Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mauša5218 nejdřív se čerpá PPM, pak RP, není to to samé..ale v případě zakladatelky bude asi jen RP..každopádně šlo mi o to, že nemá jen 6tisic od manžela, takze nechápu, kde je problém, co se týče peněz.. Bude-li to mít do 3let, bude to celkem pěkná částka dohromady, jestli to má jen na drogerii a stravu ![]()
@yellowyedna píše:Řekla bych, že těch 6 tisíc je právě ten rodičák a manžel nepřispěje nic.
@Mauša5218 nejdřív se čerpá PPM, pak RP, není to to samé..ale v případě zakladatelky bude asi jen RP..každopádně šlo mi o to, že nemá jen 6tisic od manžela, takze nechápu, kde je problém, co se týče peněz.. Bude-li to mít do 3let, bude to celkem pěkná částka dohromady, jestli to má jen na drogerii a stravu
@tmavíček Já bych řekla, že zakladatelce jde spíš o to, aby její muž zaujaj jasné stanovisko, že si to maličké chce nechat, ujistit ji, že to zvládnou, že stojí o všechny tři a že ať už spolu v budoucnu budou, či ne, se o ně postará. Teď myslím děti. Musí si prostě sednout, v klidu popovídat a vše probrat… Nechápu, jak ten mužskej může být k celé situaci tak laxní a nechat celou záležitost (mohu-li,,to" tak nazvat)jen na zakladatelce.My třeba, další dítě neplánujeme, ale kdyby přeci jen se stalo, že bych otěhotněla, není o čem a jdeme do toho. Podotýkám, že naše finanční situace zdaleka není tak dobrá.
@Mauša5218 píše:
@tmavíček Já bych řekla, že zakladatelce jde spíš o to, aby její muž zaujaj jasné stanovisko, že si to maličké chce nechat, ujistit ji, že to zvládnou, že stojí o všechny tři a že ať už spolu v budoucnu budou, či ne, se o ně postará. Teď myslím děti. Musí si prostě sednout, v klidu popovídat a vše probrat… Nechápu, jak ten mužskej může být k celé situaci tak laxní a nechat celou záležitost (mohu-li,,to" tak nazvat)jen na zakladatelce.My třeba, další dítě neplánujeme, ale kdyby přeci jen se stalo, že bych otěhotněla, není o čem a jdeme do toho. Podotýkám, že naše finanční situace zdaleka není tak dobrá.
Já si myslím to samé, také jsem to zakladatelce psala v jiném příspěvku🤷 bohužel tohle není nic neobvyklého a je to častější než se může zdát. Bohužel zakladatelka je v situaci, kdy má opravdu holou zadnici-pochybuji, že se jí daří ušetřit něco stranou. Možná čekala, že se jí zde dostane podpory a ujištění, že jít na potrat je jediné možné řešení. Každopádně jí držím palce, aby se rozhodla správně ať se rozhodne jakkoliv
@tmavíček Nejspíš máš pravdu.. Také jí držím palce a zajímalo by mě, jak se nakonec rozhodne, ale to se nejspíš nedozvíme. Věřím, že její rozhodnutí bude správné, protože ona sama ví nejlíp, jak to celé je. ![]()
@yellowyedna píše:
@Mauša5218 nejdřív se čerpá PPM, pak RP, není to to samé..ale v případě zakladatelky bude asi jen RP..každopádně šlo mi o to, že nemá jen 6tisic od manžela, takze nechápu, kde je problém, co se týče peněz.. Bude-li to mít do 3let, bude to celkem pěkná částka dohromady, jestli to má jen na drogerii a stravu
To teda nevím, kde žiješ, ale RP je sice v součtu hezká částka, ale měsíčně už tak moc ne, kor když tam započítáš všechny výdaje. Spíš je to taková almužna.
Já jsem to pochopila tak, že zakladatelka od manžela nedostává nic, že žije jen z toho RP. A ono to není jen jídlo a drogerie, to je i oblečení, kroužky, výlety, herničky (teď teda ne), možná benzín nebo bus, něco pro sebe (občas knížka, časopis, cvičení, co já vím), prostě naprosto všechny výdaje, a to z toho ještě kupuje jídlo i jemu, z toho se nedá vyjít ani omylem, spíš je to na hodně velký mínus.
@Lucie_Sx zakl. psala, že dostala od manžela 6tis (další měsíc že pak zase zapomněl), tak jsem vycházela z toho, že to má od manžela, pokud by to měla pravidelně, tak 6tis. + RP na 3 roky okolo 8tis a manžel jinak vše platí, tak na drogerii, jídlo a nějakou menší kulturu to fakt stačí
řeším opravdu jen finance a strach zakladatelky, že by děti fin. nezvládla, chlapa ji fakt nezávidím ![]()
@yellowyedna píše:
@Lucie_Sx zakl. psala, že dostala od manžela 6tis (další měsíc že pak zase zapomněl), tak jsem vycházela z toho, že to má od manžela, pokud by to měla pravidelně, tak 6tis. + RP na 3 roky okolo 8tis a manžel jinak vše platí, tak na drogerii, jídlo a nějakou menší kulturu to fakt stačířeším opravdu jen finance a strach zakladatelky, že by děti fin. nezvládla, chlapa ji fakt nezávidím
No ale neplatí nic z toho, co potřebuje ona. Nic z toho, co jsem vypsala. To „vše“, co platí on, se týká jen bydlení a jeho potřeb. Nebo že by chodil dítěti kupovat oblečení? To nemyslím.
@tmavíček píše:
Já si myslím to samé, také jsem to zakladatelce psala v jiném příspěvku🤷 bohužel tohle není nic neobvyklého a je to častější než se může zdát. Bohužel zakladatelka je v situaci, kdy má opravdu holou zadnici-pochybuji, že se jí daří ušetřit něco stranou. Možná čekala, že se jí zde dostane podpory a ujištění, že jít na potrat je jediné možné řešení. Každopádně jí držím palce, aby se rozhodla správně ať se rozhodne jakkoliv
asi těžko, protože to není pravda. V tomto případě by to byl čistý alibismus. Ten její není vzor zodpovědnosti a velkorysosti, ale spala s ním dobrovolně, takže opravdu nechápu, proč ji litovat. Způsoby, jak z něj výživné dostat existují a stát jí bude nápomocen, pokud se ona trochu posnaží.
Manžel mi neposílá a ani nedává už nic i po všech diskuzí sním.. Mám 6tis komplet na vše i pro dceru.. Ja sama sobě si bohužel nic koupit nemůžu 🤷♀️ a když už peníze dojdou tak sme zavřené doma… A to se mu zda se mi líbí 😔.. Neutracim Teda vůbec.. Umím s penězma zacházet lépe než on.. Bohužel můžu si zato sama s kým mám dítě 🤦♀️
@Zoe24 píše:
Manžel mi neposílá a ani nedává už nic i po všech diskuzí sním.. Mám 6tis komplet na vše i pro dceru.. Ja sama sobě si bohužel nic koupit nemůžu 🤷♀️ a když už peníze dojdou tak sme zavřené doma… A to se mu zda se mi líbí 😔.. Neutracim Teda vůbec.. Umím s penězma zacházet lépe než on.. Bohužel můžu si zato sama s kým mám dítě 🤦♀️
No a ten soud jsi nezvažovala? Určili by mu výživné i na tebe i na děti.
A přestat mu vařit „ze svého“.
(upřímně nechápu, jak s touhle částkou můžeš vyjít…)
@Lucie_Sx to víš že nevyjdu..ale asi jediná možnost je od něj odejít…
@Stovrade píše:
Na plavání je to dost zlevněné a i u nás na středí stálo deset lekcí plavání tuším 200 pro jednotlivce, tudíž na základce, kde to je jedno pololetí, tudíž cca 20 lekcí, to bude kolem 400 KČ za jedno dítě. A radši být místo školních akcí doma, než být zabitý. Viděl jsi třeba filmy z Afriky? Tam jsou lidé chudí a velmi šťastní (mimo několik málo zemí, kde je válka a hladomor, ale většina Afriky taková není).
no twl, a proč celá Afrika plave do Evropy, když jsou tam tak velmi šťastní
jinak už mně na tvé příspěvky nenapadá nic slušného, tak raději nic
ty snad žiješ na Marsu nebo jsi po lobotomii
@Lucie_Sx píše:
No a ten soud jsi nezvažovala? Určili by mu výživné i na tebe i na děti.A přestat mu vařit „ze svého“.
(upřímně nechápu, jak s touhle částkou můžeš vyjít…)
Kopnula bych ho do zadku, prevít! Bere 45 000 Kč a tobě pošle sem, tam 6 000 Kč? A podle toho co píšeš se vám ani nevěnuje? Ty i prcek si přece zasloužíte někoho, kdo vás bude opatrovat a kdo vás zabezpečí. A to za chvíli budete čtyři (teda když se pro to nenarozené mimi rozhodneš) Nedivím se, že máš smíšené pocity, ale oporu v něm tedy nejspíš hledat nemůžeš
Hele, nevěš hlavu, tady je spousta mamin, co jsou samoživitelky a radši koply chlapa do zadku, než aby byly s někým s kým to nemá budoucnost.