Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anik píše:
Já bych si ho nechala, ale já, se svojí povahou. Tzn. samostatná jednotka, která chlapa v domácnosti vpodstatě na nic nepotřebuje. Čili nechej si dítě, ale budeš na něj sama, a možná přibude i ta péče o manžela. Nebo nebude potřebovat péči, ale nebude nijak aktivní. Otci mé dcery je 71, mně 50, holce 16. Nežijeme spolu, jen se vídají,,,je to normální člověk, který ještě chodí do práce. Ano, před 20 lety, kdy jsme se poznali, byl jinej. ale to já taky. ale on víc. Miminko by už mít asi nemohl, pochoval by, povozil, tím to hasne.
Takže pokud to dáš sama, i finančně, tak bych do toho šla. Vnoučata můžou přijít klidně až za 10-15 let. Tak do té doby budeš mít svoje zlatíčko
a dovedes si predstavit, ze by jsi mela ted mimino? 16 let je ok, je mimino mit v 70ti letech
, ale jak pises, pokud se citi na to zivit 3 deti a zit z duchodu a materske, tak hura do toho… co z toho, ze se ochudi o zazitky s dospivajicimi detmi… ty jsou preci uz velke a nepotrebuji ji
… i kdyz jde o trolla, ja bych v prve rade, jako kazdy rozumny clovek, probrala drive situaci s detma nez s epipi
… a to pisi z pozice matky samozivitelky s detma 36+… jeste par let ji budou potrebovat hlavne starsi deti a za par let i manzel… ona vystavena ze starani se batole… jako skloubit rodinny zivot kde hraji roli 4 generace
tak to klobouk dolu
@inkakřivák píše:
Jojo, oblíbené téma. Kam se poděla ta těhotná padesátnice, co se její muž v důchodovém věku těší na kukačku?
jj, trollove jsou cim dal vice trapnejsi…
Tak my by jsme si v tomto věku dítě nenechali ani náhodou. Představa, že mám doma v 85 puberťáky co končí povinnou školní docházku je pro mě absolutní scifi. Za prvé bych nechtěl, aby moje děti na me měly vzpomínky jako na nerudného dědka, který jim otravuje život, aby místo výletu a dovolených byly doma, protože je doma 85 letý táta co už se sám o sebe nepostara… Pubertáci v 15 mají mít jiné starosti, než se starat o tátu nebo chodit do duchodaku. A v neposlední řadě bych nechtěl, aby mi během střední školy, kdy se maji učit, randit, chodit do kina a řešit běžné starosti dospívajících, vyřizovali pohřeb a musely být oporou pro zdrcenou matku přes 60. Možná to píšu drsně, ale vy všichni co se tady rozplyvate nad mimiskem, chtěli by jste mít takovou pubertu? Ja tedy ne, tak bych to logicky neudělal ani svým dětem. Ale každého volba. Zakladatelko, mám dědu ve věku tvého chlapa, má nejstarší prapravnoučata v pubertě a fakt si nedovedu představit, že by měl mimino a to je oproti vrstevníkům dost ve formě, žádný stařec s hůlkou. Ale psychicky je prostě jinde a na dítě to fakt není, navíc je to věk, kdy za tři roky může být vše jinak, nikomu nic špatnému nepřeji, ale tak to prostě je. Všichni to máme ve svém okolí. Ale každý svého štěstí strůjcem a je to vaše věc.
Příspěvek upraven 28.06.21 v 11:04
Miminko bych si nenechala, kor když je věk manžela tak vysoký. ![]()
Mám 4letého syna. Jeho prababičce je 69.
na hlídání si ho nebere, bojí se. ![]()
@markytka3 píše:
Omg, obligatni troli tema 🙈 jen s tim vekem otce jsi to kapku prehnala 🤪… ale pokud z duchodu a rodicaku uzivis 3 deti, tak proc ne!?🙈
No, já už jen čekám, kdy se tu objeví téma,,. Těhotná na prahu šedesátky,,
@Tomáš916 souhlasím do puntíku s Tomášem.
Můj ex měl tátu o trochu mladšího, půlku dětství za něj pracoval okolo domu, protože táta nemohl a nakonec se nedožil ani jeho plnoletosti. A je tím poznamenaný dodnes, říkal, že sám by to dětem neudělal.
Za mě je to nezodpověné, vůči těm dětem, vůči jejich sourozencům (automaticky počítat, že se o svého miminího sourozence postarají, když my, staří rodiče, to přestaneme zvládat). Manžel péči o novorozence, batole, předškoláka zvládat nebude, budeš na vše sama, na krku dvě děti, možná dvoje plíny,…Dítěti nebudeš moct dát žádné výlety, běžné rodinné záležitosti, táta s ním nejspíš nikdy nepůjde na kolo nebo na čundr a tisíc jiných věcí. Nehledě na to, že by mohlo být terčem posměchu.
Jestli to tak chceš udělat, však udělej, ale nemaluj si to na růžovo a jdi do toho s plným pochopením věci.
No jak píšu, nechala bych si ho, tím pádem si to představit dokážu. U mně by hrála roli akorát finanční stránka věci,,,a to si musí i zakladatelka promyslet…ten důchod+mateřská…třeba bydlej ve svém domku a neřeší nájem, třeba i vodu mají svoji, to dělá hodně. Probrat doma s dětma jasně, ale stejně ve finále bude rozhodnutí na ní, protože všechno bude na ní, děcka za pár let z domu vypadnou, tak jejich hlas by měl být pouze poradní…od mojí dcery bych si určitě nenechala diktovat, jestli můzu nebo nemůžu mít další dítě…já jí taky počet dětí určovat nebudu.
třeba je to opravdu troll, tím pádem je věc vyřešená.
@markytka3 píše:
a dovedes si predstavit, ze by jsi mela ted mimino? 16 let je ok, je mimino mit v 70ti letech, ale jak pises, pokud se citi na to zivit 3 deti a zit z duchodu a materske, tak hura do toho… co z toho, ze se ochudi o zazitky s dospivajicimi detmi… ty jsou preci uz velke a nepotrebuji ji
… i kdyz jde o trolla, ja bych v prve rade, jako kazdy rozumny clovek, probrala drive situaci s detma nez s epipi
… a to pisi z pozice matky samozivitelky s detma 36+… jeste par let ji budou potrebovat hlavne starsi deti a za par let i manzel… ona vystavena ze starani se batole… jako skloubit rodinny zivot kde hraji roli 4 generace
tak to klobouk dolu
@Anik píše:
No jak píšu, nechala bych si ho, tím pádem si to představit dokážu. U mně by hrála roli akorát finanční stránka věci,,,a to si musí i zakladatelka promyslet…ten důchod+mateřská…třeba bydlej ve svém domku a neřeší nájem, třeba i vodu mají svoji, to dělá hodně. Probrat doma s dětma jasně, ale stejně ve finále bude rozhodnutí na ní, protože všechno bude na ní, děcka za pár let z domu vypadnou, tak jejich hlas by měl být pouze poradní…od mojí dcery bych si určitě nenechala diktovat, jestli můzu nebo nemůžu mít další dítě…já jí taky počet dětí určovat nebudu.třeba je to opravdu troll, tím pádem je věc vyřešená.
Jenže to je trochu rozdíl. Mám tři děti, nepřála jsem se dvouletého, jestli mohu mít třetí. Když se ale se mnou něco stane, nebude se o ty dva sourozence starat on, protože by na to byl sám malý. Ale bude se o ně starat otec, pokud ani on, mám stejně starého bratra jako já a při nejhorším mé mámě je teď 47. Když ale by se stalo něco jí, její muž se nepostará, její sourozenec možná, rodiče už taky nebudou schopní…ale nejpravděpodobnější varianta (a všichni víme, že by to tak jistě bylo) je, že ho na starost dostane nějaká z dcer.
Proto by měl ten dotyčný případně myslet na ty starší děti. Nicméně dítě v 16 nebo 18 stejně nebude mít představu, o čem je řeč, když to s nimi bídě někdo probírat.
@Anonymní píše:
Bude mi 42 a před pár dny jsem zjistila, že jsem těhotná. Manželovi je 69, jsme spolu 21 let a máme dvě dcery (16 a 18). Miminko jsme samozřejmě už neplánovali a já vůbec nechápu co se pokazilo, že jsem otěhotněla. Za celý ty roky nám nikdy antikoncepce neselhala. Když jsme to řešili s manželem, tak mi řekl, že když nebudu chtít na potrat a rozhodneme se si miminko nechat, tak za něj bude samozřejmě rád a bude ho milovat. A já prostě nevím jak se rozhodnout. Samozřejmě vím, že není v našem případě ideální mít další dítě. Na druhou stranu čím dál tím víc mi dochází, jak moc bych si ho přála. Vy byste se na mém místě rozhodly jak? Nechaly byste si dítě, nebo byste šly na potrat?
Příroda dala, tak to asi má takto být
Máš muže, se kterým máte asi hezký vztah a který o dítě stojí. Tady se to hemží nádherami, které jsou schopné si pořídit dítě s kýmkoli, bez vztahu, bez zabezpečení, protože prostě „mimísek“
Těm to nikdo moc nevymlouvá, zvlášť když je jim nad 30. Na tvém místě bych si dítě nechala. Přeju štěstí ![]()
@Ella9 píše:
Myslím, že vše má svůj důvod, i to, že si vás to dítě „vybralo“ za rodiče a chce se narodit právě u vás.Dřív nebo později ten důvod zjistíš, uvidíš.
Přesně tak to vidím i já.
@greenapple Jenže tady trošku pokulhává logika. Jak si může vybrat rodiče dítě, které neexistuje? Říkáš a obhajujes nesmysl. To dítě se jaksi nerozhodlo, hurá máma a táta a šup do dělohy, ne? A že by si spermie vybrala a hurá máma! Pak to zase není dítě. Takže je to blbost, to co říkáš.
@Popeladym AnebO dvacítka se sedmdesátiletým dědou svého přítele, to tu ještě nebylo.
@inkakřivák píše:
@Popeladym AnebO dvacítka se sedmdesátiletým dědou svého přítele, to tu ještě nebylo.
No, už se neví co v tomto směru. Vděčná tématika.
Já bych si miminko nechala.
Sama jsem druhé miminko porodila pár dní před 40 narozeninami. Věk neřeším, znám lidi, kteří jsou od sebe 25 let a mají 3 malé děti, nejstaršímu je 11 let. Starší je otec.