Nechaly byste vaši dceru přespat na ukončáku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4955
27.6.18 19:35

Univerzální rada není, rozhodovala bych se hlavně podle toho, jaká je dcera - jestli se nechá strhnout a „když chlastají všichni, tak já taky“ nebo ji alkohol až tak neláká a dovede si to ustát.
Když nám bylo patnáct (tj. rok po základce), jeli jsme s bývalýma spolužákama na víkend na chatu vzdálenou skoro sto kiláků od domova. Rodiče mě tenkrát kupodivu pustili (jinak byli hodně přísní). Mělo to být od pátku do neděle. Část spolužáků se v pátek v tamní vesnické hospodě totálně setla, dneska bych řekla, že to bylo až na hranici otravy alkoholem. V opilosti došlo i na nějakej ten sex. My vzorný suchaři jsme vynervovaně dohlíželi, aby si zas až tak moc neublížili (i nějaká krvavá zranění od rozbitého okna jsme ošetřili). Nicméně teda ráno jsme se zabalili a vrátili se s předstihem domů, kde jsme si uspořádali alternativní nealko mejdan s pizzou.
Tihle budou blízko a je doba mobilů. Jestli je dcera příčetná, tak bych ji asi pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.6.18 19:39

No, já teda nevím. Sama mám dceru bude ji 16 v srpnu,taky končí 9. Jen tak bez dospělé osoby bych ji asi nepustila,tedy pustila s tím, že pro ni dojedem klidně v 1 hod ráno. Právě proto, že vím, že je divoká a taky vím jak jsem na tom byla já a že jsem měla kurňa štěstí jinak bych dobře nedopadla. Na druhou stranu si nějaké iluze nedělám. Má půl roku kluka za 14dní jdem nechat napsat antikoncepci(a to už pozdě) a za necelý týden jede s ním a jeho rodinkou na Sázavu na 5dní. Na jednu stranu je to asi taky „divný“ ale zase si říkám, že tam budou jeho rodiče, těm jde taky o to aby v klidu dostudoval a tak tam žádná „dovočina“ nebude-teda si možná naivně myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.6.18 19:41
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, moje dcera (15 let, 9. třída) má v pátek ukončenou se třídou na spolužákově chatě, která je asi 2 km ta naši vesnicí. Řekla jsem dceři, ze pro ni nejpozději o půlnoci (s oběma očima zavřenými) přijedu a odvezu domu. Dcera souhlasila, ale dneska přišla domu s tím, ze tam budou všichni spat. Po rozhovoru s několika maminkami jsem zjistila, ze tomu tak opravdu je!?!? Je mi jasné, ze tam bude alkohol a chci mít první větší zkušenost mé dcery s nim plně pod kontrolou. Co si o tom myslíte vy? Pustily byste? :oops:

Hele, ožrat se a za…souložit si může kdekoliv a kdykoliv. Takže proč nepustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.6.18 19:43

@Uju Tak když jedou s jeho rodičema, tak to by mi asi nevadilo. Ale samotnou bych jí s ním nepustila :D . Já mám naštěstí jen kluky, takže tohle jsem řešit až tak nemusela, nějak neměli o holky zájem celkem dlouho, radši kámoši, pc, playstation :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.6.18 19:44

Jinak já soudím taky malinko podle mne, když mi bylo cca 13 zemřel mi táta já měla staří kamarády a hrozně rychle dospěla,alkohol disco,lehké drogy,kluci. Když mi táhlo na 16 veškerou zábavu už jsem měla zasebou a začínala na střídačku žít s přítelem (samo, chodila jsem do školy), ač si myslím, že jsem si v mládí hodně užila a o nic rozhodně neřišla, myslím, že by dcera neměla jít v mých šlépějích, myslím, že i když já si na nic netěžuji,tak to vše bylo zbytečně rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.6.18 19:46

@Monchichik Já nevím, no, nějak jsem z toho rozpačitá, říkám si, že zase ji držet zkrátka nemá cenu protože když bude chtít můžu se stavět na hlavu a odpichovat ušima stejně s tím nic nenadělám,tak takhle je to alespoň v klidu a bez hádek. Ale zodpovědná není ani trochu,takže pocity dost smýšený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
27.6.18 19:46

Pokud by na té chatě byli jenom puberťáci bez dozoru, tak nepustila, resp. přijela bych pro ni o půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
27.6.18 19:48

Já bych ji pustila. Patnáct - na jednu stranu dítě, na druhou za chvíli plnoletá a hlavně, cokoli z intimní oblasti stihne v nutnosti i před půlnocí a z oblasti alkoholu taky tak, případně kdykoli jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
27.6.18 19:49

Těžko bych se asi rozhodovala mám tři syny a to je trochu jiné jak holky,ale ještě není dospělá a ty za ni zodpovídáš když se něco stane odnesou to rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.6.18 19:50

@Uju no tak jestli má ten její přítel aspoň trochu normální rodiče, tak by to mohlo být v pohodě,ne? pořád lepší než kdyby s ním chtěla jet bůhvíkam sama, to bych jí nepustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
27.6.18 20:08

A ses si jista, ze tam budou spat vsichni nebo to jen tvrdi? V nasi tride by nezustalo jen u alkoholu, mimochodem. Ja bych ji tam v 15ti spat nenechala, vyzvedla bych ji uz v 10 a smolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.18 20:12

Nechala bych jí tam. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
27.6.18 20:17
@Lianys píše:
Já bych ji pustila. Patnáct - na jednu stranu dítě, na druhou za chvíli plnoletá a hlavně, cokoli z intimní oblasti stihne v nutnosti i před půlnocí a z oblasti alkoholu taky tak, případně kdykoli jindy.

Plnoletá je snad v 18, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
27.6.18 20:20

V 15 uz jsem prespavala u kluka, on u nás, chodila ven přes noc. Na zábavy a spala mimo domov. Ale naši věděli že jsem zodpovědná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
27.6.18 20:22

@jenny.fields pochopitelně. Tři roky utečou jako voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí