Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eemii ale jo jasně, však já nepíšu, že je to jednoduché a taky si uvědomuju, že né každý má ty možnosti, co já…taky jsem za to rodině náležitě vděčná…to ale neznamená, že to ve výsledku nějak nejde udělat a že život dětma končí…jen je prostě jinej ![]()
@brumdinka píše:úplně sama matka na dvojčata? jak stará byla dvojčata?
třeba to plavání co píšeš, chodila jsem s klukama od miminek a byli tam i holčiny s dvojčatama.. sami a šlo to… ale jo plavaly sme s dětma, nedávaly sme x-bazénů…
@brumdinka
tady se nehadal nikdo o to, jestli zivot skoncil. ale o to, ze nektere veci proste s detma nejdou vubec a spousta jich jde, ale sloziteji a narocneji a srovnavat to se zivotem bez deti jde jen tezko. nejde o stezovani, proste nektere veci clovek ztrati, nektere nove ziska. ale nehodlam podporovat myslenku, ze se nic nezmeni.
@Rakosnicek1983 píše:
Ty jsi ze ktere sekty? Dite je dar, pro toho kdo si ho přeje a chce. Jinak by nemusely byt babyboxy, protoze ocividne kazdy takovy darek nechce. O horších osudech nez odložení ani nebudu mluvit.Je tak težké pochopit, ze ne každá žena touží byt matkou?
ty máš pravdu Rákosníčku.
@subsomi plavání bylo od půl roku do 3 let, co si pamatuju měly sme ty děti tak nějak stejně…tak v té době cca půl roku-rok
pak jsem s jednou s dvojčaty chodila do mateřskýho centra, vlastně tam byli dvě…ty už byli větší cca 1,5-2 roky..taky s nimna chodila sama…jednou dokonce cca 7 km od nich z vesnice k nám do města..dodnes nechápu a smekám…
Tohle uz neni uplne debata k zadanému tematu jak tak na to koukam. ![]()
@brumdinka
mateřské centrum OK, tam taky chodím, pěšky ujdou okolo 4km, ušli i 6km na jeden zátah (ale ke konci už si zakopávali o vlastní nohy
)
Ale do vody bych si s nimi sama netroufla
na to je příliš miluju, než abych si je utopila ![]()
Co dělala ta matka na kojeneckém plavání s půlročními dvojčaty, jen stála na místě a každé držela v jedné ruce
? To ji vůbec takto pustili?
Když já jsem chtěla, tak jsem zjišťovala několik zařízení (v Ostravě je více možností, kam jít) a nikde mě samotnou s dětma nechtěli, že instruktorka mi dítě hlídat nebude a je nutné, aby každé dítě mělo dospělý doprovod
(nesehnala jsem nikoho, kdo by mohl pravidelně ve všední den v dopolední dobu chodit se mnou, takže smůla
)
@lolla.jones píše:
Tohle uz neni uplne debata k zadanému tematu jak tak na to koukam.
@subsomi ale uznej ze svuj zivot pproste tri roky tomu diteti pdridis uplne a tem vetsim castecne.ja se teda podrizuju protoze usim varit a z celyho svyho srdce vaření nesnášim
![]()
@lolla.jones
no podřídila jsem se v tom, že jsem doma místo, abych budovala kariéru (ale možné to nevydržím celé 3 roky
i když už 2 mám za sebou
), vaření mi vůbec nevadí, to je relax;
a jinak, neřekla bych, že svůj život podřizuju dětem, jen beru ohledy na děti ![]()
Ne nejsi divna
…třeba to přijde a otehotnis necekane, nebo začnou tikat ty známé hodiny
..no a nebo budeš proste jednou z těch, které děti nemaj, i když to si teda nemyslím
…ja miminko mam, ale ostatní děti pořád nemusím, vlastně cizí děti proste ráda nemam
.. Jezis zolikrat jsem slovo dítě snad nikdy nepoužila, kdyby mě viděla naše učitelka češtiny:D
@subsomi na tom plavču už si to nepamatuju..už je to dlouho a abych nekecala…fakt už nevim jestli měla v každé jedno nebo jí pomáhala instruktorka ![]()
@lolla.jones tak já třeba taky vaření nesnášim, ale přece neumřu hlady ![]()
No tak ja jsem si jidlo vzdycky objednala neb udelala tousty.tim ae svoje dite urcite nechci sidit
Já si myslím, že je to každého věc, jestli má jedno, dvě, tři děti nebo žádné. Taky si myslím, že záleží na věku a partnerovi, ale zrovna tady se na to holčina ptá a gynekolog dost straší.
Já bych ráda děti měla, ale pravda je ta, že si tak nějak neumím představit, že to jednou nastane ![]()
Už asi od 19ti let tvrdím, že dítě budu chtít tak za 5 let. No a tato doba se mi nemění ![]()
Je mi 23 let a stále chci mít děcko až za 5 let.
Popravdě mi to přijde možná trochu brzo, ale bojím se toho, že to nepůjde snadno a tak bych ráda ´´začala´´ v těch 28ti. No i když možná 29ti (blíží se mi narozeniny
).
Jednoduše - ještě nejsem připravená ![]()