Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@mackA159 myslím si, zcela určitě, že bych to obrečela, už jen ta představa je zvláštní…jenže když chlap řekl jasně, že nechce, tak váhám
Omlouvám se, že budu striktní. Ale já bych s chlapem, který dítě nechce, a přitom ho udělá, přičemž zkazí život mně, asi měla velký problém s ním jít ještě někdy do postele. Nejsem si jistá,
jestli bych si ho vůbec ještě vážila. Těhotenství a potrat není něco, o čem by inteligentní člověk přemýšlel tak lehce jako o nákupu televize.
Nehledě na to, že přede mnou by si teda chlap „jasně říct, že nechce“, opravdu nedovolil, tedy ne „beztrestně“. Považuje Tě vůbec za dospělou? Nebo je to u vás doma „pán tvorstva“? Z Tvého psaní je trošku cítit, jako bys brala vinu na sebe. Tak on se vyš. uká a ta šílená tíha zodpovědnosti leží na Tobě… Co si to vůbec dovoluje? ![]()
@bigl píše:
Viděla jsem třeba pořad, kde byly děti počaty při znásilnění a všechny děkovaly svým matkám, že si je nechaly a že je nezabily. Že jim tu šanci na život daly. Bylo to moc hezké a dojemné.
No, nevím. Taky to tak trošku můžou být emočně vypjaté, scénáristou zinscenované a pošťouchnuté odpovědi před kamerami. Navíc uvažuj tak, že ty děti jsou si vědomy toho, že jejich otec je ksindl. To pro ně jistě není lehké.
A jak psal někdo v příspěvku pod Tebou, je fakt, že se to objektivně asi zhodnotit nedá, jestli je lepší být nebo nebýt - ostatně, jak už pravil klasik, že? ![]()
@bigl píše:
Mám 3 děti, věk už těžce přes 40, ale kdyby se mi to stalo, tak vím, že o potratu nebudu uvažovat ani minutu.
Taky bych se s tím velmi těžce srovnávala. ![]()
Dnes si říkám, že tak skvělých děcek, jako mám, jsem měla mít nejmíň pět. ![]()