Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, já být chlap, kterému ženská řekne „buď mi ted uděláš dítě nebo se rozejdeme“, tak by mi byla volba jasná. Vždyť si bude připadat jen jako nějaký inseminátor, vzájemný vztah má očividně proti dítěti najednou naprosto nulovou hodnotu… Řešení nůž na krk mi přijde jako poměrně dost nešťastné.
Já se mu na jednu stranu nedivím, on na rozdíl do svojí partnerky ví, jaký to je mít dítě, malý miminko, který třeba furt řve, chce si ještě užít to bezstarostné partnerství, kdy má ženskou fakt jen pro sebe. ![]()
Jako vím, že to bude znít hodně otřepaně, ale co třeba si pořídit koťátko, štěňátko?
Já jsem toto nucení zažila naopak-on dítě hrozně chtěl a já ne (není divu, bylo mi 16 a jemu 24,divný úkaz),proto jeho chování chápu.
Jistě sama víš, jak je hnusné, když na tebe někdo v něčem tlačí.
A musíme si přiznat, že muži jsou v jistých věcech skutečně „jiní“.
Pro tebe je potřeba mateřství až posedlostí, pro něj závazkem, především finančním.
Ať se už bojí o výchovu citovou nebo finanční, má jeho obava nějaký důvod. Říkat člověku, který se něčeho bojí, že když tvůj příkaz nesplní tak je konec, je ošklivé.
Tím jeho obavy ještě zvýšíš a spíš ten termín odsuneš.
Napadlo tě, jestli se třeba neobává toho, jestli je mateřství dobrým řešením ohledně tebe samotné? Co když mu nejde o dítě jako takové, ale o to, že by ho měl s tebou?
Pokud jsou ultimáta ve vašem vztahu běžná, nedivím se jeho nejistotě.
Jeho strach tě má vést ke snaze zjistit, proč se to děje..ne ho někam nutit.
A pokud nebude chtít dítě on, asi se budeš muset poohlédnout jinde.
Jak nechce teď, později bude chtít těžko.
A spoléhat na to, že až se dítě narodí, tak že bude šťastný, je nešťastná volba.