Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucik2011 píše:
@brumdinka Ale někdo třeba nemá ani manžela ani babičku a pak je s tím dítětem pořád a těžko může někam jen tak vyrazit. Mě třeba vadí, že už nemůžeme s manželem jet sami na dovolenou nebo na víkend, bez dítěte, protože s dítětem to dovolená fakt není.
My si nezajdem ani na blbou večeři. Hlídaní žádné, dítě mrňavý ![]()
@krtek7489 píše:
My si nezajdem ani na blbou večeři. Hlídaní žádné, dítě mrňavý
pockej az budou dve
jedno jeste treba pohlida i kamoska, ale dve mi nebude hlidat nikdo. s nima dohromady je to na chocholouska po hodine cisteho casu a bohuzel to vsichno okolo vi ![]()
@brumdinka
jo plavání a jak sama s dvojčaty?
ano o víkendech občas s manželem jdeme, nebo jsem byla se sestřenicí a babičkou…
Ale bazény jsou prý krásně prázdné ve všední dny dopoledne nebo brzo odpoledne, jak mám jít plavat s 2-letými dvojčaty?
Můžeme se ráchat u dětského brouzdaliště, jo, děti to zabaví, ale to není plavání pro mě, s jedním dítětem si ještě dokážu představit něco jako plavání v hluboké vodě, se staršími dětmi, taky jo; ale v mé situaci fakt nevím jak, leda si na tu dobu ve vodě najmout placeného člověka ![]()
@elanaa já to ale nikde netvrdím ![]()
@Ali-Ali nerejpej, ju…otázka je co si pod tím představíš…my třeba s jedním větším a jedním menším…měl ho manžel v klokance byly na Klínovci na dovče ![]()
@brumdinka píše:
a jak já to mám vědět, neznám tvé možnosti…
Ano, a tom to je, ne kazdy ma moznost jako treba ty, nejak si to proste zaridit. Nekdy proste nektery veci, ktere by jinak bez deti problem nebyly, v urcite chvili mozne nejsou.
Ty teda asi mas moznost hlidani nekym kdykoli, nekdo tu moznost ale nema.Kdyz je chlap v praci nebo neni vubec, babicky a kamaradky v praci nebo daleko nebo vubec, penize na placene hlidani nejsou..pak se tezko nejak zarizuje.
@brumdinka píše:
my třeba s jedním větším a jedním menším…měl ho manžel v klokance byly na Klínovci na dovče
a už jsme u toho omezení
byl u toho i manžel, nejen ty a děti
@subsomi a v kolik ochazi manzel do prace? Ja kdyz mam dovolenou, tak si plavani neodpustim, chodim kazdy tyden od 6h do 7h rano, nez manzel odchazi do prace cca 8h jsem doma. Plus kdyz prijde z prace, jdu ja cvicit, on se postara o koupani, veceri atd..
Nikde není psáno, že každý musí mít děti. Kdo je přesvědčený, že je nechce, ať si je nedělá a hotovo. Pokud nemá dotyčný strach, že si to ve 40 rozmyslí a už to nepůjde, nebo je srovnaný s tím, že bude starý a bude bez rodiny, tak proč dělat něco proti svému přesvědčení.
@Ali-Ali píše:
pockej az budou dvejedno jeste treba pohlida i kamoska, ale dve mi nebude hlidat nikdo. s nima dohromady je to na chocholouska po hodine cisteho casu a bohuzel to vsichno okolo vi
Ale já mám 2
Ale to jedno je supermrnavý, druhý už větší, ale svěřit mu mrnouse nemám odvahu.
Kdyby se něco stalo, vyčítala bych si to do smrti. Až mu bude tak 14,15 tak mu ségru možná svěřím.
Divna nejsi, me netikaly hodiny ani ve 30,nakonec jsem otěhotněla neplánovaně a ted dite mam, ale upřímně si dokážu predstavit život bez ditete, zvlášť pokud ma nekdo moznost ten život prožít zajimave - prace, cestování, neřešení financi…
@subsomi píše:
a už jsme u toho omezeníbyl u toho i manžel, nejen ty a děti
ale jo dobře, ale já to jako omezení prostě necítím ![]()
prostě každej to vnímá jinak, třeba to plavání co píšeš, chodila jsem s klukama od miminek a byli tam i holčiny s dvojčatama.. sami a šlo to… ale jo plavaly sme s dětma, nedávaly sme x-bazénů…
@Sarlotka9
kolem 7 ráno odchází z domu a vrací se kolem 17
tady nejde o to plavání, tady jde o příklad, že prostě, když přes den jsem doma s dětma, tak ten program musím plánovat s ohledem na ně a ne s ohledem na sebe
jak dookoloa tvrdí @brumdinka
Můj manžel funguje úžasně a vždy se domluvíme co a jak zorganizovat, abych stíhala své koníčky. Naštěstí fungují i obojí prarodiče, já si fakt nestěžuju, že bych byla jen doma zavření s dětma.
Ale prostě to musím vše předem plánovat, nemůžu se ve všední den ve 14hod rozhodnout, že od 15-22 budu někde ![]()
@PETIK04 píše:
Nevíš o čem mluvíš. Možná je to podvědomý strach z neznámého, ze zodpovědnosti, že změny. Trochu sobeckost? Dítě je dar!!! Ale na to přijdeš až ho budeš mit. Tak hodně štěstí, abys to stihla
Ty jsi ze ktere sekty? Dite je dar, pro toho kdo si ho přeje a chce. Jinak by nemusely byt babyboxy, protoze ocividne kazdy takovy darek nechce. O horších osudech nez odložení ani nebudu mluvit.Je tak težké pochopit, ze ne každá žena touží byt matkou?