Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Reinka píše:
Tělo se čistit nemusí, já otěhotněla hned ten měsíc po vysazení
Ty jo, to jsou samé rekordy v rychlosti otěhotnění ![]()
Tak ono logicky, když vadí zapomenou 2 prášky za sebou, tak se to tělo o moc déle hormonů nezbavuje ![]()
Ale je fakt, že někomu naskočí cyklus okamžitě a okamžitě otěhotní, někomu naskočí okamžitě, ale nějakou dobu otěhotnění trvá (což jsem byla třeba já) a někdo má problém i se samotným cyklem. A předem člověk neví, do jaké kategorie spadne.
Nicméně podle nějakých výzkumů prý kdo měl rozházený cyklus než začal brát HA, tak je velká šance, že bude tou poslední kategorií.
Já mám opačnou zkušenost, přesně jak psala Gladys - když nenaskočí MS, tak hned nechodit k doktorovi a neřešit to. Počkat až se tělo vzpamatuje samo. Já hned plašila, doktor mi třetí měsíc po vysazení HA nasadil hormony a myslím, že díky tomu bylo všechno v … Dneska si říkám, že jsem měla počkat.
Ale mám kamarádky, které otěhotněly hned, takže taky myslím, že není třeba čekat.
Ahoj,
všechny mé kamarádky, včetně mě, žádné čistění nepodstoupili a otěhotnění proběhlo do 4m po vysazení antikoncepce. A nám se s mužem poveda ta dvojvaječná dvojčata. Takže směle do toho!
Tělo se nijak čistit nemusí - taky jsem se na to tenkrát ptala svého dr.
Vysadila jsem a následující měsíc byly // ![]()
Každá to má asi jinak,některá otěhotní dřív a některá později.Mě doktorka řekla že mám chvíli počkat,až se tělo trochu očistí.Otěhotněla jsem po půl roku vysazení HA.
Kámoška vysadila HA a měsíčky už nedostala
. Syn je úplně v pořádku.
s tím cyklem jsem měla problém, vysadila jsem prášky a dostala jsem to až po 45 dnech, už jsem si dělala i test a vyšilovala, ale byl negativní tak jsem počkala než to dostanu nakonec to přišlo a další měsíc uplynulo taky nějakých 40 dní a to jsem už nevyšilovala, ale nakonec jsem zkusila test, jen pro jistotu a ono ejhle a byl pozitivní aniž bych to čekala ![]()
Já bych si tak 2-3 měsíce dávala pozor (myšleno spíš tak, že bych se vyhla souloži v dny ovulace), ale kdybych otěhotněla, nebála bych se. Tělo ví, co dělá. ![]()
@Lo píše:
AhojHolky, jaký je Váš názor na věc - otěhotnění po vysazení antikoncepce?? Někteří říkají, že počkat před samotným snažením, aby se tělo „očistilo“, jiní říkají, že je to nesmysl, že zrovna v době ihned po vysazení je největší šance na početí…tak nevím
Osobně se přidávám k té druhé variantě, nemyslím, že by to mělo nějak ublížit děťátku? Jaký je Váš názor? Děkuju
me doktor ted nasadil na 3 mesice antiko (jednak proto, ze jsem prodelala minipotrat hned na zacatku tehu) a jednak proto, ze rikal, ze se lepe zadari vetsine hned po vynechani antiko. A ze miminku to rozhdone ublizit nemuze… ![]()
Takze ja bych se nebala…
Drzim palce
![]()
nemusí se čistit, MuDr. byl dokonce skoro až rozčílený, co je to za fámu, která koluje…tělo to nepotřebuje… ![]()