Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemá nějaké problémy v práci či co? jinak pokud byl předtím v pohodě, tak toto taky nechápu ![]()
Budto by se chlapec probral, nebo by si mohl sbalit fidlátka a jít bydlet ke kamarádům ![]()
A co chceš slyšet? To, že máš doma těžkého alkoholika, je celkem jasné.
Jestli potřebuješ, aby ti to někdo napsal, tak klidně.
Tvůj partner je alkoholik.
Ať budeš dělat cokoli, tak on si důvod pro pití vždycky najde. Klině si vař, co ti chutná, jemu na to fakt nezáleží.
Jemu nezáleží na ničem kromě pití. Až mu jednou vezmou papíry, protože nadýchá, tak ti bude doma oxidovat furt a ještě nebude vydělávat peníze.
Máš holt super vyhlídky do života.
A ty přemýšlíš, co se v chudáčkovi zlomilo? Jediné co by se zlomilo u nás v takové situaci by bylo to, čí bych ho přetáhla. Takhle chceš žít? Tak si dupni, ne? Buď se ho zbavíš, nebo půjde do sebe. oboje je výhra
V práci problémy nemá. když přišel o papiry tak to ještě chapala byl nešťastnej, ale teď znova jezdí a v takove firmě která je užasna a mají ho tam ráda. Takže tam problém určitě není. K male se cová teď už hezky. když byla miminko tak k ni vubec nešel teď je ji pul roku tak si s ni i hraje.ale ke mě se chova jako k hadru na podlahu. Vubec nevím jak ho mám probrat. Pokažde to otoči proti mě všechno a on z toho vyjde jako ten nejlepší, že on se muže přethnout. kdyby se nějak nadřel v praci, ale on víc spí než jezdí. Tak už nevím co udělat aby se trošku snažil.
@sophinka1 Já už si dupla tolikrát vydrželo mu to tyden. když je pryč tak vola jak je mu smutno a přijede domu a je mu všechno někde. Mám ho pořád ráda, a nechci bay mala byla bez tatínka. Jen už nevím co by zabralo.Co mám udělat. On je vždycky ten nejlepší. Ale nebyl takovej tak pořád hledám chybu u sebe.Ale asi to ve mě nebude.
@Anonymní píše:
@sophinka1 Já už si dupla tolikrát vydrželo mu to tyden. když je pryč tak vola jak je mu smutno a přijede domu a je mu všechno někde. Mám ho pořád ráda, a nechci bay mala byla bez tatínka. Jen už nevím co by zabralo.Co mám udělat. On je vždycky ten nejlepší. Ale nebyl takovej tak pořád hledám chybu u sebe.Ale asi to ve mě nebude.
bez tatínka? Copak ona nějakého má? Kdy ji naposledy věnoval svůj čas? A mmch za co ho máš ráda? Za to že si z tebe udělal rohož? Neěl by být vztah o partnerství, spolupráci, a společném životě?
Prostě má radši to pivo než vás. Zní to asi hodně tvrdě, ale chtěla jsi názor. A co máš dělat? Kopnout ho do zadku…na co potřebuješ chlapa, který se nestará, chlastá a ty kolem něj jen skáčeš. Buď si promluvte a ať on s tím něco udělá a pokud ne, začni žít jinak…bez něj…
Změnu nečekej. Buď budeš vlastně služka alkoholika, nebo sbalíš i dítě a vypadneš. Vím, o čem mluvím. Můj otec to samé - chlast, kamarádi, doma jsme ho neviděla nic udělat. Máma to s ním vydržela a že to fakt někdy bylo šílený. Já ji nyní stále říkám, že vůbec nechápu, jak to zvládla, já bych odešla. Opravdu! Viděla jsem, zažila jsem, stačí. Je pravda, že na nás na děti byl otec hodný, nebil nás, nic takového. Děti miloval a respektoval. Mámu už tolik ne
Je toho x, co bych mohla k tomuto tématu říct. Ale neudělám to. Takže za mě - jen náznak toho, že chlap chlastá a letí jako namydlený blesk!
Mimochodem, otec byl jednu dobu ožralý vlastně pořád..a když byl rok 2000, tak u nás ve městě byl ohňostroj, krásný. Máma na to nedávno vzpomínala a ptala se bráchy, jestli na to pamatuje - bráchovi tehdy bylo 10 let a co na to brácha řekl? Jediný, co si pamatuju je, jak byl táta ožralej a padal do příkopy..Takže tak. Třeba brácha má s otcem vztah hodně podlomenej, ne že by byl zlej na bráchu, ale on mu nemůže nějak odpusit, jak se choval k mámě. Až dnes, když je otec dědečkem, má přes 55 let, tak se zklidnil a opravdu je o. k., nepije už. Ale kdo mámě vrátí těch 30 let?
Sama máma mi dnes říká, že mít zkušenosti, co měla tehdy, byla by mnohem mnohem ráznější.
Odešla bych, takového tátu a manžela či přítele pro život bych fakt nechtěla ![]()
@Anonymní píše:
Hodně dětí vyrostlo bez tatínka
A podle mně je lepší, když vyroste bez „tatínka“, než mít takový vzor, že se doma denně chlastá
A taky by asi nebude nic moc, až vás začne pobírat a uvidí, jak on se chová k tobě. ![]()
@Anonymní píše:
V práci problémy nemá. když přišel o papiry tak to ještě chapala byl nešťastnej, ale teď znova jezdí a v takove firmě která je užasna a mají ho tam ráda. Takže tam problém určitě není. K male se cová teď už hezky. když byla miminko tak k ni vubec nešel teď je ji pul roku tak si s ni i hraje.ale ke mě se chova jako k hadru na podlahu. Vubec nevím jak ho mám probrat. Pokažde to otoči proti mě všechno a on z toho vyjde jako ten nejlepší, že on se muže přethnout. kdyby se nějak nadřel v praci, ale on víc spí než jezdí. Tak už nevím co udělat aby se trošku snažil.
netvrdím, že to, co seu vás děje, je OK, ale říct o někom, kdo jezdí kamionem, že se nenadře… já řídím hodně, ne sice kamion, dělala jsem služebky - třeba 1000km denně - ale záhul to pro mě teda byl. a to jsem JEN seděla v autě…
ad Tvůj problém… promluvit si s ním. říct mu, že Ti to vadí, že pije. že Ti chybí jako chlap, že Ti chybí váš vztah… pokud jsi s ním mluvila a neposlouchal Tě, nebo se nic nezměnilo, tak záleží na Tobě. není to lehké, ale tohle rozhodnutí je stejně jen na Tobě. zůstat a doufat nebo odejít a žít svůj život. ![]()
Jste spolu dlouho? Asi se chlapeček nudí, bych mu nakopala sedací čas a poslala s kuframa do světa ![]()
Holky ja už nevím co dělat. V červnu se nám narodila dcera. A od te doby přitel hrozně pije. Pořád se vymlouval na to že pije kvuli otmu že mu sebrali papiry.Ale ty mu teď vrátili. Tak mě utěšoval, že už bude všechno v pohodě a že už bude spokojenej tak pít nebude.No vydrželo mu to asi 14 dní. Když přijede po 14 dnech domu.Je řidičem kamionu tak už veze sebou piva na doma.To si sedne rozděla si pivo a hlavně mě neotravujte. Teď je přez vanoce 14 dni doma. a byl z toho 3 dny s náma na štědrej den a pak dva dny protože to jezdili babičky atd. Jinak je pořád někde s kamarádama. A když mu něco řeknu že na nas uplně kašle že s nama vubec není tak to dokaže otočit proti mě. Doma vubec na nic nešahne. Když po něm něco chci tak je to s kecama a pak to stejně uděla tak aby s tim neměl moc práce a hlavně ať je to rychle aby měl klid. A to po něm nechci nic těžkyho. Chlapske prace. Přivrtat poličku atd.ale to mi řekne že skače jak ja piskam. Kdybych to s vrtačkou uměla tak si to udělam sama. Vubec nevím co dělam špatně. Už ani nevařím jidla co chutnají mě. Jen vařím pro něj a to mi řekne že to jíst nebude a najíse třeba až v 9 večer od rana je jen na pivu. Dřevo do kamen už si nosím taky sama abych ho neobtěžovala.