Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ty vo. e, já teda nevím, mám jen jedno dítě, ale barák a zahradu. Nevím, kde bych brala čas na to, abych stíhala šůrovat domácnost, plet zahradu, prát, vařit pro nás všechny, žehlit, poumývat našich 15 oken atd atd a ještě obden vysávat auto
. Tak asi jsem shnilá, no
.
@Jemys píše:
@maritimka Vidíš, tímhle já si třeba nehodlám komplikovat život. Moje dítě jí u stolu snídani, oběd a večeři. Věci jako jablko, salátovou okurku, hroznový víno, pomeranče a podobně neřeším. Dostane to na stůl a chodí si brát, kdy chce. Taky si s jablkem nebo jahodou nesedám k jídelnímu stolu.
jako by jsi žila u nás ![]()
Na pohodu, nechápu proc bych měla kafe a koláč jist v kuchyni u stolu ![]()
Mám rada poradek, ale nejsem otrok.
A co se týká cestování, jezdíme denne ale v pods
tatě jen po Praze a po okoli za to je to rano cesta do školky a zpět, pat třeba s malou na nákup, plavat, cvičit, po obědě zase Skolka a zpět, pak jsou dny kdy ma kroužky odpoledne starší syn a večer si třeba jedu zacvicit ja… A nechci vidět tu atmosféru v aute kdy si syn po treninku ji pravidelne dává svacinu, pred tim jist nemůže, a ja bych mu řekla ze si ji musi s nist venku u auta a nebo počkat domu i kdyz to je jen 15 minut… Nevidím ten důvod.
Příspěvek upraven 02.11.13 v 14:25
@Brooucinda píše:
Ahoj našemu malému bude teprve rok ( za pár dní), ale do auta s jídlem ani omylem.. I tašky. Jsme prostě všichni naučený, že na sedačky patří naše půlkytakže ani nákupy a podobně netáháme na sedačkách a malej se nají doma. Stejně tak mu nebudu dávat rohík v krámu, tak nebude jíst v autě
Já taky na sedačky dávám jen půlky, dceřinu autosedačku, její hračky, DVD a max svou kabelku. Nákup je v kufru a když se tam nevejde nebo jedeme na dovolenou, bereme rakev na střechu…
Si pamatuju, jednou jsme jeli na nákup do Makra, 2 plné košíky a vypadalo moc legračně, když jsem já, jakože ženská, házela balíky s pitím do rakve na střeše a v autě dítě na mě jen tupě zíralo, co blbnu. A ještě mi dítě cestou k autu vynadalo, proč ho beru z toho dětského koutku, co tam mají. Jen nechápu - do Makra nesmí děti, ale koutek je až od 2 nebo 3 let, což nepochopím
. Jsem musela paní dlouuho ukecávat, aby mi tam nechala tehdy 11m dítě ![]()
@Genovesa píše:
Ty vo. e, já teda nevím, mám jen jedno dítě, ale barák a zahradu. Nevím, kde bych brala čas na to, abych stíhala šůrovat domácnost, plet zahradu, prát, vařit pro nás všechny, žehlit, poumývat našich 15 oken atd atd a ještě obden vysávat auto![]()
![]()
![]()
. Tak asi jsem shnilá, no
![]()
.
@maritimka Hm. Máš štěstí, tobě dítě v autě neblije a neřve. Moje nesnáší cestování už preventivně, protože nejí -li, nebo nelízá-li lízátko, popř. alespoň neupíjí pití, buď blije, nebo aspoň řve. Jsou i děti, které cestování z duše nenávidí. Závidím, já si s ní sama netroufám jet dál, jak 30 minut autem.
@Brooucinda píše:
Ahoj našemu malému bude teprve rok ( za pár dní), ale do auta s jídlem ani omylem.. I tašky. Jsme prostě všichni naučený, že na sedačky patří naše půlkytakže ani nákupy a podobně netáháme na sedačkách a malej se nají doma. Stejně tak mu nebudu dávat rohík v krámu, tak nebude jíst v autě
nákup a jiné věci, výjimka je kabelka, nedávám na sedadlo z bezpečnostních důvodu
@maritimka píše:
Já taky na sedačky dávám jen půlky, dceřinu autosedačku, její hračky, DVD a max svou kabelku. Nákup je v kufru a když se tam nevejde nebo jedeme na dovolenou, bereme rakev na střechu…
Si pamatuju, jednou jsme jeli na nákup do Makra, 2 plné košíky a vypadalo moc legračně, když jsem já, jakože ženská, házela balíky s pitím do rakve na střeše a v autě dítě na mě jen tupě zíralo, co blbnu. A ještě mi dítě cestou k autu vynadalo, proč ho beru z toho dětského koutku, co tam mají. Jen nechápu - do Makra nesmí děti, ale koutek je až od 2 nebo 3 let, což nepochopím. Jsem musela paní dlouuho ukecávat, aby mi tam nechala tehdy 11m dítě
Máme taky rakev
Naprosto tě chápu a úplně to vidím ![]()
Nicméně jsem tim jen chtěla říct, že auto klidně taky uklidím, ale nepřidělávám si zbytečné úklidové práce. Mám takový dojem, že nadělaný bordel v autě nepřspívá ani jemné natož hrubě motorice dítěte, tak nechápu porč by se dítě nemohlo najíst doma.Ale budiž ![]()
@Ankili píše:
nákup a jiné věci, výjimka je kabelka, nedávám na sedadlo z bezpečnostních důvodu
Tak tak.. Jen jsem tim chtěla říct, že nejen nákup a tomu podobné nepatří na sedadla..Zahrnuji k tomu i jídlo ![]()
@Ankili Tak vy mu tu svačinu dáte, pak buď uklidíte a nebo drobky neřešíte. Já bych jí nedala, protože bych po příjezdu domů musela auto uklidit od drobků a to raději dám svačinu až doma, protože mi uklízet auto nebaví, ale naopak mi vadí zanechat auto po dojezdu špinavé, ať už jsou to drobky či něco jiného. Vyjímka samosebou v zimě či v dešti - to ho uklízím opravdu jen jednou týdně, né po každém dojezdu…
@Genovesa U nás občas řve, když zapomenu DVD doma a jedeme déle jak hodinu. No tak hold řve, jednou vydržela i 2 hodiny, ale jídlo si stejně nevzala, když jsme zastavili u benzínky… Ona opravdu nepotřebuje mezi jídli nic uzobávat. Já třeba vařím něco nového, chci jí dát ochutnat a mám smolíka, nevezme si. Ale když jí to samé dám v cca její hodinu jídla, tak to jo, to sní…
@maritimka píše:
@Ankili Tak vy mu tu svačinu dáte, pak buď uklidíte a nebo drobky neřešíte. Já bych jí nedala, protože bych po příjezdu domů musela auto uklidit od drobků a to raději dám svačinu až doma, protože mi uklízet auto nebaví, ale naopak mi vadí zanechat auto po dojezdu špinavé, ať už jsou to drobky či něco jiného. Vyjímka samosebou v zimě či v dešti - to ho uklízím opravdu jen jednou týdně, né po každém dojezdu…
no to je přesně to proc se nikdy neshodneme… Pokud by jsi mu jídlo nedala ani kdyz víš ze ma skutečně hlad jen proto ze hrozí par drobku… Pak uz jen fakt se do auta zouvat.. Promin ale přijde mito směšné a vyhrocené, hlavne v případe Fabie ![]()
Ale je to rozpor kde skutečně neni mozné najit stejnou řeč a ja se o to prestavam snažit.
Příspěvek upraven 02.11.13 v 14:29
@maritimka Náš malej teda uzobává neustáel, ale prostě v autě ani v krámě neuzobává a ani nebude ![]()
@Ankili píše:
no to je přesně to proc se nikdy neshodneme… Pokud by jsi mu jídlo nedala ani kdyz víš ze ma skutečně hlad jen proto ze hrozí par drobku… Pak uz jen fakt se do auta zouvat.. Promin ale přijde mito směšné a vyhrocené, hlavne v případe Fabie![]()
Ale je to rozpor kde skutečně neni mozné najit stejnou řeč a ja se o to prestavam snažit.
Příspěvek upraven 02.11.13 v 14:29
Dobře, ale tak mu tu svačinu dám, než nastoupí do auta, ne? Po cestě k autu, nebo v šatně, kde se třeba převléká, nebo někde u stolu - já si dám kafe, jemu koupím svačinu… Dala bych mu najíst, když má hlad, to je jasné, ale mimo auto…
A nevidím rozdíl v tom, mít špinavou fabii a nebo luxusní auto, pořád je to bordel a já v autě nevozím jen sebe a dítě, ale i svoje rodiče, tchánovce, manželovo kolegy či jeho zákazníky, takže nemůžu mít v autě bordel, a ani drobky - vypadá to hodně blbě, když vezu 2 lidi a jeden si sedne do drobků dozadu ![]()
@maritimka píše:
Dobře, ale tak mu tu svačinu dám, než nastoupí do auta, ne? Po cestě k autu, nebo v šatně, kde se třeba převléká, nebo někde u stolu - já si dám kafe, jemu koupím svačinu… Dala bych mu najíst, když má hlad, to je jasné, ale mimo auto…
A nevidím rozdíl v tom, mít špinavou fabii a nebo luxusní auto, pořád je to bordel a já v autě nevozím jen sebe a dítě, ale i svoje rodiče, tchánovce, manželovo kolegy či jeho zákazníky, takže nemůžu mít v autě bordel, a ani drobky - vypadá to hodně blbě, když vezu 2 lidi a jeden si sedne do drobků dozadu
A v situaci, že se potřebuješ rychle přesunout zas jinam, páč musíš vyzvednout ještě druhý dítě? Takže nemáš čas jít si sednout někam na kafe, aby synek drobil jinde než v autě? Nebo blízko kavárna není a venku je mráz? Tak to dítě prostě vydrží, jen aby se nemuselo luxovat?
Jinak já brambůrky a podobný mlsky žeru u televize-u stolu bych z toho neměla takový požitek když koukám na film
děti jedí taky jen hlavní jídla dne u stolu, jinak bombony, ovoce a a zeleninu mají danou na konf. stole v obýváku a jedí jak mají chuť-nebo to mají na stolku v pokojíčku-ale tam už jim to moc nedávám, protože mě to nebaví lovit pak všude možně v hračkách. Já úklid prostě tolik neřeším, nevadí mi přidělaná práce navíc a neběhám za dětmi se smetáčkem a lopatkou