Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Stovrade píše:
A co tedy ještě se kupuje? Družina není nutná, funguje bezplatné hlídání dětí (v Plzni Totem). Pak jen doprava, ale většina dětí chodí do školy pěšky. Věci jako lepidlo, nůžky, barevné papíry a několik sešitů více než tisícovku nestojí. A pak jedna aktovka na celou školní docházku. A když není ta, tak snad máte nějaký starý batoh po dědovi. Lepší být chudý, než být vysátý.
Ano v Plzni, ale ne všichni žijí ve velkém městě. Navíc družina ráno před začátkem školy je pro hodně rodin důležitá, protože ne každý může do práce přijít třeba v půl deváté 🤷 přidej přezůvky, boty a oblečení na TV, potřeby do VV. Zaplatit SRPŠ. Děti rostou rychle a potřebují oblečení, boty. Každý měsíc obědy ve škole, samozřejmě jídlo doma. Ano, dítě můžeš vyčlenit z kolektivu a nemusí se účastnit kina, lyžaku atd. Každopádně, když jsou děti 2 tak si to vynásob 2. Dnešní nájmy jsou vcelku vysoké a ve chvíli, kdy děti onemocní jsi na 60% příjmu. Já nejsem pro potraty, ale taky si nedovolím někoho osočovat jako ty. Taky si myslím, že kdyby zakladatelce celá situace byla ukradená, tak nad potratem nepřemýšlí a prostě to udělá
@tmavíček píše:
Ano v Plzni, ale ne všichni žijí ve velkém městě. Navíc družina ráno před začátkem školy je pro hodně rodin důležitá, protože ne každý může do práce přijít třeba v půl deváté 🤷 přidej přezůvky, boty a oblečení na TV, potřeby do VV. Zaplatit SRPŠ. Děti rostou rychle a potřebují oblečení, boty. Každý měsíc obědy ve škole, samozřejmě jídlo doma. Ano, dítě můžeš vyčlenit z kolektivu a nemusí se účastnit kina, lyžaku atd. Každopádně, když jsou děti 2 tak si to vynásob 2. Dnešní nájmy jsou vcelku vysoké a ve chvíli, kdy děti onemocní jsi na 60% příjmu. Já nejsem pro potraty, ale taky si nedovolím někoho osočovat jako ty. Taky si myslím, že kdyby zakladatelce celá situace byla ukradená, tak nad potratem nepřemýšlí a prostě to udělá
Byla bys radši chudá nebo zabitá? Já bych byl radši chudý. A když jedno dítě onemocní, tak většina dětí má prarodiče. Jsou i důchodci „náhradní babičky“, které se věnují dětem. Dvě děti nelze násobit dvěma, na dvě děti jsou větší slevy na daně než na jedno. Znám osobně jednu celkem chudou rodinu. První dítě měla máma v šestnácti, druhé o dva roky později. Ano, nelétají na Bahamy, ale vedou normální život. O asi deset let později měli třetí dítě a o dva roky později čtvrté.
@Stovrade me nestaci udivovat tva drzost. Ty tu diskutujes s rosici, kteri narozdil od tebe uz aspon jedno dite zivi/uzivili a davas jim moudra, kdyz stale zijes s rodici a nemas minimalni predstavu o tom jak realita funguje, ale kazdyho tu poucujes jakobych tech deti mela uz padesat.
@Stovrade píše:
Byla bys radši chudá nebo zabitá? Já bych byl radši chudý. A když jedno dítě onemocní, tak většina dětí má prarodiče. Jsou i důchodci „náhradní babičky“, které se věnují dětem. Dvě děti nelze násobit dvěma, na dvě děti jsou větší slevy na daně než na jedno. Znám osobně jednu celkem chudou rodinu. První dítě měla máma v šestnácti, druhé o dva roky později. Ano, nelétají na Bahamy, ale vedou normální život. O asi deset let později měli třetí dítě a o dva roky později čtvrté.
Takže ty jsi ještě navíc kluk? Spíš troll
@darekp píše:
Takže ty jsi ještě navíc kluk? Spíš troll
Nejsem troll, jsem kluk. Vy jste se mě nikdo nezeptal, jestli jsem kluk nebo holka. Ale statisticky je přibližně stejné procento mužů i žen za zákaz potratů. Třeba v naší třídě je jedna holka za zákaz potratů s výjimkou ohrožení života matky.
@Zoe24 píše:
Děkuju všem co mou situaci chápou.. Své dítě bych rozhodně do babyboxu nikdy nedala.. A ani nikam do adopce.. Budu hodně přemýšlet o tom si nechat dítě, ale bohužel situace je taková jaká je.. A manžel se k tomu staví Teda dost zvláštně.. Každopádně… Ano moje chyba.. A ja ponesu následky… Ale Teda netušila jsem, že mě bude slečna bez dítěte poučovat co je správné a co ne.. Nějakých 20tis mě rozhodně nezachrání.. Vybavicku mám po dceři.. Ale jak dítě roste jsou náklady prostě větší.. A ja svým dětem chci do života něco dát.. Zaplatit jim kroužky, školy.. Je to těžká situace🤯 doufám ze se rozhodnu správně..
mám takový divný pocit, že se motáme v kruhu. Já rozhodně nejsem mládě, které by nemělo zkušenost s výchovou a zabezpečením dětí, a rady, jak z toho tvého dobráka peníze dostat jsme ti poskytla…
Nereagovala jsi nijak a nadále hořekuješ. Zvláštní…
@Stovrade píše:
@Stovrade pořád čekám na ty fotky z toho Polska, chytráku
… Ty vůbec netušíš, co to pro ženskou znamená nosit devět měsíců dítě v břiše, cítit pohyby, kopání, mít příšerném strach, aby bylo v pořádku, víš, jaká je to zátěž na psychiku? Víš kulový
@Stovrade a co říkáš na ty statistiky všech těch nechtěných dětí - velká spousta z nich si přeje aby se nenarodili, obrovská sebevražednost, duševní nemoci, zločinost mezi dětma který se narodili právě matkám které chtěly potrat. To vás sektáři z prolife neučili, co?
@Zoe24 Dej nám nakonec vědět, jak jsi se rozhodla
vím že jsi v těžké situaci, chápu tě. Ale myslím si, že kdyby jsi šla na interupci tak by jsi potom měla výčitky svědomí na celý život. Jestli jsou dceři 3 roky, tak bude ráda, že není jedináček. Rozhodni se podle sebe, doufám že tvé rozhodnutí bude správné. ![]()
@Zoe24 píše:
Zdravím, potřebuju se asi trochu vypsat zkušenějším.. Brzy dceři budou 3 roky no a já zjistila, že jsem těhotná.. Máme dům, nové auto, partner vydělává také slušné peníze.. Ale! Když se miminko narodí bude mi 23let.. Partner je hodný, pracovitý, ale necítím se na to mít sním druhé.. Samozřejmě ochranu používáme, ale bohužel nevydržela ????♀️️ je takový co rád drží všechny peníze u sebe.. Mám 6tis na celý měsíc a musím s tím vyjít.. Ze svého platu samozřejmě koupí vše potřebné, ale já jsem ta co se stará o domácnost a vaření, potřeby pro dítě.. Jezdí hodně pryč a i když sem sním kolikrat mluvila stejně to nejde. Ja vím, že mě budete mít za totální blbku a nezodpovědnou.. Ale miminko se plánovalo až tak za 2-3 roky ???? vážně nevím co dělat.. Zvykla sem si, že už je malá větší a ja mam vlastně pohodičku.. Mám strach jaké to bude s druhým dítětem.. Jak to zvládneme.. Protoze na všechno budu zase sama jako s dcerou, když se narodila… Zvažuji interupci, ale mám vážně strach zabít malého tvorečka.. Přišlo nečekaně… A asi to tak osud chtěl, ale mám příšerný strach.. Jak to dítě budu zvládat, jestli ho budu mít stejně ráda jako dceru, jestli 2 děti zabezpečím… Nechci aby nikdo stradal..s doktorem jsem domluvená a dal mi čas na rozmyšlenou.. ???????????????? Mam strach, že si to pak budu vyčítat.. Hlavně když vím, že partner je takový..PS: negativní odpovědi si nechte pro sebe, už teď je mi z toho opravdu hrozně a komentáře od zlých ženských číst nepotřebuji. Chci normální odpovědi a třeba radu. Děkuji!
Myslím, že by sis potrat pak celý život mohla vyčítat. Navíc dcerka by měla sourozence, to je leckdy víc než nějaké finanční výhody.
Být tebou, zajdu se poradit na ospod, co s těmi financemi. Jak je z manžela dostat. Pokud vím, tak v krajním případě může rozhodnout i soud, kolik ti má přispívat.
A fakt nebuď měkká!!! Vařit i pro něj z toho mála, co máš na sebe a dítě, to vůbec nechápu.
@Zoe24 a co si nechat stanovit výživné na tebe a děti soudně? Jedná známá to takhle udělat musela a to jsou normálně taky manželé. Jak to funguje ale nevím, jen vím, že to tak má. Taky jí manžel nedával žádné peníze.
@Zoe24 a jak se chová k dceři, koupí jí, na co si vzpomene? Miluje jí? Pokud jo, nenechá je stradat..do 3let máš mateřskou a rodicak, takže tohle + 6tisic od manžela, to není zase tak malá částka??Nebo jsem něco přehlídla? Pak půjdeš do práce, tak nevím, proč bys děti nezvládla, když ostatní manžel zaplatí..
@Lucie_Sx Nevím, nevím. Já bych do toho OSPOD vůbec netahala
.Mohla by narazit na nějakou zahořklici a zbytečně si zkomplikovat život.
@yellowyedna píše:Mateřská =rodičák je do čtyř let věku dítěte. Záleží na tobě jak chceš čerpat.
@Zoe24 a jak se chová k dceři, koupí jí, na co si vzpomene? Miluje jí? Pokud jo, nenechá je stradat..do 3let máš mateřskou a rodicak, takže tohle + 6tisic od manžela, to není zase tak malá částka??Nebo jsem něco přehlídla? Pak půjdeš do práce, tak nevím, proč bys děti nezvládla, když ostatní manžel zaplatí..