Necháváte děti jíst v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
3.11.13 10:54

@Genovesa to je zajímavé, mě bývávalo špatně v autě/buse a dívání se na telku stav zhoršovalo (prostě dívání na jedno místo, doteď nemůžu číst), naopak lízátka, lipo a cokoliv na cucání stav zlepšovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.11.13 11:11

@Genovesa proč bychom rovnou neměli mít televizi vůbec?? náhodou jí máme. Děti se dívají doma. I přesto mi ale dvd v autě vadí.

vadí mi proto, že mi to přijde jako závislost, muset koukat na bednu i v autě :D VAdí mi to proto, že je to pasivní zábava, že si na to děti zvyknou a pak to vyžadují, byť na krátké trasy.. My v autě prostě děláme jiné věci, naše děti vydrží dva dny v autě si povídat, hrát si s autama, poslouchat a zpívat písničky.. byla to moje volba je tohle učit, a prostě si ani já ani manžel nepřejem, aby děti cesty v autě trávili sledováním pohádky.. :)
ale zajímavé mi, jako člověku s kinetózou, přijde ono potlačení nevolnosti v autě právě díky DVD. Já se nemohu dívat ani do novin, natož do nějakých běhajících obrázků :D Asi každému vadí /pomáhá něco jiného.

Chtěla jsem jen demonstrovat, že každý máme svoje ano/ne v autě, každý proto máme nějaké důvody, téměř každý své dítě v autě nějak zabavuje, nebo uplácí, něco mu povoluje a něco naopak ne. Je to naše volba a pro její obhajobu můžeme používat více či méně racionální argumenty.

Prostě mi přišlo jen zajímavé, že ten, kdo odsuzuje jídlo v autě, ať už z hlediska drobků nebo uplácení, apod., zase používá jinou metodu zabavení dítěte :D
Každý máme své metody.

Také jsem měla tu potřebu demonstrovat, že povolení jídla v autě nemusí být nutně úplatkem, dítě může mít zrovna v daný moment hlad. a také, že jídlo nemusí nutně znamenat, že musím mít v autě nepořádek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
3.11.13 11:20

U nás se v autě jí, pije, kouká na DVD, spí, čte, učí, poslouchá hudba, co kdo chce. Jezdíme často, bydlíme docela daleko od práce a školy. Auto je všech, ať si v něm dělá co kdo chce. Když je binec, uklidíme, nebo se odveze do myčky, kde ho někdo uklidí a vyčistí (to je ta oblíbenější verze.)
Někdo ho má rád pořád jako nové, někdo se z pár drobků a papírků nezblázní, takové kámošky mám taky, tak se nebojím je svézt. Nikdy to nenechám dojít tak daleko, abych nemohla někoho svézt, když okamžitě potřebuje, většinou jen posbírám věci ze sedadel, bývají tam kapesníky, ubrousky, brýle a tak.
Vadí mi kouření v autě, to bych nedovolila a lidi, co se u nich nesmí jíst v autě, ale kouřit ano, nechápu. Když je čas na svačinu, prostě svačíme, ať jsme doma nebo v autě, o nic nejde. A opravdu se necítím nebýti člověkem, jen proto, že mám v ruce sušenku nebo rohlík :mrgreen: Dcery jezdí autem rády a vydrží dlouho, zastavujeme raději na záchod a protáhnutí, proběhnutí. Nikdy v autě nedělaly scény, možná i proto, že se nic nezakazuje, nedramatizuje, nedělá se věda z pár drobků a obalů :nevim:
Mnohem větší tragédie je šlápnout do psího h… a zanést to do auta, tomu říkám smůla, ne se polít nebo zamazat čokoládou 8) Za nesbírání bych to pejskařům nejradši nacpala do kapsy, ale to je na jinou diskuzi :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.11.13 11:26

@ricki To mi povídej, nám psi obes. rávají plot. Šlápnutí je hnus. Ale nesrovnatelný s tím, když sekáš kolem plotu trávu strunovkou na křoviňáku 8o :zed: :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.11.13 11:31

@janica252 @Nataša Nám to na kinetozu pomáhá. Mně, sestře i naší malé. Číst nebo cokoli prohlížet nelze. Mám problém někdy i kouknout do mapy.
@Nataša Nechtěla jsem se tě dotknout, myslela jsem, že televizi prostě nemáte rádi celkově. Já ji mám doma běžně vypnutou, pouštím 2× denně pohádku. Šetřím si to do auta, které moje dítě nenávidí. Ve dvou letech jí kinetóza už povolila trochu, krátké trasy zvládá momentálně bez DVD i jídla. Zatím. Když řve a nepomůže povídání a zpěv, na delších trasách dávám jídlo nebo televizi. Na kratších jídlo, zvlášť jedu -li sama. S ječícím dítětem za zády se mi špatně řídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
3.11.13 11:46
@Genovesa píše:
@ricki To mi povídej, nám psi obes. rávají plot. Šlápnutí je hnus. Ale nesrovnatelný s tím, když sekáš kolem plotu trávu strunovkou na křoviňáku 8o :zed: :cert:.

Jo jo, chápu, tady soused už toho měl akorát, přidělal si tam cedule, jako že psům vstup zakázán nebo povolen, ale na vlastní nebezpečí, že je tam jed na krysy a střepy. A má klid 8)
sorry za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.11.13 17:58
@ricki píše:
Mnohem větší tragédie je šlápnout do psího h… a zanést to do auta, tomu říkám smůla, ne se polít nebo zamazat čokoládou 8) Za nesbírání bych to pejskařům nejradši nacpala do kapsy, ale to je na jinou diskuzi :roll:.

tak to je přesné :D A nejen do kapsy bych jim to h. nacpala.. :) super je taky si ho přivézt s kočárem domů.. :roll:

@Genovesa nedotkla, :wink: Sorry, jestli to tak vyznělo, asi jsem na to už trochu alergická :wink: Nejsi první, kdo nadnáší, že možná TV nemáme vůbec, někdy mám pocit, že jsem jediná, komu vadí DVD v autě,..? :) a tak někdy asi zbytečně vystartuju.. :oops: :oops:
Já mám TV náhodou ráda :) Teda, ne TV pořady, ale filmy, hezké seriály, pohádky,.. 8)
Ale my jezdíme hrozně moc. Jezdíme i do školky a do jeslí, na nákupy jen autem, všade.. Představa, že děti vyžadují DVD na cestě do globusu je pro mě asi hrozně odstrašující..

jinak o mapě mi nevykládej. Dodneska vzpomínám s hrůzou na den, kdy jsem se svým šéfem jela kamsi autem, potřebovali jsme objet zácpu na dálnici a on mi vrazil do ruky mapu. :poblion: No, udržela jsem se, ale zelená jsem byla slušně. Už to pravda nikdy více nezkusil 8)

Je to trochu OT, ale prostě mi prve přišlo opravdu zajímavé, že vlastně všichni máme nějakou tu metodu, jak udržet dítě v autě spokojené :D Ať je to něco s vedlejším produktem ve formě drobků, nebo koukání na TV, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí