Nechci dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21895
29.1.15 13:14
@brumdinka píše:
@lolla.jones @Eemii holky nezlobte se, ale na můj vkus moc plánujete, já neplánuju, já život žiju…když mi někdo zavolá jdeš tam a tam, tak nejdřív zhodnotím situac, i zda tam vůbec chci jít pokud ano tak bud´ řeknu manželovi nebo babičce at´chvíli pohlídaj nebo jdu s dětma tečka…záležitost pár minut…

cca před 14 dny jsem byla pátek/sobota v Ustí ve škole…

nezlobte se, ale fakt to prezentujete, jak kdybyste byli uvázaný k topení :mrgreen:

Spis se navzajem nechapem.

K topeni ja rozhodne uvazana nejsem.Ale ne kazdy ma proste moznost okamziteho hlidani..

Priklad:ted mi zavola kamaradka, ze za pul se jde…kamkoli.Sla bych rada, ale v tuhle chvili nemozne, protoze hlidani proste ted, ani za hodinu mit nebudu a s ditetem tohle zrovna delat nejde. Takze zatimco bezdetna uz bych byla na ceste, tak s ditetem pro me tahle konkretni akce pada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

@lolla.jones ach jo a proč ne, nakupovat snad můžu i s dítetem, do toho Irska klidně můžu koupit letenky a jet tam i s dětma klidně zejtra na víkend…sbalíme se a jedem…prostě já pořád nechápu, kde je ten děsnej problém…já žádnej nevidim, prostě něco chci, tak si to zařídim…hledám způsoby, né výmluvy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
@lolla.jones píše:
Podle mne se teda s ditětem ztratí spontálnost ze života.

Já bych řekla, že u mě se spíš objevila… nebo zesílila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.1.15 13:15

@Eemii no dobře, ale tak si to prostě zařídim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
29.1.15 13:16
@NaimaCloudy píše:
@fialka09
určitě, ale pořád jsi svobodná a bezstarostná v porovnání s člověkem, který je zodpovědný za dítě. Doděláš státnice a máš relativní pohodu. Pokud jsi zodpovědná pouze za sebe, můžeš si dělat, co se ti líbí, v čase, který tobě vyhovuje. U studia víš přesně, kdy máš zkouškové a přizpůsobuješ tomu svůj program, čas - nevím jak to líp napsat. Pořád jsou to ale z mého pohledu malé starosti oproti tomu, skloubit např. malé dítě, které je permanentně nemocné s prací a domácností - na koníčky mi zbývá sakra málo času.

V tom s tebou souhlasím, že jsem zodpovědná jen sama za sebe. Však já se nechci hádat, že kdovíjak to mám náročné, jen mi přišlo proti srsti tvrzení, že se v 25 člověk stará jen o to, kam kdy pojede ;) já třeba vařím, protože je to levnější. Ano, uklízím ve společné domácnosti s partnerem, protože samo se to neuklidí a partner taky nebude dělat všechno za mě. Můžu si naplánovat čas, jen na koníčky mi teď taky zbývá málo času, prostě co každý měsíc nebo dva je státnice z daného oboru, mezitím chodi člověk denně na stáž, já na pár hodin v týdnu ještě pracuju, a odpoledne/večer se má učit. Jen chci dát pohled, že to může být taky trochu jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.1.15 13:16

@brumdinka
třeba mít ticho, kdy já chci, mít na stole vázu s květinami…
a místo toho už více než půl hodiny přemlouvám ty draky ať usnou :roll: po stole jsou drobky od snídaně, trocha rýže od oběda, zakopávám o nočníky…

Jasně, když to vše uklidím, tak to tady bude vypadat jako kdysi, ale to „uklizení“ vydrží jen po dobu spánku děti a tak 3 minuty po probuzení :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.1.15 13:19

@subsomi tak je nepřemlouvej :) né tak jasně, že je to jiný, pokud seš s dětma doma, to ale nevylučuje to co jsem předtím psala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.1.15 13:19
@subsomi píše:
Já své děti bezmezně miluju, ale nesouhlasím s větou, že život s dětma je jednoznačně lepší než bez nich :think:
Nebo z dlouhodobého hlediska, je lepší mít děti, ale z krátkodobého hlediska, jsou chvíle kdy jen smutně vzpomínám co všechno jsem mohla, když jsme ještě nebyla „krotitelka divé zvěře“ :roll:Život před dětma a s dětma to jsou 2 naprosto rozdílné světy, někdy mám pocit, že mě po porodu poslali na jinou planetu :mrgreen:

jo, tak to je presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
29.1.15 13:20

@brumdinka a jak, kdyz hlidani neni a s ditetem tohle konkretne nelze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326

@brumdinka
to není o plánování, ale o náročnosti koníčků, přátel atd. S batoletem půjdu těžko na koncert svého kamaráda do zakouřeného klubu. Manžel je zrovna do večera v práci, hlídání nemáme. S batoletem se nemůžu věnovat hudebnímu nástroji, tak jako před mateřstvím, protože denně dvě hodiny v kuse mě dítě cvičit nenechá. Ano, manžel pohlídá, když jdu na pokec s kamarádkou 1× za měsíc, babička nám 1× za dva měsíce pohlídá, když chceme jít třeba do divadla, kina nebo jinou akci s mužem, ale když jsi člověk, který žil kulturou denně, tak mi věř, že se ti život hodně změní. A když mám přátele, kteří též nemají pro děti hlídání, tak je sakra těžké se vůbec dohodnout na datu, kdy se sejdeme. Každopádně neříkám tomu, že jsem přivázaná k topení. Zvolila jsem si cestu, náš syn nám určitě obohatil život, ale chápu, když někdo tímto směrem jít nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010

Třeba mít ticho, kdy já chci, mít na stole vázu s květinami…
a místo toho už více než půl hodiny přemlouvám ty draky ať usnou

i o tm mluvím. jsem zvykla mít doma naklizeno a když se přiřítí ten muj drak tak to nejde.To lítají hračky, drobky, jídlo všchno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
@lolla.jones píše:
se mnou? no proste se nemuzu behem dne sbalit a jit si zacvicit, s kamoskou na vino, na nehty, nebo si proste odjet na vikend nekam. Chtě nechtě musíš potřeby a touhy dítěte upřednostnit před svými. :palec:

Jo jo s tebou ;) Příchodem dítěte se život změní o milion % A kdo tvrdí, že ne… Dokud je člověk bezdětný, jinak přemýšlí, plánuje… Já třeba jako svobodná bezdětná jsem poslední stovku před výplatou byla schopná dát za cigára a to že nebudu mít týden co jíst mi bylo úplně jedno :mrgreen: Nevěděla jsem, co budu dělat večer natož za týden. Ted? Každý den pomalu minutu po minutě naplánovaný na týden dopředu. Skloubit mojí práci, mužovu práci, jesle, staršího syna, tréninky, zápasy… Kdo tvrdí, že příchodem dítěte neskončí bezstarostný život, tak neví o čem mluví, nebo má hrozně nudný život :)

Příspěvek upraven 29.01.15 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.1.15 13:21
@brumdinka píše:
@lolla.jones @Eemii holky nezlobte se, ale na můj vkus moc plánujete, já neplánuju, já život žiju…když mi někdo zavolá jdeš tam a tam, tak nejdřív zhodnotím situac, i zda tam vůbec chci jít pokud ano tak bud´ řeknu manželovi nebo babičce at´chvíli pohlídaj nebo jdu s dětma tečka…záležitost pár minut…

cca před 14 dny jsem byla pátek/sobota v Ustí ve škole…

nezlobte se, ale fakt to prezentujete, jak kdybyste byli uvázaný k topení :mrgreen:

jenze to ti ty deti musi mit kdo hlidat, ze?
ja mam babicky naprosto mimo dosah, a manzel dela do 7 vecer. minuly tyden jsem sla jednou sama nakoupit a minuly mesic jsem byla s kamoskou na kafe. tim asi tam ma samostatnost konci.
k topeni uvazana nejsem, ale ke dvoukocaru ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.1.15 13:22
@Eemii píše:
@brumdinka a jak, kdyz hlidani neni a s ditetem tohle konkretne nelze?

a jak já to mám vědět, neznám tvé možnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
29.1.15 13:22

Naprosto te chapu. Taky deti nemam rada a manzelovi pred svatbou jsem jasne rekla, ze deti nikdy nechci. Jenze jsem otehotnela omylem a on si to moc pral, tak jsme si to nechali. Kdyby se mi mel zmenit zivot tak, ze bych trcela dva roky na matersky a moje prace, sportovani a v podstate cely zivot by sel do kopru, tak bych mozna litovala, ale ja jsem byla doma necely pul rok, pak jsem sla zpet do prace (dite ma chuvu po-ct), postavu mam stejnou jako predtim (coz by mi taky vadilo kdyby ze me byl tlustoch), ptz hodne cvicim a ji beru s sebou (treba spala v kocarku za franc. dvermi v arealu fitka, byla jsem od ni metr).. chci tim zkratka rict, ze muj zivot se mi moc nezmenil, jen tam je na vic neco krasneho, co miluju. Vse jde zorganizovat pokud je skely chlap a vule. Ale mam I svuj zivot, nejsem otrok ditete a ostatni deti proste rada nemam. K doktorce musi chodit manzel, protoze cekat v cekarne s malyma detma, zkratka bych to nevydrzela. Nestykam se ani s matkama na matersky, protoze si s nima nemam co rict. (to neni nic proti nikomu) Nase rodina je spokojena, tak jak jsme. Tak si poloz otazku proc ty deti nechce? Nesnasis je vseobecne nebo se ti nechce menit tvuj zivot? Holky maji pravdu, aby potom dyl nebylo pozde, ale na druhou stranu, porizovat si to na silu a s totalnim presvedcenim, ze to dite nechces, nema smyls. Jestli ma v umyslu na me nekdo utocit, neprisla jsem se tady hadat, vse je vec nazoru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová