Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyby to byla moje dcera, tak bych ji bez problémů pustila. Vím, že je hodně zodpovědná. Musíš si to zvážit sama, ty sama znáš své dítě nejlíp.
No popravdě nepustila, ikdyz vím, ze by na me dcera byla hodně naštvaná. Vím jak opilost u deti muže skončit. Zvracet opravdu muže pod dohledem matky. Asi bych celou noc nespala. musis se rozhodnout sama. Ty znáš svou dceru nejlíp. Holky tu psaly, ať prověřis jak ji můžeš důvěřovat. Pokud by tohle mělo byt první prověření raději nee.
Pustila bych ji bez problémů, zakazovat rozlučku je nesmysl. I s vědomím toho, že tam bude alkohol. Ale nespala by tam ![]()
Nechala bych prespat, ale pred by bylo pouceni o ochrane a vybaveni antikon..
Ja sla tehdy 6 km pesky domu, popita. To jsem poprve pila, rozlouceni bylo ve vedlejsi vesnici, u rybnika.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, moje dcera (15 let, 9. třída) má v pátek ukončenou se třídou na spolužákově chatě, která je asi 2 km ta naši vesnicí. Řekla jsem dceři, ze pro ni nejpozději o půlnoci (s oběma očima zavřenými) přijedu a odvezu domu. Dcera souhlasila, ale dneska přišla domu s tím, ze tam budou všichni spat. Po rozhovoru s několika maminkami jsem zjistila, ze tomu tak opravdu je!?!? Je mi jasné, ze tam bude alkohol a chci mít první větší zkušenost mé dcery s nim plně pod kontrolou. Co si o tom myslíte vy? Pustily byste?
Tak jak to dopadlo?
@SAJ píše:
Tak jak to dopadlo?
@Tiffany1 píše:
Taky me zajima, jak dopadla party
Tak holky, nakonec jsem ji tam spat nechala, ale musela se ni každou hodinu hlásit v podobě sms. Ve tři ráno mi napsala, ze jde spat, ze už psát nebude. Ráno cca v 9 došla po svých domu
dopoledne ji bylo trochu špatně, ale nic zásadního … takže to hodnotim velmi kladně a jsem rada, ze jsem ji to povolila
Děkuji všem za rady
jééééj, moje patnácté narozeniny a prázdnej barák u kamarádky
![]()
Hele přežili sme to všichni.
Pokud holka není úplný pako, co by ses jí bála pustit i na „odpolední diskotéku“, ve třídě bych neměla informaci o tom, že by se během školy řešily nějaký prů*ery ohledně drog např., a holka má jasno ohledně intimních záležitostí (ochrana např.), tak bych ji jet nechala.
Maximálně bych jí poprosila, ať mi zavolá o půlnoci (kontrola, že neni úplně mimo) a ráno po probuzení.
Případně bych nabídla, že jí tam odvezeu nebo připravím nějaký pohoštění (aby mlaďoši nepili na lačnej žaludek).
Řešila bych spíš ať ví, co a jak (ať si dává bach na mixování, ať něco málo sní, prokládá to nealkem, a když se někomu udělá zle, tak ať ho v tom nenechají a neutečou), než si bláhově myslet, že patnáctiletého uhlídáš. Nenapije se teď, napije se za týden o prázdninách, když ty budeš v práci)…
@Anonymní píše:
Tak holky, nakonec jsem ji tam spat nechala, ale musela se ni každou hodinu hlásit v podobě sms. Ve tři ráno mi napsala, ze jde spat, ze už psát nebude. Ráno cca v 9 došla po svých domudopoledne ji bylo trochu špatně, ale nic zásadního … takže to hodnotim velmi kladně a jsem rada, ze jsem ji to povolila
Děkuji všem za rady
no vidíš, a utužila si vztahy
a zároveň mladá ukázala, že si tvé důvěry váží, poctivě se hlásila, všichni spokojení ![]()
@Monchichik píše:
@Paola21 no mě to normální nepřijde, ať je to kdekoliv, kdyby tam chtěla jít rovnou s tím, že je tam alkohol, tak jí nepustím i kdyby měla být jediná
budeš ji držet pod zámkem do osmnácti? ![]()
Co o prázdninách, bude jí pořád někdo hlídat? Resp. kolik je tvé dceři?
Jako já mám zatím malýho kluka, ale iluze si nedělám. Každej sme to zkoušel a skoro z nikoho alkoholík a feťák pro pár piv v patnácti na mejdanu nevyrostl…
@Mar__tanka1983 Presne, moje mamka mi vyprávěla, jak se zdunela, kdyz sli v 15ti s partou na houby. A teta ji pak nutila behat kolem baraku, aby děda s babičkou nic nepoznali
.
Myslim, ze, kdyz bude chtít, udělá to kdekoliv a kdykoliv ne jenom tam, kde je předpoklad, ze alkohol bude.
Moje mamka je totalni abstinent. Alkoholika z ni tenhle zazitek neudelal ![]()