Nechat si miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
626
15.5.20 20:50

@Stovrade Hele, ty seš nějaký fanatik nebo co? Něco jako spasitel lidských duší?!?ještě ani nemáš vlastní dítě a moralizuješ, presvedčuješ zakladatelku o něčem, o čem nemáš nejspíš ani páru. Jasně, šlechtí tě dobrý úmysl, ale radši brzdi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
15.5.20 20:54
@Mauša5218 píše:
@Stovrade Hele, ty seš nějaký fanatik nebo co? Něco jako spasitel lidských duší?!?ještě ani nemáš vlastní dítě a moralizuješ, presvedčuješ zakladatelku o něčem, o čem nemáš nejspíš ani páru. Jasně, šlechtí tě dobrý úmysl, ale radši brzdi :roll:
Nahodou ona ma pravdu.
A co ze je mlada, ale ma to v hlave srovnany.
Potrat neni nic hezkeho a rozhodne to neni shluk bunek.
Je to zive.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
@Mauša5218 píše:
@Stovrade Hele, ty seš nějaký fanatik nebo co? Něco jako spasitel lidských duší?!?ještě ani nemáš vlastní dítě a moralizuješ, presvedčuješ zakladatelku o něčem, o čem nemáš nejspíš ani páru. Jasně, šlechtí tě dobrý úmysl, ale radši brzdi :roll:

Holcine je 18 let, staci se podivat do jeji diskuze. Fanatik s minimalni predstavou o realite. Samozrejme ze ta skola nic nestoji kdyz vsechno plati mamka a tatka, ale moralizovat ostatni kdyz o tom prd vi, je hrozne lehky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
@darekp píše:
No tak to vůbec není pravda, výbava do školy stojí ročně několik tisíc a během školního roku je taky spousta výdajů, tak zase nekecej, jo ;)..koukám, že víš fakt prd..

Tak na základce rodiče platili třeba kino, školní výlet, družinu atd.. ale to není povinné. Dítě, které na to nemá, prostě ten den bude v jiné třídě. To není problém. Napříč republikou nabízí dobrovolnické organizace zadarmo hlídání dětí, v Plzni Totem.
Nezbytné výdaje jsou na základce učebnice cizích jazyků (ročně cca 300 kč, od sedmé třídy ročně 600 kč, protože jsou dva jazyky). Pak třeba kalkulačka, lepidlo, nůžky, pastelky, ale to nestojí moc.
Jinak, dík za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
15.5.20 20:55

@Stovrade děkuju i za tvůj názor, i když je úplně mimo realitu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.5.20 20:56
@Nickmenenapadl píše:
Holcine je 18 let, staci se podivat do jeji diskuze. Fanatik s minimalni predstavou o realite. Samozrejme ze ta skola nic nestoji kdyz vsechno plati mamka a tatka, ale moralizovat ostatni kdyz o tom prd vi, je hrozne lehky.

Věnuji se dobrovolnické činnosti s dětmi, zatímco mí spolužáci kouří a střídají milenky/milence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.5.20 20:59
@Stovrade píše:
A školy nejsou placené. Základka je až do deváté třídy zadarmo, stačí koupit sešity. Jediná učebnice, která se na základce musí kupovat, je angličtina a to je cca 300 korun ročně, nic víc. Tyto věci nejsou drahé.
:potlesk: to myslíš vážně? Kolik dětí máš? Promiň, ale jsi mimo. Mám doma předškoláka a čekám, že nástup do školy bude v řádech několika tisíců. To totiž není jen o sešitech a jedné učebnici :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
15.5.20 21:02
@Stovrade píše:
Věnuji se dobrovolnické činnosti s dětmi, zatímco mí spolužáci kouří a střídají milenky/milence.

Holka promin, ale ty si fakt vtip. Proc mas za prve potrebu schazovat spoluzaky, aby ses ty vyzdvihla? I kdyby ses nejake dobrovolnicke cinnosti venovala, tak pochybuji (podle tech kydu co jsem od tebe cetla) ze ses nekdy venovala opravdu vaznym pripadum, ktere jsou nejcastejsi obeti potratu. Take jedno je se tomu venovat tak hodinu dve, jine je s lidma, kteri maji vazne postizeni zit a vemovat se jim 24/7. A to ze se venujes dobrovolnicke cinnosti, nijak nemeni fakt, ze si fanatik s minimalni oredstavou o realite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
15.5.20 21:02
@Stovrade píše:

No já úplně žasnu.. hotová Matka Tereza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.5.20 21:04
@tmavíček píše: :potlesk: to myslíš vážně? Kolik dětí máš? Promiň, ale jsi mimo. Mám doma předškoláka a čekám, že nástup do školy bude v řádech několika tisíců. To totiž není jen o sešitech a jedné učebnici :nevim:

A co tedy ještě se kupuje? Družina není nutná, funguje bezplatné hlídání dětí (v Plzni Totem). Pak jen doprava, ale většina dětí chodí do školy pěšky. Věci jako lepidlo, nůžky, barevné papíry a několik sešitů více než tisícovku nestojí. A pak jedna aktovka na celou školní docházku. A když není ta, tak snad máte nějaký starý batoh po dědovi. Lepší být chudý, než být vysátý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
15.5.20 21:12
@lektorka píše:
Nahodou ona ma pravdu.
A co ze je mlada, ale ma to v hlave srovnany.
Potrat neni nic hezkeho a rozhodne to neni shluk bunek.
Je to zive.

Precti si jeji dalsi diskuzi. Jak uz jsem psala nemluvim tu o tomto tematu, kdy bych ja osobne byla pro, aby si zakladatelka miminko nechala. Dokonce bych byla ochotna i trochu pomoci co se koupi nekterych veci tyce. Me slecna hodne namichla kdyz v jeji diskuzi zacala moralizovat co se jinych typu potratu tyce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
15.5.20 21:14

@Stovrade tak zaprvé, ne všichni bydlí ve velkým městě, kde nějaký takový hlídání funguje, hodně dětí do tý družiny musí, než jim třeba jede autobus.. když se na začátku roku kupuje výbava, tak to jsou desítky sešitu, tužek, spousta věcí do výtvarky, batoh, penál a další mraky různých věcí a dostaneš se minimálně na 2 tisíce, minimálně! Pak taky platíš obědy, dopravu, oblečení, v průběhu roku se chodí na plavání, výlety, exkurze, divadla, kina a přece nebude to dítko pořád doma, když ostatní pojedou na vylet :roll: zkus se zeptat doma mámy, kolik jí tvoje školní docházka stála a asi se budeš dost divit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.5.20 21:19
@darekp píše:
v průběhu roku se chodí na plavání, výlety, exkurze, divadla, kina a přece nebude to dítko pořád doma, když ostatní pojedou na vylet :roll: zkus se zeptat doma mámy, kolik jí tvoje školní docházka stála a asi se budeš dost divit ;)

Na plavání je to dost zlevněné a i u nás na středí stálo deset lekcí plavání tuším 200 pro jednotlivce, tudíž na základce, kde to je jedno pololetí, tudíž cca 20 lekcí, to bude kolem 400 KČ za jedno dítě. A radši být místo školních akcí doma, než být zabitý. Viděl jsi třeba filmy z Afriky? Tam jsou lidé chudí a velmi šťastní (mimo několik málo zemí, kde je válka a hladomor, ale většina Afriky taková není).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
15.5.20 21:23

@Stovrade co je mi po Africe prosím tě? Tady jsme v Evropě, tady asi nemůžeš celej rok chodit v trenkach a žrát kořínky.. A nemusíš tady vyčíslovat, kolik stojí lekce plavání, nejde snad jen o to, ne.. je to jedno s druhým.. q pokud sis nevšimla, tak já jsem pro to, aby si zakladatelka dítě nechala, ale ty argumenty, co tady používáš ty, jsou nesmysly, všechno si představuješ jak Hurvínek válku, ale ono to tak jednoduchý není.. a jsem žena jen pro info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
15.5.20 21:26

@Stovrade a ještě si tak říkám… Až to dítě přijde a zeptá se, proč nemůže na plavání, na výlet, na žádný akce, tak mu reknes: buď rád, že jsem tě nechala na živu, chtěla jsem tě původně nechat rozčtvrtit..? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí