Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@krtek7489 píše:
Jo jo s tebouPříchodem dítěte se život změní o milion % A kdo tvrdí, že ne. Dokud je člověk bezdětný, jinak přemýšlí, plánuje… Já třeba jako svobodná bezdětná jsem poslední stovku před výplatou byla schopná dát za cigára a to že nebudu mít týden co jíst mi bylo úplně jedno
Nevěděla jsem, co budu dělat večer natož za týden. Ted? Každý den pomalu minutu po minutě naplánovaný na týden dopředu. Skloubit mojí práci, mužovu práci, jesle, staršího syna, tréninky, zápasy… Kdo tvrdí, že příchodem dítěte neskončí bezstarostný život, tak neví o čem mluví, nebo má hrozně nudný život
no konečne někdo kdo to má stejně. Už to prostě nejsem já jaká jsem byla.
@Ali-Ali kdyt´píšu, bud´někdo pohlídá nebo vezmu děti sebou, třeba nakupovat sem chodila vždycky s dětma…
@krtek7489 píše:
Jo jo s tebouPříchodem dítěte se život změní o milion % A kdo tvrdí, že ne… Dokud je člověk bezdětný, jinak přemýšlí, plánuje… Já třeba jako svobodná bezdětná jsem poslední stovku před výplatou byla schopná dát za cigára a to že nebudu mít týden co jíst mi bylo úplně jedno
Nevěděla jsem, co budu dělat večer natož za týden. Ted? Každý den pomalu minutu po minutě naplánovaný na týden dopředu. Skloubit mojí práci, mužovu práci, jesle, staršího syna, tréninky, zápasy… Kdo tvrdí, že příchodem dítěte neskončí bezstarostný život, tak neví o čem mluví, nebo má hrozně nudný život
Příspěvek upraven 29.01.15 v 13:23
píšeš uplně o něčem jinym než já ![]()
@brumdinka
však jo, my se taky moc neomezujeme, kam můžeme taháme děti sebou a když to nejde, tak buď seženeme hlídání nebo máme smůlu ![]()
ono u nás je ještě rozdíl v tom, že máme dvojčata, takže prostě přes den, kdy jsem s nimi sama doma (manžel v práci, babičky daleko a takyk v práci), tak program na ven musím uzpůsobit tomu co zvládnu sama se 2 dětmi ![]()
@brumdinka píše:
@Ali-Ali kdyt´píšu, bud´někdo pohlídá nebo vezmu děti sebou, třeba nakupovat sem chodila vždycky s dětma…
uz vidim jak kočár nechaš před kabinkou a jdeš si zkoušet hadříky
a z krámu do krámu, pak na oběd…pokud to takhle zvádáš tak jsi SUPERMATKA.
@fialka09 píše:
V tom s tebou souhlasím, že jsem zodpovědná jen sama za sebe. Však já se nechci hádat, že kdovíjak to mám náročné, jen mi přišlo proti srsti tvrzení, že se v 25 člověk stará jen o to, kam kdy pojedejá třeba vařím, protože je to levnější. Ano, uklízím ve společné domácnosti s partnerem, protože samo se to neuklidí a partner taky nebude dělat všechno za mě. Můžu si naplánovat čas, jen na koníčky mi teď taky zbývá málo času, prostě co každý měsíc nebo dva je státnice z daného oboru, mezitím chodi člověk denně na stáž, já na pár hodin v týdnu ještě pracuju, a odpoledne/večer se má učit. Jen chci dát pohled, že to může být taky trochu jinak
taky se nehádám, neboj
Vím, co jsi tím vším myslela, neboj. Jen jsem ti chtěla trochu nastínit ten rozdíl, ale určitě jsi to pochopila ![]()
@lolla.jones nevim proč bych měla bejt supermatka
jen nehodlám bejt otrokem dítěte, jak některé…
@brumdinka píše:
no to ja taky, proto pisu, ze jsem se taky jednou dostala nakoupit bez nich. nakupovat s dvoukocarem totiz za znak svobody nepovazuju.
jasne, ze chodime na obedy do restaurace i s detma, jezdime na vylety i s detma. ale je to neco jineho, jim jednou rukou tak, ze mladsi u toho krmim krupkama, taham vsude sebou hracky, knizky, na jedno ucho posloucham, co kdo rika, pritom hraju manaskove divadlo apod. jo, nekdy sranda, ale nekdy bych brala trochu klidu.
ja si nestezuju, jen me toci reci, ze s detma neni nic problem. podle me minimalne do jejich tri let, to teda casto problem je.
A ty ZAKLADATELKO pokud nechceš hodně výrazně měnit svůj životní styl, tak si děti nepořizuj, vážně to neni pro každého
na kocy rodiny a přátel se vykašli a až se oteplí šup do kombinézy a na motorku
![]()
@Ali-Ali no dobře, ale to je zas úhel pohledu…já to za problém nepovažuju, problém je u mě osobně třeba válka na Ukrajině…
@brumdinka píše:
píšeš uplně o něčem jinym než já
No právě. Mě přijde, že jsi úplně jinde, než my tady řešíme. Nechci říct, že jsi mimo ![]()
@Ali-Ali píše:
no to ja taky, proto pisu, ze jsem se taky jednou dostala nakoupit bez nich. nakupovat s dvoukocarem totiz za znak svobody nepovazuju.
jasne, ze chodime na obedy do restaurace i s detma, jezdime na vylety i s detma. ale je to neco jineho, jim jednou rukou tak, ze mladsi u toho krmim krupkama, taham vsude sebou hracky, knizky, na jedno ucho posloucham, co kdo rika, pritom hraju manaskove divadlo apod. jo, nekdy sranda, ale nekdy bych brala trochu klidu.
ja si nestezuju, jen me toci reci, ze s detma neni nic problem. podle me minimalne do jejich tri let, to teda casto problem je.
@krtek7489 píše:
No právě. Mě přijde, že jsi úplně jinde, než my tady řešíme. Nechci říct, že jsi mimo
jj vracím se radši k závěrečce než mi dorazej dětičky ze školy a školky ![]()