Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Počkala bych si už na vnoučata, nadšení nenadšení, manžel už je opravdu starej takže na vše budeš sama a ve 42 to nebude žádný med, já mám osobní limit 30, nechci jít dětem na maturák šedivá… jinak bych uvažovala jen v případě, že ještě žádný děti nemáte ![]()
@Janli No ale samoživitelka má přeci jen horší pozici… ona podědí po muži a bude mít vdovský a sirotčí důchod… samoživitelka je ráda když má kolikrát alimenty 3 tis. V tomto ohledu si spíše myslím že to bude mít paradoxně jednodušší
Na druhou stranu pokud je to pravda… muži 69 tak se za 5 let může starat o dítě a ještě nemocného muže.. to si musí zvážit, ale vzhledem k tomu že dítě chce by pro ni asi interupce byla dost masakr. Takže. Tak.
Příspěvek upraven 28.06.21 v 08:28
@Janli píše:
Ty už jsi podstatu napsala. Mimčo by jsi chtěla a těšíš se na něj. Pokud půjdeš na interupci, budeš si to do smrti vyčítat. Otec je poněkud starší, to je pravda, takže budeš spíš jako samoživitelka, ale takových je… Je mi přes čtyřicet, doma mám dvě mrňata a starám se o ně víceméně sama. Fakt se necítím jako žena nad hrobem a opravdu nepovedu do školy prvňáka v padesáti, to tu některým poněkud haprují počty, že dámy?na potrat by měla žena jít jen pokud je o tom skálopevně přesvědčená a to ty nejsi…
Ve 42 otěhotněla, těhotenství trvá 9 měsíců a do školy se chodí mezi 6-7 rokem, takže kde nám to tu hapruje? ![]()
Nenechala. Možná bych chvíli uvažovala, kdyby byl manžel Gott a my si mohli dovolit chůvy, uklízečky, kuchařky a zahradníky, kdyby bylo potřeba, a dítě by případně bylo zabezpečené na celý život. A i tak to není fér. Viz zrovna ten Gott, přijít v deseti letech o tátu taky nebude žádná hitparáda.
@Janli Zakladatelka ma 42. Je v pocatku tehotenstvi, bude pravdepodobne rodit brezen/duben 2022. Tzn. dite nastoupi do skoly zari 2028, pokud nebude mit odklad. Zakladatelce bude v te dobe 49. Takze ano, povede prvnaka v padesati. Pocty hapruji tobe.
@stinga píše:
já když jsem se narodila, děda měl 68, jako ne že by se o mě staral ve smyslu přebalování, ale hrál si se mnou, vozil mně ve sporťáku, pak jsme jezdili i s babičkou na výlety, vozil mně do školky, večer jsme hráli pexeso a stolní hry - prostě jsme se užili celé dětství, když v 92 ochrnul, měla jsem já roční dítě a zas jsem se starala já o něho,
děda celý život pracovat v kanclu,můj taťka má 62, a je hrozně unavený, ten se o mou dceru nepostará, ale on pracuje fyzicky - tak je to i tím
Je rozdíl mít malé dítě na chvíli, vzít na výlet, pocítit, a mít ho 24/7. Nebo se možná mýlím. A se mnou i ta spousta místních úderných matek, co padají pod tíhou péče o dítě.
Nechci rýpat. Ale jako babička vím, že sice ty děti rádi vezmeme na výlety a rádi si hrajeme hry a čteme jim, ale taky je rádi vrátíme rodičům, protože toho máme plné oči.
@unuděná píše:
Ve 42 otěhotněla, těhotenství trvá 9 měsíců a do školy se chodí mezi 6-7 rokem, takže kde nám to tu hapruje?
Měla bych se nejdřív pořádně probudit, já četla, že je jí 39… ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Nickjmeno j ájsem měla šedivé vlasy v 25![]()
Já už v patnácti. I kdybych měla dítě ve dvaceti, tak ho na matruák povedu šedivá a manžel to samý… ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Nickjmeno j ájsem měla šedivé vlasy v 25![]()
To mi přišlo také vtipné, já začala šedivet v 18, takže jsem nesediva nezvládla ani maturak vlastní ![]()
Já bych si ho nechala, ale já, se svojí povahou. Tzn. samostatná jednotka, která chlapa v domácnosti vpodstatě na nic nepotřebuje. Čili nechej si dítě, ale budeš na něj sama, a možná přibude i ta péče o manžela. Nebo nebude potřebovat péči, ale nebude nijak aktivní. Otci mé dcery je 71, mně 50, holce 16. Nežijeme spolu, jen se vídají,,,je to normální člověk, který ještě chodí do práce. Ano, před 20 lety, kdy jsme se poznali, byl jinej. ale to já taky. ale on víc. Miminko by už mít asi nemohl, pochoval by, povozil, tím to hasne.
Takže pokud to dáš sama, i finančně, tak bych do toho šla. Vnoučata můžou přijít klidně až za 10-15 let. Tak do té doby budeš mít svoje zlatíčko ![]()
@Hibou píše:
To mi přišlo také vtipné, já začala šedivet v 18, takže jsem nesediva nezvládla ani maturak vlastní
Obrazně řečeno
![]()
@Nickjmeno Tak já to chápu jak to myslíš jen přesně jak to bylo napsáno tak sem si říkala.. no to jsem v prd… ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Janli No ale samoživitelka má přeci jen horší pozici… ona podědí po muži a bude mít vdovský a sirotčí důchod… samoživitelka je ráda když má kolikrát alimenty 3 tis. V tomto ohledu si spíše myslím že to bude mít paradoxně jednoduššíNa druhou stranu pokud je to pravda… muži 69 tak se za 5 let může starat o dítě a ještě nemocného muže.. to si musí zvážit, ale vzhledem k tomu že dítě chce by pro ni asi interupce byla dost masakr. Takže. Tak.
Příspěvek upraven 28.06.21 v 08:28
Já so právě myslím, že samoživitelka to má lehčí, neboť ji nehrozí, že bude mít ke školnímu dítěti na krku nesamoobsluzneho manžela.
Dítě bych si nenechala, leda v případě, že jsme multimilionari s tím, že si v případě potřeby můžu dovolit drahý domov důchodců nebo pečovatelskou službu pro manželaa v každém případě hospodyni.
Ty už jsi podstatu napsala. Mimčo by jsi chtěla a těšíš se na něj. Pokud půjdeš na interupci, budeš si to do smrti vyčítat. Otec je poněkud starší, to je pravda, takže budeš spíš jako samoživitelka, ale takových je… Je mi přes čtyřicet, doma mám dvě mrňata a starám se o ně víceméně sama. Fakt se necítím jako žena nad hrobem a opravdu nepovedu do školy prvňáka v padesáti, to tu některým poněkud haprují počty, že dámy? na potrat by měla žena jít jen pokud je o tom skálopevně přesvědčená a to ty nejsi…