Necháváte dvouleté děti dívat se na TV?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
4.7.13 11:22

Na televizi kouká a už dost dlouho, je mu bude mu 22 měsíců. Přinese ovladač a poručí si, jakou pohádku chce. Nejdřív miloval tuleně z iglu, pak bobka, pak ovečku, teď pejska a kočičku a tutitu. Takže jo, kouká dopoledne po chvilkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
4.7.13 11:40

Ahoj, naše dvouletá dcera kouká každý večer na kouzelnou školku, Máju a pak až před spaním na Mrňousky. Dopoledne koukáme chvilku na barrandov a pak na kouzelnou školku, na oběd jí pustím 2 díly pohádky (včelí medvíci, krteček, o človíčkovi, jí mi totiž lépe, víc a bez protestů), jinak se tv vypnutá. Ale není to klasické koukání, vše co jsme viděli, tak probereme, aby to chápala, obohatila si slovník a rozvíjeli jsme řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
12.8.15 14:30

@Vend ja na tom nevidim nic spatnyho jestli na ni nekouka cely dny :-) uprimne kdyz uz s malym nevim coby taky ho chvili pripnu do kresilka a necham ho koukat aspon se chvili zabavi :-) v tom vedru toho deti stejne moc nebavi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
12.8.15 14:35

@Vend dýl jak 2 hodiny rozhodně ne.. a to jen v nouzi, když marodí atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
12.8.15 14:40

@Vend dcera když byla malá tak nekoukala na televizi vůbec, pak asi od roku a půl na chvilku jsme jí televizi pouštěli, protože byla moc asociální, jak někde televizi viděla, hned koukala. Pak koukala i delší čas a hlavně se tím dost zabavila. Teď asi poslední týden jsme ve fázi, kdy po obědě šla spát a pak nešla spát večer, nebylo možný jí uspat. Takže přes poledne už spát nehodí a pouštím jí tak na hodinu televizi, aby byla v klidu, ale nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
12.8.15 14:43

@JayLee Zrovna u jídla pouštět televizi mi přijde horší, než kdyby se dívalo dítě 20 minut na Tv denně bez jiné činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
12.8.15 14:54

U nás se nejstarší začala dívat v době, kdy se narodila druhorozená, to jí bylo lehce přes dva roky, koukala ráno tak 30 minut, když jsem měla hodně práce s mimčem, chystala věci na ven apod. Ale u dalších dětí už jsem to nemohla tolik uhlídat, protože když se dívala/y starší, tak jsem nemohla oddělit ty mladší. Naštěstí prostřední ani nejmladší dceru pohádky moc nebavily a nebaví, takže i když by se mohly dívat, tak si jdou po chvíli radši hrát. Zato nejstarší je pohádkový maniak, ta by čučela na bednu klidně celý den, takže to musíme hodně regulovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.8.15 14:57

@Vend Tak jestli se na telku dívá jen takhle výjimečně, tak z toho špatné svědomí mít nemusíš, no bóže, tak se jednou za čas koukne na pohádky.
U nás to máme tak, že za normálních okolností televizi nepouštíme vůbec, DVD máme jen pár pro případ nouze a taky je běžně nepouštíme, ale když mi bylo párkrát špatně a holt nebyl nikdo jiný, kdo by se mohl postarat, tak jsem pustila pohádky. Syn u toho stejně vydržel tak půl hodiny, jak na to není zvyklý, ale mě to pomohlo si trochu odpočinout a zdárně to doklepat do příchodu tatínka z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.8.15 15:01

Syn měl 2 roky teď a kouká většinou u oběda na pohádku, co mu pustím z noťasu.. Někdy i u večeře, když je víc unavenej, lépe se nají. Nadšená z toho nejsem, ale myslím, že žádná trága se neděje.. Občas pohádku pustím, když potřebuji něco rychle udělat, tak ať mám klid :oops: ale to je spíš výjimečně.
Občas si pustím TV pro sebe, když dávají něco co mě zajímá.. Prcek chvíli kouká, pak se sebere a hraje si kolem s autama..:) Takže je to pro něj pak spíš kulisa.. No co.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.15 15:04
@JayLee píše:
praveze ne v klidu se u ni naji v klidu sedi a nikam neodbiha a je to v cuku letu nez kdybych mela cekat bez tv nez se naji ;)

Takze je to také pohodlne pro mamku.. Myslim ze v male mire nic neškodí.. Jak to mam taky u snídaně jinak na to nemam nervy ale dobre to asi neni :) ale jak u všeho, chvilka jim neublíží.. A kdo občas nepotřebuje vypnout..

• Citovat
  • Upravit
2551
12.8.15 15:04

Televizi jsem synovi nepustila ani jednou… budou mu 3. Raději mu pohádku přečtu, ale výchova je každého věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
12.8.15 15:11

Myslím, že pokud to není celý den (i když v případě nemoci, bych tolerovala u svých dětí i tohle)určitě neuškodí. Navíc takové prasátko Peppina mi přijde i hodně naučné popř. na déčku bývají i zábavné naučné pořady, malý hodně miloval to cvičeníčko, Františka apod. Každý rodič má jiné priority, jak s jídlem, tak s televizí, takže určitě bych se necítila provinile - já se teda necítím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
12.8.15 15:15
@aterka píše:
@JayLee Zrovna u jídla pouštět televizi mi přijde horší, než kdyby se dívalo dítě 20 minut na Tv denně bez jiné činnosti.

To mi taky přijde blbý, zrovna jsem hlídala neteř a na chvíli jsem jí pohádky pustila, chtěla sem si lehnout. Ale na jídlo to musela vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
12.8.15 15:20

Může mi někdo, prosím, vysvětlit, proč se z televize dělá takový strašák? To myslím uplně vážně. Teď jsem to totiž řešila s kamarádkou, která mi zhrouceně volala, že má výčitky, jelikož celou noc vstávala k miminu a ráno se chtěla dospat a nechala staršího dívat asi 1h na pohádku. Mi to uplně vyrazilo dech. Myslím si, že pokud má matka zdravý rozum a nenechá dítě trčet u TV od rána do večera, tak v čem by měl být problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
12.8.15 15:25
@luca241 píše:
Může mi někdo, prosím, vysvětlit, proč se z televize dělá takový strašák? To myslím uplně vážně. Teď jsem to totiž řešila s kamarádkou, která mi zhrouceně volala, že má výčitky, jelikož celou noc vstávala k miminu a ráno se chtěla dospat a nechala staršího dívat asi 1h na pohádku. Mi to uplně vyrazilo dech. Myslím si, že pokud má matka zdravý rozum a nenechá dítě trčet u TV od rána do večera, tak v čem by měl být problém?

Zrovna nad tím taky přemýšlím. :) A mám stejný názor jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí