Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsi. Ne každá touží po rodině. Není na tom nic divného. Třeba to ještě přijde a když ne, tak prostě nebudeš mít děti. Spíš bych se zamyslela, aby jsi toho jednou nelitovala. Třeba budeš chtít v 45 a už to možná nepůjde.
@PETIK04 píše:
Nevíš o čem mluvíš. Možná je to podvědomý strach z neznámého, ze zodpovědnosti, že změny. Trochu sobeckost? Dítě je dar!!! Ale na to přijdeš až ho budeš mit. Tak hodně štěstí, abys to stihla
Nemyslím si, znám případy, kdy mají dítě náhodou nebo nátlakem a netají se tím, že by jim bylo líp bez něj a z 99% se stará tatínek.
Zakladatelko, tak v určitém věku zvaž sterilizaci, ať se nemusíš tak bát, že otěhotníš.
Ne, nejsi divná, mám spolužacky, které ještě ve 35 neměly na děti ani pomyšlení a na dalším srazu, loni po dalších 5 letech byly mezi námi už jenom 2 bezdětné a neplánující. Já bych ale do 40 na první dítě, jako třeba ještě např. můj brácha - on-43,ona-39 -nečekala, ale oni si prý raději užívají života
Jinak já také nemám ráda děti
Ale svoje nade všechno miluji
![]()
Příspěvek upraven 29.01.15 v 11:44
No partnera to k detem taky netahne.Kdyz hlidame sestriny kluky tak je to fajn na vikend ale pak jsme radi ze jsou pryc. I kdybych otehotnela tak si mylim ze bych sla na potrat.Vim ze mne mozna odsoudite. zakladatelka
@PETIK04 píše:
Nevíš o čem mluvíš. Možná je to podvědomý strach z neznámého, ze zodpovědnosti, že změny. Trochu sobeckost? Dítě je dar!!! Ale na to přijdeš až ho budeš mit. Tak hodně štěstí, abys to stihla
ale prdlajs.. myslíš, že všichni slintaj z mimin? To fakt ne.. a není to nic divného.
@Anonymní píše:
Ja se toho prave docela desim proto uzkostlivě beru antikoncepci.Ale to jsou vecne otazky:taak kdy uz do toho prastite, kdy bude miminko…Me se nechce jsem pohodlna a myslim ze bych nebyla dobra matka rada se staram o sebe, domacnost a o partnera a nedovedu si predstavit ze bych musela podridit svuj zivot necemu co mozna vlastne ani nechci
Tím se mi to trochu potvrzuje. Pokud to cítíš takto, nelámej nic přes koleno. Pokud jsi spokojená, není nad to! ![]()
Hele je to normální. Moje sestřenice to má stejně, odjakživa tvrdí, že Herodes to uměl s dětma nejlíp(samozřejmě to myslí jako nadsázku), ale děti nechce. Nepotřebuje je. Je jí 34, má dva kocoury a žije svůj spokojený život úspěšný podnikatelky. Když má potřebu nechat se oslintat, zajede k nám. Svůj názor si umí obhájit.
@PETIK04 píše:
Dítě je dar, ale ne každý po něm touží.
Jezdime hodne po party, na motorce,,vylety, teraristicke burzy…takze se vazne nenudime a nedovedu si predstavit ze bych se na tri roky upichla doma
Nehledě na to, že to na tebe třeba přijde až dýl. Ne každá chce děti před 30, naopak dnešní trend je jinde a za divnou jsem třeba byla já, která otěhotněla dobrovolně v 21 letech.
28 let není žádný věk
v tom věku jsem já taky na děti ještě nemyslela ![]()
Dej tomu čas, názor můžeš změnit vždy, nebo taky ne
pokud to tak bude vyhovovat tobě i partnerovi, tak proč ne ![]()
@Anonymní píše:
No partnera to k detem taky netahne.Kdyz hlidame sestriny kluky tak je to fajn na vikend ale pak jsme radi ze jsou pryc. I kdybych otehotnela tak si mylim ze bych sla na potrat.Vim ze mne mozna odsoudite. zakladatelka
já tě odsuzovat nebudu i když se mi to nelíbí…ale pokud to vidíš takhle…fakt se dostatečně chtrań nebo zvaž sterilizaci…
@Anonymní píše:
Jezdime hodne po party, na motorce,,vylety, teraristicke burzy…takze se vazne nenudime a nedovedu si predstavit ze bych se na tri roky upichla doma
tak to by jsi asi nemusela, existují jesle, chůvy atd.
Mít děti není povinnost, nikdo Tě nenutí
Doba už je jiná, na nikoho se už nekouká divně, pokud zůstane bezdětný.
Ale být Tebou, ještě počkám. Ono v těch 28 ti letech jsem na děti taky ještě nemyslela, akorát po třicítce se to zlomilo. U mě to ale bylo tím, že mi v sedmadvaceti krachnul několikaletý vztah a pár let trvalo, než jsem potkala toho pravého ( ve 30 ti, soustředila jsem se na práci atd. ), teď je ze mě mamina, jsem doma a světe div se - i mě to baví
Nebyla jsem nikdy ten typ holky, co od dvaceti touží po miminku, takže upřímně sama sebe překvapuji.
Každopádně Ti poradím - nehroť to, pokud nezačneš toužit po dítěti. Dítěti se člověk musí na prvních pár let věnovat, stane se pro tebe středobodem světa, tohle se musí dělat s láskou ![]()
Je dobře že to víš a jestli to tak cítíš, děti radši fakt neměj. Nechtěných dětí je mi vždy líto.