Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebuju poradit, nebo se spíš vykecat. S přítelem čekáme v létě miminko. Myslela jsem, že se předtim nebo rok potom vezmem, ale udělala jsem blbost, neřekla jsme mu o půjčce, ketreou jsme si vzala ještě před miminem. Bylo to na zaplacení školného, protože studuji soukromou školu. Jednalo se o knk úvěr, chtěla jsme to za 4 měsíce mít z krku. Bohužel se to dozvěděl a už mi nevěří a prý si mě kvůli tomu nevezme. I když je úvěr už splacený. Nikdy bych si nevzala půjčku třeba na televizi, dovču, ale tohle pro mě bylo důležitý. Už studuju dýl než bych měla, tak jsem nechtěla, aby to financovali naši nebo někdo jiný, nikdy bych si nevzala půjčku na x let apod. Nejde ani tak o mně, ale chtěla jsem aby malá měla úplnou rodinu. Naši chtěli celou svatbu zaplatit. Jsou na mě naštvaný a prý zůstanu sama. Přítel si po domluvě, aspoň udělá životko na malou, kdyby se něco stalo…Chtěl nejdřív, aby měla příjmení po něm, ale teď když si mě vzít nikdy prý nechce, tak mi příjde lepší, aby měla moje. Co myslíte?
Že je to debil…Promin…Tvůj důvod mi připadá logický, taky studuji a hold to něco stojí. Popravdě, manželé zatím nejste, proč bys mu měla říkat o půjčkách které se ho netýkaly? Nepřipadá mi to jako důvod, proč nemít svatbu, když už to budeš mít splacené..Když to chceš mít splacené za tak krátkou dobu, tak předpokládám, že to nebyli desetitisícové dluhy…nechápu
Mluvit, mluvit, mluvit…pak mu dát přečíst tuhle diskuzi…
Příspěvek upraven 16.05.13 v 09:52
Tak můj pohled na věc, vzala jsi si půjčku na školné, zaplatila ji, a co jako? Jsou to jen blbý kecy, jako co ti nevěří? Ach jo, a co Vaši? Jsou naštvaní? Zlej sen, nikdy si tě nevezme, protože jsi si na 4 měsíce vzala půjčku na studium vysoké školy a milostpán to neodsouhlasil? No zírám, zírám, z mého pohledu jsi neudělala nic špatného, neřekla jsi mu o tom? Dobrá, možná jsi měla, nevím, nemusím řešit každý prd s manželem, věříme si, kdybych potřebovala vyzvednout, ještě na školné třeba kontokorent, vyzvedla bych, říkat bych to nemusela. Ale aby tohle byl důvod, že si tě nikdy nevezme, tak toi jsou jen alibistický kecy, nic jiného.
A příjmení? Moje dítě by se jmenovalo jako já, ještě za situace podobných keců. jmenovala by se jako já.
Cca 35 tisíc. Já vim, že jsme mu toměla říct, že to nabouralo důvěru, on je takovej děsně zásadovej, ale tohle mi příjde jako nezaslouženej trest a trestá tim všechny, nejen mě.
no teda…pokud je úvěr splacený, chování tvého přítele nechápu…ok..promluvila bych si s tebou, že takové „tajemství“ v manželství může nasekat dluhovou paseku, ale rušit svatbu? a trestat tebe tím, že příjmení dítěte bude tvoje a ne jeho??? To jako chce lidem v okolí dát podnět k drbům, že si mu zahnula a dítě není jeho???
Co tím asi jinýho způsobí??? Co si okolí bude šeptat??? No…chce to hooodně rychle dát s přítelem řeč…
No jako ja se mu nedivim na jednu stranku. Jednou jste par a mel by o tom vedet.Jako nevim proc to zatloukani. ![]()
No a to prijmeni nech male dat svoje v tomhle pripade.
Zklamana duvera se hleda tezko zpet.
No…co na to říct? a nebude v tom, že si Tě nechce vzít, náhodou i něco jiného? A Tvoji půjčku bere jako zámínku? Zkus s ním o tom ještě promluvit… Je to fakt divný, možná bych pochopila jeho jednání, kdyby sis peníze půjčila na něco jako dovolená, vánoce a jiné nesmysli, ale na školu…ach jo, to jsou věci.
Chápu, že když je miminko na cestě, je to těžké, ale poslala bych ho k šípku. Já bych si zase nemohla vzít chlapa, který odmítá i příjmení. Zřejmě se mu také nedá věřit a spoléhej na něj…
@Minimaksik píše:
Cca 35 tisíc. Já vim, že jsme mu toměla říct, že to nabouralo důvěru, on je takovej děsně zásadovej, ale tohle mi příjde jako nezaslouženej trest a trestá tim všechny, nejen mě.
1.pujčila sis na důležitou věc-žádná hovadina jako TV apod, co jsi zmínila a udělala si dobře, chtěla sis ji zaplatit sama, za mě bod navíc
2.škola tak stojí aji mě, takže žádné překvapení, ted už splacené skoro máš, před svatbou dluh nebude, takže o co jde?
Zásadovej? Můj chlap je taky, ale ví, že tohle je investice která se vrátí a neřešíme, kde na to beru, pomáhá mi finančně kde může a nikdy mi nic nevyčetl a to je na peníze hooodně opatrnej až ho za to nesnáším, ale tohle není důvod si tě nevzít
Příjmení at má po tobě, ale mě by tímhle opravdu ublížil
Naši jsou naštvaný na mě..přitom celou výbavičku jsem na mimčo taky pořídila já, ani bych si tu půjčku nebrala, kdybych mimčo nečekala, tak bych to nějak finančně zkoulela, ale takhle sem chtěla mít pro mimčo výbavičku i dodělanou školu. Protože mi chybělo už jen něco a tento rok státnicuji. Nevim, co mám dělat, nejradší bych od něj odešla, připadám si jako, že nejsem dost dobrá na to, aby si mě vzal..Přitom vydělávám dost, domácnost jedeme napůl. Neni to, že by to musel po dobu splácení táhnout on. Vůbec by o tom nevěděl, kdyby mi nevlezl do PC a nenašel smlouvu…Nevim, co má dělat, nervy se státnicema, te´d ještě tohle. Asi si mě nechtěl vzít ani předtim, teď to má aspoň posychrovaný…
Nechápu
neřeknu kdyby ta půjčka byla na nějakou pitomost jako automaty atd. Ale tohle teda přehání, chtěl si tě vůbec vzít?? Když si teď našel tak trapnej důvod, aby si tě nevzal… ![]()
@tamata píše:
Navíc píše, že už je úvěr splacený, tak to podle mě už není vůbec co řešit. Já manželovi teda taky nevyčítala, že si bral půjčku na vybavení bytu x let předtím než jsme se poznaliSi to splatil a mě se to nijak nedotklo. Teda dotklo. Měla jsem chlapa s výbavou
Teda ještě pořád mám, co to melu