Nechaly byste si miminko za těchto okolností?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20937
28.6.21 05:53
@sediza píše:
Nechala. Dítě bude mít navíc 2 dospělé sourozence, kteří se mohou postarat o dítě v případě, ze byste zemřeli předčasně. Ale ty jsi ještě mladá. Dítě už tu proste je..nemohla bych ho zabit, pokud bych neměla vážný zdravotní důvod nebo nebyla naprosto bez peněz a i pak bych spis zvažovala adopci v tom druhem případě.

Ale tohle by s nima měla taky probrat nemyslíš? Znám takový případ, kdy měli sourozenci věkový rozdíl skoro 20 let a rodiče to brali jako automatickou a levnou chůvu kdykoliv bylo potřeba. Bez ohledu na jeho potřeby. Takže to tak dopadlo, že se sourozenec pak sbalil a odstěhoval se, jelikož toho měl plný zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ffan23
28.6.21 06:00

Ja bych to dite nechala- kdyby kazdy premyslel takovym zpusobem ( chlap umre/odejde- ditko zustane bez rodice) tak na svete nejsou zadny deti :lol:. Dyt i u mladsich rocniku se muze stat ze jeden z rodicu umre, kolilrat se lidi rozchazeji/rozvadeji. Jestli jste osobne na tom zdravotne v poradku, ditko bych si nechala ( mam v okoli dve maminky, jedna ma 6 leteho kluka a je ji 50, dalsi ma holku). Navic to ze jste tehotna nrznamena ze z toho bude ditko, pokazit se muze cokoliv prip.to nemusi byt zdrave, a potom se rozhoduje jinak. Ja osobne vam preju hlavne hodne zdravicka a zdrave miminko :srdce: :palec:

• Citovat
  • Upravit
9296
28.6.21 06:05

Nechala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.6.21 06:08

Nenechala za pět let může být manžel v pořádku, ale taky se jeho stav může zhoršit (a horšit se bude) Mám rodiče 60 a vidím jak je zmáhá jeden víkend kdy tam jsem s dětma. Taky mnohem větší riziko nějakého hendikepu u dítěte by mě zastavilo. Dokážeš si představit starat se o dítě s hendikepem a za pár let ještě o manžela? Těš se na vnoučata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.21 06:13

V padesáti budeš mít doma prvňáčka, a manžel už se s největší pravděpodobností taky neobejde bez tvé pomoci, až bude potomek v pubertě, bude ještě hůř. Pokud jsi si jistá, že to zvládneš, směle do toho.
Mně ještě 50 není, a starám se o otce, 72 let, který má zhruba stejné potíže, jako prezident Zeman. A představa, že kolem běhá ještě předškoláček je pro mne docela děsivá, to bych asi nedala. Podotýkám, že tatík ještě před rokem normálně fungoval, teď to jde z kopce závratným tempem.
Prosím anonym, nepíšu o sobě.

• Citovat
  • Upravit
15223
28.6.21 06:13

Nenechala. Oba jste už dávno co se týče plození za zenitem. I když tohle je nejspíš troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
28.6.21 06:42
@annali píše:
Ve 42 bych si dítě nechala. Věk manžela je tedy při vší úctě dost za hranou, ale za to to dítě nemůže. Je samozřejmě nutné brát v potaz, že dítě si tátu užije třeba jen do patnácti-dvaceti let, což je dost hrozné. Na druhou stranu mi zas přijde divné nenechat ho se narodit jen z tohohle důvodu.

Já bych se spíš bála, že si dítě tátu užijte akorát tak behem školky. :( Věk zakladatelky ještě jde, ale aby to nedopadlo že se bude starat o dítě i manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36342
28.6.21 06:56

Asi nechala, ale počítej s tím že bude většina péče na tobě a taky si to spočítejte finančně jak na tom budete až vypadne tvůj příjem. Dcery určitě ještě studují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
28.6.21 06:58

Nenechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.6.21 07:09
@Cenarius píše:
Ale tohle by s nima měla taky probrat nemyslíš? Znám takový případ, kdy měli sourozenci věkový rozdíl skoro 20 let a rodiče to brali jako automatickou a levnou chůvu kdykoliv bylo potřeba. Bez ohledu na jeho potřeby. Takže to tak dopadlo, že se sourozenec pak sbalil a odstěhoval se, jelikož toho měl plný zuby.

Za pár let si to zakladatelka půjde hodit. Bude se starat o dítě i manžela.
Znám taky jednu ženskou, která rodila jak na běžícím pásu a děti pak davala na krk puberťákům. Hned po střední škole odešli z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
28.6.21 07:10

Nechala, ale počítala bych, že na něj budu sama. Těžko chtít po sedmdesatnikovi aby se staral o novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13026
28.6.21 07:19

Kvůli věku manžela nenechala. Nemyslím si, že bych to do budoucna byla schopna ekonomicky zvádnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.6.21 07:22
@Sany80s píše:
Kvůli věku manžela nenechala. Nemyslím si, že bych to do budoucna byla schopna ekonomicky zvádnout.

Už teď na tom budou bity i dcery. Musí ještě živit dvě dcery školou povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12706
28.6.21 07:25
@Anonymní píše:
Bude mi 42 a před pár dny jsem zjistila, že jsem těhotná. Manželovi je 69, jsme spolu 21 let a máme dvě dcery (16 a 18). Miminko jsme samozřejmě už neplánovali a já vůbec nechápu co se pokazilo, že jsem otěhotněla. Za celý ty roky nám nikdy antikoncepce neselhala. Když jsme to řešili s manželem, tak mi řekl, že když nebudu chtít na potrat a rozhodneme se si miminko nechat, tak za něj bude samozřejmě rád a bude ho milovat. A já prostě nevím jak se rozhodnout. Samozřejmě vím, že není v našem případě ideální mít další dítě. Na druhou stranu čím dál tím víc mi dochází, jak moc bych si ho přála. Vy byste se na mém místě rozhodly jak? Nechaly byste si dítě, nebo byste šly na potrat?

Za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80413
28.6.21 07:27
@Banane18 píše:
Ano nechala, ale počítej s tím, že to pro muže bude strašně náročný v jeho v věku.

Nebude. Sedmdesátiletý chlap totiž žádnou péči kolem děcka dávat nebude. Leda uspávat. Uloží dítě, lehne vedle a usne. A děcko bude spokojeně třeba dvě hodiny povykovat. Ti slavní tatínci přes sedmdesát jsou možná schopni se s děckem fotit nebo mu chvilku číst. Ale péče? V jaké kondici byl tvůj děda v sedmdesáti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí