Necháváte děti jíst v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
2.11.13 21:12

@Mišmiš Když ono je rozdím - auto pracovní a auto rodinné. Jak jsem psala - dotyčná má auta dvě - jedno na koně, dle mého humus auto (ano, je to humus, ale ten humus tam prostě musí být, protože prostě to nejde uklidit a jinak se to neudělá) a pak druhé, ve kterém jezdí normálně - nákupy, práce, škola, atd. Pokud ty máš auto jedno a nikomu z rodiny nebo těch, které vozíš, to nevadí, tak jedině dobře :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
2.11.13 21:14

@maritimka Tak já bych neřekla, že moje děti MUSÍ v autě jíst, ale klidně můžou v autě jíst, to je celé.

Nevidím důvod dělat z nejedení v autě dogma a zvyk. Jsou situace, kdy jsme všichni rádi, třeba na delších trasách, že se v autě najíst můžeme, nemusíme hledat odpočívadlo, platit třeba drahé jídlo na benzinkách nebo v restauracích, nebo někde v dešti a mraze zastavovat, aby jsme se někde venku na lavičce najedli… ale jindy si jídlo třeba necháme na doma, když už je to jen kousek a vidím, že to děti zvládnou to ještě chvilku vydržet. Žádná křeč, pohoda, jen pár drobků, nač si z toho dělat takové problémy.

Nemám důvod učit si děti na zvyk, že v autě se nejí, pro mě je to zbytečná komplikace pro všechny, já si taky někdy v autě něco rychle zakousnu a pokaždé zastavovat a vylejzat by se mi nechtělo.

• Citovat
  • Upravit
7449
2.11.13 21:15

@Jemys A jak máš staré děti. Pochybuju, že ti roční přilezlo a řeklo, že má hlad nebo chuť, což? Mělo buď intervaly mezi jídly a nebo jsi ho krmila po celý den. Jak ho naučíš, takové je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.11.13 21:19

nepř. mišanila Jak už jsem tu taky psala - jak to děláme my, dospělí, tak to učíme naše děti. Ty jíš v autě, tudíž necháváš dítě jíst v autě. Já v autě nejím, takže ani dítě mi tam nejí. Takhle nám to vyhovuje, vám zase vyhovuje jídlo v autě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
2.11.13 21:21

Ale já mám osobně dvě auta. jedno využívám více - je větší, praktičtější, ale není vyloženě koňské a civilní auto…nevidím důvod…navíc to jde možná u lidí, kteří jsou občasní koňáci, kteří si vyjedou jen párkrát do týdne na otočku do stáje, to pak jde asi rozdělit-teď jedu na koně, teď si vezmu jiné auto protože jedu na nákup…ale to třeba u mě nelze-nemám čas na to kvůli tomu, že mám momentálně bordel v autě ho jet vyměnit za auto čisté abych vyzvedla dítě ze školky…kolikrát jsem byla na nákupu i s koněm ve vozíku :lol:
moc to hrotíš a škatulkuješ podle tvých zkušeností a života, ale lidi mají různé životy, zájmy a manýry. Nelze soudit podle momnetálního stavu interieru auta jeslti je člověk čuně a má doma bordel a že je to fakt humus, nebo že je auto jako ze škatulky tudiž rodinka je jako z reklamy…

ps-auto mám teď uklizené a voňavé, ovšem v pondělí za něj neručím, jak si pak poradit s takovou osobou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
2.11.13 21:22

@maritimka Roční v autě nejedlo už z toho důvodu, že ještě neumělo kousat, takže by těžko chroupalo jablko.Prso mu od volantu těžko za jízdy hodím :mrgreen: Navíc většinu cesty prospalo

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
2.11.13 21:26

Ano mé dítě v autě jí. Je to neskutečnej bordel, ale jídlo v puse je jedinná věc, která malou zastaví aby se dostala z autosedačky a klíďi za jízdy přelezla do předu :roll: Nesnáší autosedačky už od narození-takže jet k babičce cca 1.5 hod je za trest, nějaký delší výlet nebo tak…u nás není možný :nevim:
Jinak prublo se u nás více typů sedaček-nejdřív řev a pak se z ní stejně dostala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.11.13 21:28
@Jemys píše:
@maritimka Roční v autě nejedlo už z toho důvodu, že ještě neumělo kousat, takže by těžko chroupalo jablko.Prso mu od volantu těžko za jízdy hodím :mrgreen: Navíc většinu cesty prospalo

Tak naše v autě jen kouká, spí jen, když má mít odpolední spánek. Ona kousat umí, křupky, sušenky v pohodě, ale stejně nemám důvod jí je v autě dávat. I když jsme jeli dlouhou trasu a ona řvala, tak hold řvala no. Po zastavení na benzíně jsem jí chtěla dát jídlo a nechtěla, měla hodinu před „časem na jídlo“. Vzala si ho až v danou hodinu. Ona je naprogramovaná na časy, já s tím mám jen málo společného. A když už nechce jídlo teď, tak jí to nechci učit ani do budoucna. Když má teď 6× jídlo denně, později předpokládám, že bude 5× denně, tak proč jí učit uzobávat během dne, nejen v autě, ale kdekoli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.11.13 21:28
@Uju píše:
Ano mé dítě v autě jí. Je to neskutečnej bordel, ale jídlo v puse je jedinná věc, která malou zastaví aby se dostala z autosedačky a klíďi za jízdy přelezla do předu :roll: Nesnáší autosedačky už od narození-takže jet k babičce cca 1.5 hod je za trest, nějaký delší výlet nebo tak…u nás není možný :nevim:
Jinak prublo se u nás více typů sedaček-nejdřív řev a pak se z ní stejně dostala. :nevim:

ježišmarjááááá :roll: to si jako sama rozepla pásy a soukala se dopředu??to by mě kleplo :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
2.11.13 21:31

@KriJona Jo, a dávala to už ve vajíčku(co už věděla že má nějaké ručičky) nikdo mi nevěřil, takže řada kamarádek s jejich vajíčky a nestihaly se divit. Už je větší, takže tam rozepnutí netrvá ani 5minut :? A hračky, či DVD přehrávač, noutas, telefon-nic neba prostě auto ale hlavně sedačku a pásy nesnese :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.11.13 21:33

@Mišmiš Dobře, ale předpokládám, že ty vlastníš stáje, nebo koně, takže tvoje jsou pracovní. Je jasné, že se nebudeš 10× denně přezouvat, že nebudeš psy koupat, než je dáš do auta. Ale tohle se tu zas tak moc neřeší - ta dotyčná, na kterou ty reaguješ, tam jezdí se svou dcerou, 11 let, která tam jede „jen“ na vyjížďku na hodinu. Pak jde do klubovky, kde se může převléknout a přezout, jenže je líná a její máma to už neřeší - prostě má dvě auta, jedno na koně a druhé na zbytek jízd. Taky nesnáší bordel v autě, proto jí bylo pořízeno druhé auto, protože chlapovi už nebavilo vždy po koních jed vypucovat auto (což se mu nedivím)… Kdyby tobě vadil bordel v autě, tak si dáš sakra pozor, i za cenu opožděného dojezdu někam, jestli zrovna jedeš z koní a nebo tím druhým autem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.11.13 21:35

@Uju Téda, to by mi kleplo, kdyby se mi dítě objevilo vpředu. Máš šikovné dítě, ale nevím, jestli je to zrovna v tomto případě super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.11.13 21:37

@Uju ..no tak to je síla teda..zaplať pán bůh za bordel v autě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
2.11.13 21:39

@maritimka No, na toto je expert, jinak průměr :lol: Ale je to na budku. Bo musíme většinou jezdit s manželem a já s malou sedím vzadu a hlídám aby nevzala roha :roll: Když jedu s ní sama (sama nejsem Bůh ví jakej řidič) tak mám slušnou depku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
2.11.13 21:44

@Uju A co autosedačka stím pultíkem :think:
 http://www.mall.cz/…ld-line-2013?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...