Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jajaba na dítě nejseš nikdy připravená
prostě to přijde, je to součást života…neřeš to ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, možna je to dost divne tema na emiminu, ale chodim si sem ro jine rady, recepty a tak.
Chtela bych se zeptat jestli je normaln ze jeste v 28.letech nechci a ani nemam pomysleni na miminko? Partnera mam fantastického, skvele nam to klape ale u mne se zda se nejak vubec nevyvinul matersky pud. Vlastne ani deti nemam rada. Pouze teda sestrine kluky ktere miluji ale svoje nechci.jsem divna?
Ne divná fakt nejste, my spartnerkou to máme podobně
nebereme nemit ditě jako společenský hendikep, jako to má většina matek
kde nic neni, tak si to nevymyslíš
@brumdinka píše:
@jajaba na dítě nejseš nikdy připravenáprostě to přijde, je to součást života…neřeš to
a to jsou přesně ty „kecy“, pardon za to slovo, kvuli kterým některé ženy podlehnou společenskému tlaku. prostě když to necítí tak to neznamená že to přijde, nebo že jste to necítila vy neznamená že to přijde… pak je na světě X desítek nechtěných dětí…
@Kubathorr a si si isty ze aj partnerka to ma ako ty, alebo len podlahla tvojmu tlaku? Ja verim ze su zeny, ktore dieta k zivotu nepotrebuju, len mi pride divne, ked to o svojej partnerke so 100% presvedcenim vyhlasuje chlap. Nikto nikomu do hlavy nevidi
Kolkokrat si ani ta zena sama nie je niecim ista, preto ma to tvoje presvedcenie dost prekvapilo. ![]()
@rodinka4 píše:
@Kubathorr a si si isty ze aj partnerka to ma ako ty, alebo len podlahla tvojmu tlaku? Ja verim ze su zeny, ktore dieta k zivotu nepotrebuju, len mi pride divne, ked to o svojej partnerke so 100% presvedcenim vyhlasuje chlap. Nikto nikomu do hlavy nevidiKolkokrat si ani ta zena sama nie je niecim ista, preto ma to tvoje presvedcenie dost prekvapilo.
Ale jsou taky lidé kteří v tom mají absolutně jasno
tuto diskuzi čteme spolu a reagovali jsme spolu, ackoli to bylo psáno mojí rukou. já věrim v rovnováu, jsou lidé u kterých by byla škoda kdyby dítě neměli a pak ti druzí
rovnováha světa… my jsme o tom pevně přesvědčei. Mě je 31 a partnerce 40. k dětem vztah nemá a já pouze k cizím
přesto však jsme natolik soudní že si dokážeme uvědomit věci jako peníze ( dluhy), věčné cestování, chtějí svuj klid…atd Duvodů je jistě mnoho, avšak ten zásadní je, že chceme mít doma klid, chceme si dělat kdykoli cokoli se nám zamane, máme raději zvířata a radši pomáháme dětem postiženým apod. Neodsuzujeme matky za to že si vybrali byt matkami, jako to byva naopak
a přesvedcovat nekoho, porid si dítě ptž v 60 budeš litovat že budes sam… je dost slabý argument, při faktu kolik deti se o svoje rodice opravdu postará
…no a nebo z něj vyroste člověk ( i přes stoprocentní vychovu) zavislý na drogách, vrah… apod… Ne, jsem natolik zodpovědný, že mi přijde nezodpovědné si pořídit dítě když na to nemám
@Kubathorr Ak to mate obaja takto rovnako tak je to ok. Horsie je ked sa jeden len prisposobi a potom zisti ze to vlastne takto nechcel. Podla toho co poses to ale vas pripad nebude.
@rodinka4 píše:
@Kubathorr Ak to mate obaja takto rovnako tak je to ok. Horsie je ked sa jeden len prisposobi a potom zisti ze to vlastne takto nechcel. Podla toho co poses to ale vas pripad nebude.
jj máš pravdu, i takový vztah jsem zažil a to je opravdu problém. já jsem uprimne ani neveril že nekdy takovou ženu potkam
podle mě rodič by měl byt někdo inteligentní, zodopvědný, vyzralí a připravený velký kus svého života upozadit…a to my nejsme. jen my vadí, že se na nás lidé často dívají přes prsty a každá matka se tě snaží přesvědčit že dítě tě změní apod. to jsou jen individuální pocity. znam lidi (muže i ženy) co to je to nezmenilo, ba naopak uznali chybu a nahlas řeknou že kdyby to dítě nebylo je jim asi líp. A nejsou to žádní hlupáci ani špatní lidé. jen neposlechli svuj pocit…ale poslechli tu rzné profi matky, babičky, maminky apod…
@Kubathorr tlak spolocnosti je v tomto naozaj silny. Deti su standard a kto sa vymyka, hlada sa kde je problem. Ja si napriklad zivot bez deti predstavit neviem, u mna to priroda zariadila takto
Mne zas bezdetny kolega ked som prvykrat otehotnela povedal ze naco mi je dieta. Aj tak ma len podla neho na stare kolena svihne do domova dochodcov
Uvidime, zivot je nevyspytatelny. Nad tymto vobec nerozmyslam.
@rodinka4 píše:
@Kubathorr tlak spolocnosti je v tomto naozaj silny. Deti su standard a kto sa vymyka, hlada sa kde je problem. Ja si napriklad zivot bez deti predstavit neviem, u mna to priroda zariadila taktoMne zas bezdetny kolega ked som prvykrat otehotnela povedal ze naco mi je dieta. Aj tak ma len podla neho na stare kolena svihne do domova dochodcov
Uvidime, zivot je nevyspytatelny. Nad tymto vobec nerozmyslam.
Jste jedna z mála těch pragmatických a těch co uzná i názor ostatní. jsou věci na které neni odpověd. Myslím však že kdybychom se zeptali nějakého počtu matek proč mají dítě, padali bychom při některých odpovědích do mdlob ![]()
@Kubathorr píše:
a to jsou přesně ty „kecy“, pardon za to slovo, kvuli kterým některé ženy podlehnou společenskému tlaku. prostě když to necítí tak to neznamená že to přijde, nebo že jste to necítila vy neznamená že to přijde… pak je na světě X desítek nechtěných dětí…
To nejsou kecy to je fakt a vůbec to nevylučuje to že nekomu vyhovuje ty děti nemít..mmch spousta nechtěných děti je na světě z úplně jiných důvodů…
@bubulina píše:
Já znám jednu, která nikdy nechtěla dítě, s mužem se na tom i dohodli, pak nechtěně otěhotněla (bylo jí něco přes 30), šla na potrat, ten provedli asi nějak špatně a ona za pár měsíců porodila zdravou holčičku. Oba rodiče ji milují, chovají se k ní hezky. Už jí jsou 4 roky a tuhle se mě ta známá ptala, jestli je to se dvěma moc náročný a že by možná…
Jak se může špatně provést potrat? To nedává smysl. Buď se ženě dá tabletka která embryo zahubí a jde se nás kontrolu, pokud to nezabralo tak se zabije bud “vyvucnutím” z dělohy, nebo se v děloze zničí, že embryu podtrhávání části těla. Nelze provést potrat špatně. Mám vlastní zkušenosti na potratu jsem byla 2.
@Anonymní píše:
Ahoj, možna je to dost divne tema na emiminu, ale chodim si sem ro jine rady, recepty a tak.
Chtela bych se zeptat jestli je normaln ze jeste v 28.letech nechci a ani nemam pomysleni na miminko? Partnera mam fantastického, skvele nam to klape ale u mne se zda se nejak vubec nevyvinul matersky pud. Vlastne ani deti nemam rada. Pouze teda sestrine kluky ktere miluji ale svoje nechci.jsem divna?
A proč s tebou tráví čas a cpe do tebe prostředky v tomhle věku, když mu stejně nedáš děti? Je to blázen… A ano ty jsi divná.
Nejdůležitější v životě je rodina, manželství, a ne nějaká hromádka, zážitky a mít rád cizí deti…