uspořit desetitisíce, tak nemají takové dluhy.
@Prosimklid píše:
Mají 90 teď, na rodičáku její příjem nebude vůbec. A asi jim moc z té částky nezbyde, kdyby byly schopni měsíčně uspořit desetitisíce, tak nemají takové dluhy.
Já vím, ale nízké příjmy vypadají jinak. Proč nejsou schopni z 90 tisíc při nízké hypotéce i alimentech šetřit, to je otázka. Možná to dají do těch starších dětí bokem, což by bylo fajn.
Mně by se další dítě do 2+1 moc nelíbilo, ale ty příjmy mi celkově nepřijdou při nízké hypotéce jako zásadní problém.
Selhání tělíska je něco tak vzácného, že se mi to ani nechce věřit.
Pokud dítě chceš, ale půjdeš na potrat, budeš si to bohužel vyčítat celý život. To je jedna z věcí, které si rozumově nezdůvodníš.
Pokud řešíš finance, máš možnost na MD i RD pracovat. I kdyby jsi měla chodit uklízet a brát si dítě s sebou. My jsme u 4. dítěte prodali auto a pracovala jsem i v šestinedělí.
Ať se rozhodneš jakkoliv, po ukončení těhotenství se buď ty nebo muž nechte sterilizovat. Tato metoda je 100%.
@Anonymní píše:
Jsem vdaná s mužem, on dvě děti z prvního manželství (alimenty 9tis), společné jedno dítě ve třetí třídě. Jsme na baráku u mých rodičů, ale byt malý v patře. 2+1. Finančně není to nejhorší, ale taky žádná sláva. Máme hypotéku (na rekonstrukci patra) milion, a pak úvěry asi za půlmega… něco se splatí asi za tři roky, hypo je na deset let. Naspořeno máme asi 100tis (vím nic moc). Muž osvč rok…vydělává průměrně 66tis měsíčně, já asi 24tis.
Mám tělísko ale asi selhalo… neplánovali jsme další dítě. Nevím jak s tím naložit. Pere se to ve mě.. vždy jsem si přála dvě děti, ale když jsem poznala nynějšího manžela domluvili jsme se na jednom… i mě to trápilo, vlastně trápi že nemám druhé… ale zase živit 4 děti… jedno se chystá na výšku. A matka děti moc peněz nemá…
Je nám oběma ke 40ti.
Příspěvek upraven 15.04.23 v 09:18
@ZdenMal píše:
Selhání tělíska je něco tak vzácného, že se mi to ani nechce věřit.
Pokud dítě chceš, ale půjdeš na potrat, budeš si to bohužel vyčítat celý život. To je jedna z věcí, které si rozumově nezdůvodníš.Pokud řešíš finance, máš možnost na MD i RD pracovat. I kdyby jsi měla chodit uklízet a brát si dítě s sebou.
Ať se rozhodneš jakkoliv, po ukončení těhotenství se buď ty nebo muž nechte sterilizovat. Tato metoda je 100%.
Nepovažuji nehormonální tělísko za spolehlivou antikoncepci. SElhalo obrovskému počtu lidí, které znám a používali ho.
Nevymlouvám ti to, ale nevěřím.
@Mariane.B píše:
Nepovažuji nehormonální tělísko za spolehlivou antikoncepci. SElhalo obrovskému počtu lidí, které znám a používali ho.
Příspěvek upraven 15.04.23 v 09:22
Budou hlídat i prcka? U nás totiž je velký rozdíl mezi vnoučaty. Děti, kterým je teď 11-18 hlídali hodně. Čtyřletého prcka zvládá jen jedna babička. A rozhodně by nehlídala pravidelně, dlouhodobě. Po jednom celém dni má dost, takže to je jen občas, výjimečně. Když je nemocný, hlídá taky, ale já mám kratší úvazek, a když to jde, snažíme se to zajistit my s manželem.