Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Akorát děláš kluka nešťastným tím, že ho s nimi nepustíš. Jemu můžou být vaše problémy u zádele.
Respektuju tvuj nazor. pravdu nejakou mas, ale tchyni neverim
dokaze se mstit i zkrz syna jak uz k tomu jednou bylo. synovi jsem jednou venku vyhubovala a doma mi rikal ze se me boji a kdyz se potom pidim a ptam se proc se me boji tak ze mu to rikala babicka
tchyne vzdycky vladla pred vsemi a ppokud ma nekdo jiny nazor tak je zle, dokaze i urazet a to vcetne vychovy. chce vyslovene vychovu meho syna do svych ruk protoze je podle sebe zkusena a ja pouha nula co nic nedokazala, tak asi proto.
@Anonymní píše:
Ahojky holky mám problém protože mi hrozně vadí dávat syna k tchýni. Ona je hodná a fajn já s ní skvěle vycházím ačkoliv je pravda, že od té doby co se narodil malej se občas neschodnem. Já jsem sama a rodinu nemám má matka mě ve 14 letech opustila a nechala u babičky a od té doby jsem jí neviděla a moje babička mi v roce 2009 zemřela. A před 3 roky jsem si našla chlapa a máme spolu dítě kluka skoro 16 měsíců. Má krásnej vztah se svou matkou, ale někdy mi to přijde přehnaný volají si každý den několikrát a jen díky tomu, že žijeme asi 80km od nich u nás není každej víkend, ale k věci ona má ještě dceru a ta měla nějaké problémy tak musela vnučku vychovávat sama a je to asi 2 roky co s nima zase bydlí její dcera co jí ona vychovávala vnučku. Její vnučce je 16 let a spolu si jedou koalici proti její mámě mámě té vnučky a furt se jí smějou atd… je pravda, že minulost jí trochu poznamenala, ale je smutné jak se chovají. A ona už si planuje, že náš syn k ní bude jezdit na prazdniny třeba 3 týdny atd… a mě už teď je z toho špatně, protože mám pocit, že mi ho chce ukrást. Jednou dokonce říkala, že když budu chodit do práce, tak by malej mohl v tydnu bydlet u nich a chodit tam do skoly a já bych ho asi nejspís vídala o vikendu nebo co? Vůbec nerozumím tomu, proč nechci syna pouštět k babičce a co mi tak vadí. Každá jiná maminky by byla ráda. Mám strach že jí bude mít raději než mě a nechci si připustit, že třeba jednou pojede od ni z prazdnin a bude se mu stýskat. Jak to máte vy? Myslíte, že to přejde časem? Nebo jsem na na syna tak moc fixovaná, že ho nechci nikomu z jeho rodiny pujcovat? Manžel je hodnej a skvělej chlap, ale nesmí se říct nic proti jeho mamě ikdyž někdy dělá věci, který z mého pohledu nejsou úplně fajn.
Nečetla jsem zbytek diskuze, jen tvůj úvodní příspěvěk, časem dočtu, ale momentálně je tvůj syn malý na to, aby jsi ho tam nechávala samotného. V budoucnu asi ano. Nyní ti to nepřijde, ale záleží co máš za práci, já bych, abych se nezbláznila, veškeré školní prázdniny a volna sama doma s dítkem a prací z domu nedala. Na jednu stranu je to od babičky velmi netaktní ti říct, že dítě tam bude chodit do školy, na druhou stranu by mě mrzelo, pokud má babička zájem a jinak je fajn, ji na týden o letních prázdninách dítko nedat.
Já bych ji, až na to přivede řeč řekla asi něco následujícícho: nyní je syn ještě maličký, aby tu sám zůstával, v budoucnu nemám problém vám ho tu nechat na týden, ale školku a školu budeme řešit s manželem my a bude chodit u nás.
@Anonymní píše:
Respektuju tvuj nazor. pravdu nejakou mas, ale tchyni neverimdokaze se mstit i zkrz syna jak uz k tomu jednou bylo. synovi jsem jednou venku vyhubovala a doma mi rikal ze se me boji a kdyz se potom pidim a ptam se proc se me boji tak ze mu to rikala babicka
tchyne vzdycky vladla pred vsemi a ppokud ma nekdo jiny nazor tak je zle, dokaze i urazet a to vcetne vychovy. chce vyslovene vychovu meho syna do svych ruk protoze je podle sebe zkusena a ja pouha nula co nic nedokazala, tak asi proto.
aha, tak to bych mela velky problem ji tam dite nechat.
Prave proto
mrzi me to, ale nastesti ma prave babicky a dedove kteri by toto nikdy neudelali a respektuji me jako matku
tchyne je u me tabu a uprime mi pujde spatne pres pusu ji i pozdravit, ale slusnost je slusnost
Pěkný den,
mám dlouhodobý problém s tchýní. Bohužel se to horší a horší, jak nechodí do práce, tak spřádá různé teorie, kterým uvěří a nakonec je šíří po rodině. Většinou nás to hodně poškodí. Naštěstí se moc nevídáme.
Teď si vymyslela, že by chtěla na noc děti. Zatím jsem se úspěšně bránila, ale teď chce i starší dítě. Přiznávám, že jsem proti tomu. Naprosto se mi to příčí. Dokud syn nechtěl, bylo to v pohodě. Teď chce, ale já s tím nesouhlasím. Bydlí v bytovce, kolem jsou důchodci, ona na tom není zdravotně nejlépe, jsou dny, kdy ani nevyleze z postele, jak jí není dobře. Synovi tvrdí, jak si to užijí, že ho vezme do muzea a do ZOO (chodí o 2 fr. holích, má špatné kyčle).
Upozorňuju, že nemám problém poslat děti k mým rodičům, švagrovcům, mojí kamarádce z vysoké, tchánovi. Jediný problém mám s tchýní.
Jak vysvětlit dítěti i tchýni, že z toho nic nebude? Nechci syna navádět proti babičce a nechci tchýni nějak „ublížit“.
@Anonymní píše:
Pěkný den,
mám dlouhodobý problém s tchýní. Bohužel se to horší a horší, jak nechodí do práce, tak spřádá různé teorie, kterým uvěří a nakonec je šíří po rodině. Většinou nás to hodně poškodí. Naštěstí se moc nevídáme.
Teď si vymyslela, že by chtěla na noc děti. Zatím jsem se úspěšně bránila, ale teď chce i starší dítě. Přiznávám, že jsem proti tomu. Naprosto se mi to příčí. Dokud syn nechtěl, bylo to v pohodě. Teď chce, ale já s tím nesouhlasím. Bydlí v bytovce, kolem jsou důchodci, ona na tom není zdravotně nejlépe, jsou dny, kdy ani nevyleze z postele, jak jí není dobře. Synovi tvrdí, jak si to užijí, že ho vezme do muzea a do ZOO (chodí o 2 fr. holích, má špatné kyčle).
Upozorňuju, že nemám problém poslat děti k mým rodičům, švagrovcům, mojí kamarádce z vysoké, tchánovi. Jediný problém mám s tchýní.
Jak vysvětlit dítěti i tchýni, že z toho nic nebude? Nechci syna navádět proti babičce a nechci tchýni nějak „ublížit“.
No a co jí syna svěřit na začátek třeba bez přespání? Na těch pár hodin ![]()
Nebo jí ho dát v balíčku s manželem, aby si to užili všichni tři?
A co si o tom myslí otec dítěte?
@Anonymní píše:
Pěkný den,
Nezlob se na mě, ale tvé neshody s tchýní jsou tvůj problém. Zakazovat dítěti návštěvu u babičky je hnus. Nepasuj se do role ředitelky zeměkoule, která jediná má právo rozhodovat o tom, zda vnoučci mohou navštívit svou babičku.
@Anonymní píše:
Pěkný den,
Kolik je synovi let?
Tak asi i záleží na tom, kolik je synovi. Od toho by se odvíjel zbytek. Trošku nechápu ten argument, že kolem bydlí duchodci ![]()
@Sojkka píše:
Nezlob se na mě, ale tvé neshody s tchýní jsou tvůj problém. Zakazovat dítěti návštěvu u babičky je hnus. Nepasuj se do role ředitelky zeměkoule, která jediná má právo rozhodovat o tom, zda vnoučci mohou navštívit svou babičku.
Upřímně svojí tchýni nemusím, zásadně dělá opak toho na čem se domluvíme…ale když tam děti chtějí, tak je tam pustím…nejsem ráda, vím, že se budou celý den cpát sladkým a čumět na TV…ale na to, že to není zábava si musí děti přijít sami… Takže jestli syn chce, vybavila bych ho mobilem, kdyby se náhodou něco stalo a ke tchýni ho pustila…
Jak už někdo psal, tak záleží na věku syna a zda je tchyně schopna se o něj postarat, třeba nachystat jídlo. Nicméně nápad, že by šel i s tatínkem je dobrý
, nebo nechat ho tam jen na několik hodin a přespání třeba na další návštěvě, podle okolností. Bydlíte v dojezdu, kdyby se tchyni třeba udělalo špatně a mohli si dítko rychle vyzvednout v případě nutnosti??
Zdravim maminky. prosim radeji anonymne. mam6 leteho syna s predchoziho vztahu. buhuzel s tchyni mame osklivy vztah
moc mi ublizila, jak neni neco podle ni jak vychova meho syna i do manzelstvi zasahuje, tak zacne utocit jaka jsem spatna matka, nevenuji se klukovi, kdy jsem se s nim naposledy ucila. zurpuje si co neni vlastne jeji
predemnou mi rekla ze jsem psychicky labilni. odstrihla jsem syna od svych nevlastnich prarodicu pac kdyby tam chodil tak me desi predstava co mu tam vykladaji o me. jenze mame s manzelem pulrocni dcerku a manzel ji tam jednou v tydnu nosi ukazat aby malou videli.to si manzel prosadil ze vlastni vnucku budou vidat. jenze starsi je semnou doma a ptal se me proc nesel taky s nima? bohuzel mu nemohu jeste rici proc tam nemuze asi by to jeste nepochytil ale trapi me to
az dcerka bude vice vnimat tak budou si zurpovat i ji a pomlouvat me jaka jsem spatna mama. proto moje otazka.jak by jste se k cele situaci zachovali vy? manzel se me bohuzel nezastane je mamincin mazanecek a jakykoliv jiny nazor nez ma jeho matka nepripada v uvahu