Necháváte dvouleté děti dívat se na TV?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
3.2.16 23:19

@Terezeuska
No, pokud má problém se zabavit sama jinak, tak bych spíš zkoušela namotivovat tímto směrem.. Že by ji to nějak zásadně ovlivnilo si nemyslím, když jde o dětské pohádky pro prcky. Problém vidím spíš v tom, že by si na to mohla zvyknout a pak mít o to větší problém zabavit se jakkoli jinak..
Ale zas pokud pouštíš k snídani, nebo chvilku odpoledne, tak v tom zas nevidím moc problém. Syn u snídaně vždycky musí koukat na Statečný autíčka..:-D Občas mu pustím JimJama, když musím něco rychle udělat kolem malého nebo tak.. Ale on je zas takovej, že jak vypnu, jde si skládat, nebo jezdit s autama, tak mě nikdy nenapadlo se nad tím pozastavit, že by to byl problém..
Zas si myslím, že je lepší, když kouká chvíli na pěknou pohádku, než když ťupe do tabletu - což mě udivuje, že spousty rodičů dělá..
Jinak syn objevil Statečný autíčka někdy ve 2letech a naopak si myslím, že mu to pomohlo i v mluvení..:-) zkoušel si slova co tam říkali a tak..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
4.2.16 11:16

Nedělala bych z toho takovou vědu. Moje dcera kouká asi dost, ale na druhou stranu má dost i jiných aktivit. Půl dne v opravdu aktivní školce, 3× týdně kroužky, neustále jsme někde, o víkendu pořád někde celý den na výletě, atd.
Kdyby koukala jen na telku, bylo by to zlé.
Ale vybírám jí rozumný pohádky, videa i hry na tabletu, třeba maluje vajíčka od ptáčka a míchá základní barvy, aby vznikla oranžová, fialová a tak. Nebo aplikace od Hamánku je fajn. A z Youtube se naučila anglicky barvy, sama.
Jde o to, jak nastavíš ostatní aktivity. V dnešní době tu elektroniku úplně vyřadit ze života nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
4.2.16 12:13

Mě to přijde hodně, já mám sice mladší dítko, 21měsíční, ale televizi ji nepouštím, takže to ani nevyžaduje. Trochu bych ji to ubrala a snažila se ji zabavit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí