Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Poison Ivy
dobře napsané.
Já když čeekala dceru, tak jsem si říkala. Budu ji mít ráda jako mám ráda prvního? Je to možné? a poporodu??? Jo je a jak jsem ji začala milovat a dnes? Miluju všechny 3…
@Poison Ivy píše:
Je videt, ze nad tim hodne premyslis a trapi te to. Otazka je-chces vubec po narocnem roce vubec druhe dite? Nereflektujes treba do nechuti k chlapeckovi nechut mit aktualne druhe dite s manzelem? Psychika je potvora, dokaze pretavit jeden problem do jineho zastupneho problemu. Psychologa bych nezatracovala, muze lecos rozklicovat.Pro moralistky - treba si z toho krupnete do textilu. Zakladatelciny pocity nejak vznikly, vypsala se z nich a nema nejmensi interest na tom, ze Bozce se to nelibi, Mana nemuze deset let otehotnet a Blazena mela dve tezka rizikova tehotenstvi.
Btw spousta zen zjisti az po porodu, ze nejsou materske typy vubec a dite mit nemely. Za usvitu zastrelit a upalit najednou.
Diskuzi sleduju, myslím si, že už tady všechno padlo, čili to řešit nejspíš s odborníkem a zatím si druhé nepořizovat. Ale tohle jsi vystihla naprosto přesně a souhlasím ![]()
@claara2 necetla jsem diskuzi, ALE ja mela trosku podobny pocity, i kdyz ne az tak moc. chtela jsem proste druhou holcicku, mela jsem spoustu obleceni po prvni, od malicka mela na sibe saticky, sukynky, paradila jsem ji, byla jsem pysna ji nekde ukazat. o klukach jsem slysela, ze jsou po zadu, trapi je prdiky a videla jsem, ze obleceni nic moc.
prislo druhe tehotenstvi utz na poznani pohlavi, prosiiim, at je to holka, bum, kluk. nezacala jsem citit zadnou nenavist, jen malicke zklamani. v prubehu nekolika tydnu jsem se pres to dostala, hlavne jsem videla, jak je partner nadseny a dcerka bude mit brachu.
malej se narodil a ja poznala, ze to specialni pouto syn-matka existuje, proste je to neco zvlastniho. dceru miluji, ale se synem je tam neco jeste neco jinaciho.
syn prdikama netrpel, pozadu neni, je to hrozny mazel a rad dava pusinky. obleceni, me se osvedcil next ale hlavne h&m, tak maji na kluky fakt pekne veci ![]()
@Poison Ivy
skvělé napsáno, naprostý souhlas ![]()
Příspěvek upraven 14.01.14 v 09:13
Já mám tři kluky a neměnila bych, ale myslím si, že máš problém a ted hlavně neotěhotni, protože co kdyby to byl chlapeček ![]()
Strašně mi to připomíná „myšlení“ (či jak to nazvat) mojí švagrové - ta prohlašovala, že „NIKDY nechce mít kluka“ apodobně. Náhodou jí to vyšlo - má 2 holky a brácha je samozřejmě ve skrytu trochu zklamaný, že nemá pokračovatele rodu…Švagrová neumí nic jiného než kupovat značkové oblečení, čančat se, donekonečna rozebírat odstíny laků na nehty, druhy „outfitů“ apod. Před narozením první holky prohlašovala, jak „se těší, až bude s holkou listovat módními časopisy“ apod…No brácha jenom kulil oči, taky si to představoval asi jinak…prostě děs. Vůbec si nedovedu představit, kdyby jí byl „nadělen“ chlapec - byl by to chudák…
Nezastírám, že jsem si taky myslela, že budu mít dceru - to myslím prolítne hlavou každé holky, když čeká mimčo. Mám 2 kluky a jsem neskutečně ráda - už když jsem čekala druhé, tak jsem ve skrytu doufala, že to bude opět chlapeček. Kluci jsou super - jsou upřímí, rovní, nejsou ukňouraní nebo namyšlení jako nějaké fifleny - holky. Ale dost záleží na typu výchovy a jakým způsobem ty děti směrujeme…já žádné módní trendy nerozebírám, mám svůj styl, který mi sluší a hotovo. Místo trávení víkendů v obchodních centrech sbalím kluky a jdeme do lesa, na výlet, na výstavu apod…takže ona asi ta příroda ví, co dělá…
Jako koníček mám fotografování - hlavně přírody. S klukama jezdím na hory, vedu je k turistice, k poznávání všech krás, co se nabízejí kolem nás
. Švagrová tohle vůbec nezná - buď sedí doma na zadku nebo donekonečka nakupuje v OC - pro mě dost noční můra
…Halt každý to má nastavený jinak.
Ale zakladatelko, naděje umírá poslední - třeba budeš mít podruhé zas holku…
Nečetla jsem celou diskuzi, jen několik názorů na první straně.
Já jsem si v prvním těhotenství moc přála holčičku, protože manžel měl už dva syny z předchozího manželství. Přání se mi splnilo a narodila se holčička, Když jsem nečekaně otěhotněla podruhé, počítala jsem tak nějak s klukem a jaké bylo překvapení, když mi dr. na utz potvrdila další holčičku. To muž nějak neunesl, nevím, zaláskoval se jinde a šel. Oboudětí se vzdal osvojil si je můj další manžel.
Chtěli jsme ještě společné miminko, pohlaví jsem neřešila vůbec, tak nějak podvědomě jsem si asi říkala, že holčičky jsou fajn, takže když mi ji dr. opět potvrdila, měli jsme radost. Přijde mi, že jsem typická holčičí máma, v klučičích hračkách ani oblečení nenacházím zalíbení.
No a plánujeme ještě toho chlapečka, ale nějak vůbec nevěřím, že by další dítko mohlo být chlapeček.
A myslím si, že bys chlapečka milovala úplně stejně jako holčičku. Asi ještě není čas na další dítě, až ten čas přijde, bude Ti šumák, jakého je pohlaví, hlavně, aby jsi otěhotněla a miminko bylo v pořádku a pohlaví řešit určitě nebudeš
Jo a oba moji kluci nejsou uřvaní, jsou poslušní, nejsou v ničem pozadu - každému přece jde něco líp a něco hůř, ne? Jak jsi přišla na názor „být pozadu“?? Tvoje dcera je robot, který všechno umí??
A co ty víš, co z té tvojí načančané blondýnečky jednou vyroste?? Co když se bude tahat s kdekým, otěhotní v 15ti, vykašle se na tebe jako na „hodnou maminku“, bude na drogách atd. atd…
TVOJE NÁZORY TEDY OPRAVDU DOKÁŽOU ZVEDNOUT ZE ŽIDLE!! ![]()
@webparazit
krásně jsi to napsala, mám to úplně stejně, prvotní strach jak to bude po narození chlapečka a teď je to neuvěřitelný mazlíček, taky pusinkuje a na prdíky netrpěl vůbec a oproti dcerce spinkal celou noc ![]()
Já mám kluka a po mě je perfektí, jak jinak
Za 9 dní bude mít 11 měsíců a nepříjde mi opožděný
Lozí jako drak, sedí, až nyní začíná si pomalinku stoupat..v roce chodit nebude, no a co? Já fakt nechápu, jak můžeš mít k chlapečkovi vyloženě odpor, zvlášt, pokud jde o vlastní dítě
Když se podívám na toho svého syna, nemůžu to pochopit. Dokonce bych si i druhé přála chlapečka
Pokud ale nebude, nic se neděje, chci hlavně zdravé děti.
Myslím si, že tvůj přístup už normální není, ale neříkám, že za to můžeš.
Já třeba zas jsme zvyklá u syna na samostatnost a hlavně v noci mi krásně spí..Tak spíš očekávám, že u druhého to tak nebude, ale zase se to nějak zvládne.
Každopádně doporučuju si hodně rozmyslet druhé mimino a nebo to ihned řešit u psychologa.
Zakl., kdybys měla omylem kluka, klidně si ho vezmu, chlapečky miluju! Za celý těhotenství mi nikdy neprolítlo hlavou, že to bude holka, jak se tvrdí, když jsem taky ta „holka“. Aneb žádná univerzální pravda neexistuje. Že to bude kluk mi bylo jasný od první tečky na uz, nevím proč. Jsou to božánci.
Holky taky super, ale mě zas nebaví holčičí hadry a panenky, tanečky, mažoretky a volovinky. Nicméně nazvat to odpor je husté, myslím, že ty vyhrocené reakce můžou pocházet i z toho, že ses některých maminek kluků docela dotkla.
Nedá mi ještě abych nedopsala, párkrát tedy padlo - nerozumím klukům, nevyznám se v klučičích hračkách a pod…
A myslíte, že maminky co jako první dítě čekaly kluka všechno věděly? Ano k těm holkám máme blíže asi proto, že jsme stejného pohlaví a tak trochu víme co a jak, ale u kluků je to trochu taková „neznámá“.
Ale proč to nevzít z jiného úhlu - prostě nám kluk donese do života něco nového, naučíme se nové věci, nové hry, zjistíme, že i na kluky se dá koupít nádherné oblečení, že nám obohatí život zas nějak jinak
.
Prostě jsem maminka která pohlaví neřešila, mám dva kluky a miluji je tak jak bych milovala dvě holky nebo páreček
.
Příspěvek upraven 14.01.14 v 08:53