Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@krtek7489 píše:
Já je mám a souhlasím.
se mnou? no proste se nemuzu behem dne sbalit a jit si zacvicit, s kamoskou na vino, na nehty, nebo si proste odjet na vikend nekam. Chtě nechtě musíš potřeby a touhy dítěte upřednostnit před svými. ![]()
@lolla.jones píše:
Podle mne se teda s ditětem ztratí spontálnost ze života.
Presne tak, teda do urcite miry..jak uz jsem psala, tezko, kdyz mi nekdo zavola, jdes tam ci onam, muzu z fleku odpovedet, ze ano. S detma se proste vetsinou musi planovat kazde posezeni, na vylete uzpusobit program detem atd..
@krtek7489 píše:
No ono taky studovat v pětadvacetiPracuješ?
Nárazově, neuživím se sama..se školou letos končím, v pětadvaceti u nás končí většina lidí, pokud si to neprotahují
(studuju medinu) jsou i lidi, co se při tom uživí sami, obdivuju je, já na to hlavu a nervy prostě nemám..
@lolla.jones píše:
se mnou? no proste se nemuzu behem dne sbalit a jit si zacvicit, s kamoskou na vino, na nehty, nebo si proste odjet na vikend nekam. Chtě nechtě musíš potřeby a touhy dítěte upřednostnit před svými.
Rychlejsi ![]()
Ale asi teda taky zalezi, jaky zivot clovek zil pred detmi.
Jedna z mých kamaradek co má dítě uznala, ze to byla chyba. že ona jako osobnost skončila a teď je prostě matka a to co ona chce nebo nechce neni důležitý.
@Trinetka píše:
dočetla sem teda zatím jen sem, ale můžu tě ubezpečit, že si z mimin ani z větších cizích dětí rozhodně neucvrnknuAle rodinu sme s manželem chtěli, kdo by přece podělil naše težce nabitý statky
.. Já sem teď ve 30tt a ještě pořád netuším, jak se to,,dítě,, drží
ale tak nějak si myslím, že to prostě přijde
Ale je fakt, že já děti nikdy nevyhledávala, ale ani neodmítala..
Tak to mám já. Že děti k životu prostě patří, je „normální“ mít děti. Ale že bych slintala nad kočárkama kamarádek, to ne. Mateřská láska přijde postupně. Jestli to máš stejně jako já, tak na to miminko budeš koukat, jako na něco, co nechápeš, kde se vzalo
U druhého už je to pak jiné. A nepočítej, že se na první pohled zamiluješ. Budete se postupně seznamovat a až za pár měsíců zjistíš, jak moc to stvoření miluješ
Já když ted koukám na tu mojí dvouletou, tak mě úplně dojímá jak moc jí miluju
Toho 13 letého také, ale ten už o muchlování a pusinkování nestojí ![]()
@lolla.jones @Eemii holky nezlobte se, ale na můj vkus moc plánujete, já neplánuju, já život žiju…když mi někdo zavolá jdeš tam a tam, tak nejdřív zhodnotím situac, i zda tam vůbec chci jít pokud ano tak bud´ řeknu manželovi nebo babičce at´chvíli pohlídaj nebo jdu s dětma tečka…záležitost pár minut…
cca před 14 dny jsem byla pátek/sobota v Ustí ve škole…
nezlobte se, ale fakt to prezentujete, jak kdybyste byli uvázaný k topení ![]()
@Eemii píše:
Ale jiste..ale preci nechce rict, ze zivot s detmi je stejny, jako bez nich.Pro me jednoznacne lepsi s nimi, jen jiny
Já své děti bezmezně miluju, ale nesouhlasím s větou, že život s dětma je jednoznačně lepší než bez nich ![]()
Nebo z dlouhodobého hlediska, je lepší mít děti, ale z krátkodobého hlediska, jsou chvíle kdy jen smutně vzpomínám co všechno jsem mohla, když jsme ještě nebyla „krotitelka divé zvěře“ ![]()
Život před dětma a s dětma to jsou 2 naprosto rozdílné světy, někdy mám pocit, že mě po porodu poslali na jinou planetu ![]()
@lolla.jones píše:
Jedna z mých kamaradek co má dítě uznala, ze to byla chyba. že ona jako osobnost skončila a teď je prostě matka a to co ona chce nebo nechce neni důležitý.
to je ale její problém, to není tím že má děti…
já opravdu nejsem prostě matka - jsem to já a mám neskutečně podob
![]()
@fialka09
určitě, ale pořád jsi svobodná a bezstarostná v porovnání s člověkem, který je zodpovědný za dítě. Doděláš státnice a máš relativní pohodu. Pokud jsi zodpovědná pouze za sebe, můžeš si dělat, co se ti líbí, v čase, který tobě vyhovuje. U studia víš přesně, kdy máš zkouškové a přizpůsobuješ tomu svůj program, čas - nevím jak to líp napsat. Pořád jsou to ale z mého pohledu malé starosti oproti tomu, skloubit např. malé dítě, které je permanentně nemocné s prací a domácností - na koníčky mi zbývá sakra málo času.
@subsomi a co si třeba mohla a nemůžeš…mě to fakt zajímá, protože já můžu uplně všechno co sem mohla předtím…
@brumdinka píše:
@lolla.jones @Eemii holky nezlobte se, ale na můj vkus moc plánujete, já neplánuju, já život žiju…když mi někdo zavolá jdeš tam a tam, tak nejdřív zhodnotím situac, i zda tam vůbec chci jít pokud ano tak bud´ řeknu manželovi nebo babičce at´chvíli pohlídaj nebo jdu s dětma tečka…záležitost pár minut…cca před 14 dny jsem byla pátek/sobota v Ustí ve škole…
nezlobte se, ale fakt to prezentujete, jak kdybyste byli uvázaný k topení
tak samozrejme se bavime o akcich na ktere by jsme chtely.jen řikam, že se prostě ráno nemůžes probudit kdy chceš, zvednout se a jít třeba nakupovat. V tomhle ja přeba vidim tu spontálnost. Prostě musíš počkat na partnera než se vrátí z práce a pak terve můžeš vyrazit.Nebo víkend kdekoliv…musí se plánovat ne že se sbalíme, koupíme letenky a letíme do Irska třeba
@krtek7489 píše:
Tak to mám já. Že děti k životu prostě patří, je „normální“ mít děti. Ale že bych slintala nad kočárkama kamarádek, to ne. Mateřská láska přijde postupně. Jestli to máš stejně jako já, tak na to miminko budeš koukat, jako na něco, co nechápeš, kde se vzaloU druhého už je to pak jiné. A nepočítej, že se na první pohled zamiluješ. Budete se postupně seznamovat a až za pár měsíců zjistíš, jak moc to stvoření miluješ
Já když ted koukám na tu mojí dvouletou, tak mě úplně dojímá jak moc jí miluju
Toho 13 letého také, ale ten už o muchlování a pusinkování nestojí
no vida, tak přece jsme se někde „potkaly“
Mám to úplně stejně. Teda klukovi není 13, je to ani ne čtyřletý mazlík, ale to že mateřská láska rozhodně nenaskočila hned, ale přicházelo to postupně a vlastně čímdál víc, jak člověku to dítě roste před očima, vyvíjí se a mění, tak to vidím podobně.
věřím že někdo to má jinak a naskočilo mu to hned, ale u mě to tak teda nebylo.
Příspěvek upraven 29.01.15 v 13:11
@brumdinka píše:
@subsomi a co si třeba mohla a nemůžeš…mě to fakt zajímá, protože já můžu uplně všechno co sem mohla předtím…
to je pekna blbost
![]()