Nechci chlapečka, mám zajít k psychologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7907
14.1.14 07:28

Mámprvního kluka, pak jsem chtěla holku. Aměla jsem holku. Pak jsem chtěla holku a mám kluka :mrgreen: :mrgreen: Moje reakce na to byla, já to věděla. A mám doma jednu princeznu. A toho rošťáka, co mě dnes v noci mučil, bych nedlaa za nic na světě. Já myslím, že to v tobě pere a kloučka by si milovala.
Ale je fakt, že znám jednu rodinu, kdy ona nechtěla kluka a taky to skončilo rozvodem.Ona má holku a jemu vmetla do tváře ať si toho…prostě nechá. Tak vychovává kamarád, dnes již 8 etého kloučka, o kterého se stará od miminka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.1.14 07:29

@Terina89 @sissi79
nemusite to nutne chapat, ale muzete respektovat, ze zakladatelka to ma proste jinak a hlavne, ze vi, ze to neni uplne v poradku. uz to, ze zde tu diskuzi zalozila svedci o tom, ze je snaha to nejak resit.

lidska psychika je orpavdu hodne slozita a za pocity nikoho neodsuzuju. sama vim, jak silene pocity jsem mela v prvnim sestinedeli, jak silene pocity jsem mela v druhem tehotenstvi. za pocity nikdo nemuze.

jo, mimochodem, ja zase nechtela holku. jednu mam a hormony zapracovaly, takze ted ji momentalne vybiram saticky s volankama (ktere jinak nesnasim) a tesim se, jak ji to bude uzasne sluset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966

Je zajímavé, jak tady některé holky se smutkem píšou, že ani tento měsíc jim to nevyšlo, a to by brali asi i mimozemšťana a pak někdo napíše, že něž kluka, přitom by to bylo přece taky tvoje miminko, raději nic…každopádně co se týká těch rozdílů, mám kámošky, které mají děti ve stejném věku, jedna holku, druhá kluka…holka naprostý čert, neposedí, vzteká se, pořád jak prase, panenkama mlátí o zem, to zase ten kluk, prostě anděl, jak vzhledem, tak chováním…myslím, že podle pohlaví se to škatulkovat nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577

8o Mám chlapečka a je to takové zlatíčko, že bych neměnila nikdy na světě :hug: Řešením je opravdu nemít další dítě, protože kdyby to byl ten chlapeček, tak by byl asi chudák :( A to si nezaslouží. Nebo to prostě pořešit u psychologa a mít dítě až se odstraní blokace problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499

Ahoj, já měla úplně stejné pocity, do 30tt jsem měla jistotu, že budeme mít druhou holčičku a najednou mi Dr. na ultrazvuku ukazuje, že to bude kluk jako buk.Byla jsem v šoku. Vůbec sem si neuměla představit starat se o chlapečka no a po narození to vše přišlo úplně samo a neumím si představit, že bych ho neměla je to mazlíček. Takže já tvé pocity chápu, podle mě máš strach z nového, alespoň já to tak měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.1.14 07:30

Otázkou je, jestli by se případná druhorozená dcera měla lépe než ten chlapeček. Na tu první přeci nikdy nebude mít, nikdy nebude stejná… Tak to aspoň na mě celé působí. Co když bude druhá dcera s prominutím opravdu nevzhledné a nešikovné dítě? Jak se smtím matka vyrovná, když to bude jasně patrné? Tohle není podle mě jen o pohlaví, to chce odbornou pomoc.
Osobně čekám druhého syna a jsem nesmírně šťastná, ale byla bych i za holčičku. Tak nějak je mi to jedno. Kluka lze naučit „dívčím“ věcem a chápání dívčího světa, stejně jako naopak. Ale nikdo nezaručí, že kluka bude bavit žehlení a holku opravy aut. No a o rozdílu ve vývoji a zpomalenosti - to je opravdu na delší diskuzi, tam nejde o pohlaví, každý je jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
14.1.14 07:31
@Petra2829 píše:
Mámprvního kluka, pak jsem chtěla holku. Aměla jsem holku. Pak jsem chtěla holku a mám kluka :mrgreen: :mrgreen: Moje reakce na to byla, já to věděla. A mám doma jednu princeznu. A toho rošťáka, co mě dnes v noci mučil, bych nedlaa za nic na světě. Já myslím, že to v tobě pere a kloučka by si milovala.
Ale je fakt, že znám jednu rodinu, kdy ona nechtěla kluka a taky to skončilo rozvodem.Ona má holku a jemu vmetla do tváře ať si toho…prostě nechá. Tak vychovává kamarád, dnes již 8 etého kloučka, o kterého se stará od miminka. :nevim:
:,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
14.1.14 07:34

Tak trošku opravuji svůj příspěvek, určitě jsem si nemyslela, že jsou kluci mrzutější a pomalejší a plno klučičích věcí a hraček se mi líbí, jen jsem si neuměla představit starat se o kluka, když jsem byla zvyklá jen na holku. Teprve teď jsem dočetla příspěvek od zakladatelky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.1.14 07:36

Zakladatelko nenech se rozhodit zbytečně ostrými reakcemi, je vidět, že se situací trápíš a ne se v ní vyžíváš, já osobně jsem v obou případech chtěla chlapečka u obou a zvlášt u té první jsem byla dost zklamaná že to nevyšlo, ted bych to neměnila za nic na světě, ted jsme naopak s mužem rádi, že máme holky…
myslím že i kdybys jako druhé dítě měla kluka a milovat ho budeš stejně, to jen ted jsi nastavená na holčičku, ted pro tvůj klid bych zašla k odborníkovi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.1.14 07:38
@Petra2829 píše:
Ale je fakt, že znám jednu rodinu, kdy ona nechtěla kluka a taky to skončilo rozvodem.Ona má holku a jemu vmetla do tváře ať si toho…prostě nechá. Tak vychovává kamarád, dnes již 8 etého kloučka, o kterého se stará od miminka. :nevim:

Neuveritelna pip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
14.1.14 07:40
@Malike píše:
Dokud si to nedá dopořádku hlavně at neotěhotní..

SVATÁ PRAVDA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
@Terina89 píše:
8o S tímhle názorem jsi zralá na blázinec, ne na psychologa :cert: Mám krásnýho kluka a bylo mi úplně jedno, jestli to bude chlapeček, nebo holčička, ale hlavně, aby bylo miminko zdravé :cert: V dnešní době je skoro zázrak mít zdravé miminko, tak se prober a přestaň se rouhat :cert: :cert:

Trosku zbytecne. A hrube. Proc ji napadas. Bohuzel nekdo to tak ma ;).Takze stim blazincem bych vydrzela.

@claara2 : mam kamaradku (ma kluka) kdyz byla mala nikdy ji moc nebavili hry tipu na maminku apod. Rikala ze deti nechce strasne dlouho a jestli nekdy bude mit tak holku kluka nechce rekla bych podobne pocity jako mas ty… NajednouPar let se seslo a zacli se bourit hormony ze by chtela miminko. A z vysnene holcicky ji rekli na ultrazvuku ze je je to chlapecek.Ale tou dobou uz ji to zaclo byt sumak. A tedkom je rada a rika ze by chtela jeste jedno kluka ;).

A mimochodem holcici puberta je pry horsi jak klucici. A popravde mam dcerku a s holcickou to ma spolecneho tak dlouhe vlasy a jinaj skoro nic ani se moc nemazlila kdyz byla miminko tedkom obcas. Obcas panenky.Ale spis ma rada technicke veci-Uz ted rika ze bude to cim tata. :lol:.Zato malej je mazel nejvetsi a hlavne mamanek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907

@dani24687 Jo to je a je do dneška :nevim: tak snad zakladatelka bude na tom lépe. Řešila bych to no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
14.1.14 07:48

Je videt, ze nad tim hodne premyslis a trapi te to. Otazka je-chces vubec po narocnem roce vubec druhe dite? Nereflektujes treba do nechuti k chlapeckovi nechut mit aktualne druhe dite s manzelem? Psychika je potvora, dokaze pretavit jeden problem do jineho zastupneho problemu. Psychologa bych nezatracovala, muze lecos rozklicovat.

Pro moralistky - treba si z toho krupnete do textilu. Zakladatelciny pocity nejak vznikly, vypsala se z nich a nema nejmensi interest na tom, ze Bozce se to nelibi, Mana nemuze deset let otehotnet a Blazena mela dve tezka rizikova tehotenstvi.

Btw spousta zen zjisti az po porodu, ze nejsou materske typy vubec a dite mit nemely. Za usvitu zastrelit a upalit najednou.

• Citovat
  • Upravit
cher
14.1.14 07:54
@claara2 píše:
Holky, mám problém. Jsem maminkou dvouleté holčičky a jsem moc šťastná, pro malou bych udělala cokoliv, je to moje princezna :-) Porodem se ale ve mně něco hnulo. U prvního dítěte mi bylo absolutně fuk, zda to bude holka nebo kluk, však jak praví ono klišé „hlavně ať je to zdravé“. Jednou bych chtěla ještě druhé dítě, ale přistihla jsem se, že mám vyloženě odpor ke klukovi. Při představě, že bych měla mít chlapečka dostávám pocit, jako kdyby jste alergikovi nutili kočku. Nechápu, proč mám takové pocity, nědělám si to vědomě, je to nějak ve mně a nemůžu to ovlivnit. Není to tak, že bych dokázala něčímu klukovi ublížit, to vůbec ne, ale na to jak se rozplývám nad holčičkama a přijdou mi roztomilé, se mnou kluk ani nehne, naopak mám nějaké puzení „nebrat to do ruky a nevšímat si toho“. Dospěla jsem do stádia, že než mít jednou syna, tak nebudu mít radši žádné další dítě…kluka bych nepřekousla a nemohla ho milovat. Svěřila jsem se sestře, a ta tvrdí, že je to nějaké dočasné pomíchání pocitů, a že kdybych byla těhotná a čekala kluka, tak že zapracují hormony a vše by bylo ok. Já si to ale nemyslím, u dcerky jsem v těhu nijak poblázněná nebyla. Kdybych věděla, že mám v břichu chlapečka, tak mám z toho naprosto odpudivý pocit, že mi tam něco parazituje a měla bych nutkání to ze sebe co nejrychleji dostat. Moje dcerka je typická holčička, drobnější blondýnečka, parádnice, mazlivá, milé, šikovné a poslušné dítě… Kluci, kteří jsou plus mínus stejně staří, které znám, jsou „opoždění“ - často jim spousta věcí trvá déle, jsou uřvaní, neposlouchají, v hračkách pro kluky se neorientuju, nezajímají mě, a oblečení se mi klučičí v 99% žádné nelíbí… Asi jsem zaměřená jen na ty negativa a pozitiva vidět nejsem schopná. Jsem přesvědčená, že to určitě částečně pramení z toho, že jsem jako dítě vyrůstala bez otce (ten se na nás vykašlal, ještě než jsem se narodila…nicméně po letech se vzpamatoval a nyní spolu máme hezký vztah), a s manželem jsme měli teď dost náročný rok, kdy jsme byli několikrát na rozvod…takže si to asi převádím tak, že kdyby byl kluk jako manžel, občas totálně nechápavý, vymýšlející si absurdity, aby si obhájil své pohodlí, uhádaný apod., tak bych si šla asi hodit mašli…
Takže si myslím, že jsem zralá na psychologa - naprosto upřímně. Tenhle pocit u mně momentálně trvá cca 4 měsíce. Měla jste někdy některá podobné stavy?? Nebo nějaká rada, jak to v sobě mám zlomit? Díky, jsem z toho nešťastná… :(

Nedočetla jsem to, nejde to, prosím tě, pořiď si jako 2. přírustek psa, teda raději fenu :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová