Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ach jo, po kolikáté už tohle píšu. Dítě je dar. Vy jste ho dostali. Teď už je pozdě uvažovat, jestli jo nebo ne. Nebo to chcete opravdu řešit potratem? Zabít dítě, které už se zabydlelo ve tvém lůně? Vždyť je to stejně vaše dítě jako ty dvě předchozí. Pokud půjdeš na interrupci, můžeš si to do konce života vyčítat. Protože tohle často s ženami řeším, vidím, jaké následky to může na jejich psychice zanechat - těžké deprese, sebeobviňování a hrozné výčitky svědomí, narušení vztahu s partnerem, zvláště, když on to dítě chce. Finance i bydlení se vyřeší, ale potrat je konečné a úplné řešení, které vás může oba hodně a dlouho bolet. Pokud byste se opravdu rozhodli, že dítě nechcete, nabízím možnost adopce. Pokud chcete, kontaktujte mě soukromou zprávou.
Přeji, ať se správně rozhodnete.
@SlecnaSally píše:
Nemusí znát pravdu, můžeš říct že jsi potratila přirozeně..záleží jestli mu chceš lhát
A to zi prijde v poradku delat na partnera takovy podvod?
Kdyz potrat at se dohodnou oba, ale ne, ze mu bude lhat takhle podpasove, to je snad pod uroven kazdeho. To do vztahu nepatri.
Tohle moc nemá řešení. Když se paní rozhodne pro potrat, bude to proti vůli otce dítěte. Pokud si dítě nechá a vztah nedopadne a bude i nedostatek financí, tak se to může projevit i ve vztahu k dítěti…
Jestli pritel deti nema a ty pujdes na preruseni, pocitej s tim, ze Te opusti. O tom podrazu s „jako potratem“ to snad nemyslis vazne, takova slabosska sprostota, to by ses musela stydet do konce zivota, neco takoveho udelat…
@Kelsey píše:
A to zi prijde v poradku delat na partnera takovy podvod?
Kdyz potrat at se dohodnou oba, ale ne, ze mu bude lhat takhle podpasove, to je snad pod uroven kazdeho. To do vztahu nepatri.
Já bych se do této situace nedostala, takže nevím..ptala se tak radím, zbytek je na ni
Promluvila bych s přítelem na rovinu. Zvaz jestli vztah ustoji případný potrat a zda jsi připravena zůstat se současnými dětmi sama, když te přítel opustí.
Taky mám dvě děti a třetí jsem nechtěla, teď toho lituju, už to nejde vzít zpátky.
@Anonymní píše:
Zdravím. Mam velmi těžké období. Nevím co dělat a jak se rozhodnout. Mam 2 děti s manželem se rozvádím. žijí s přítelem a jsem s ním v 8 tt těhotenství. on mimi chce. já ne.za měsíc mi končí podnajem on chce koupit byt ale nevím jestli mu dají hypo. nevím co dál zase mateřská mimino.ach jo. navíc je mi už 35 let. Co mám dělat
proč jsi se nechránila? tvůj věk není nijak alarmující, zde problém nevidím. Je na místě si s přítelem promluvit, jak to do budoucna vidí on, jestli spolu chcete děti nebo ne. A jak by on psychicky nesl současné UPT.
Pak si to vyhodnoť a srovnej si priority. Tohle za tebe nikdo neudělá ![]()
@SlecnaSally píše:
Nemusí znát pravdu, můžeš říct že jsi potratila přirozeně..záleží jestli mu chceš lhát
docela podpásovka. takový model jednání bych si do vztahu nezaváděla.
@Kelsey píše:
Nemela uz si jednu diskusi? Tam si, ale psala, ze se tesite, ze si to chces nechat?
Tady je ted podobných diskusí jak máku. Prvně strašně chtějí a pak, když se zadaří, si to zakl. náhle rozmyslí a plánuje potrat. Bůh ví, jak to ve skutečnosti je a jestli jen někdo nemá zvrácenou zábavu
Tohle by si měli pohlídat admini, zvlášt u anonymů.
@pe-terka píše:
Tady je ted podobných diskusí jak máku. Prvně strašně chtějí a pak, když se zadaří, si to zakl. náhle rozmyslí a plánuje potrat. Bůh ví, jak to ve skutečnosti je a jestli jen někdo nemá zvrácenou zábavu![]()
Tohle by si měli pohlídat admini, zvlášt u anonymů.
Ona taky psala, ze se rozvadi ma dve deti, ceka treti s pritelem. Ptala se jak to bude se jmenem ditete, ze pritel chce koupit byt nebo co ![]()
Ale ona pak zapomnela zapinat anonym, tak i nick tam byl.
Zakladatelko, tak pokud přítel dítě chce a moc se těší, je předpoklad, že bude i pomáhat, nejen s miminem, ale i se staršími dětmi. Pokud vztah s přítelem považuješ za perspektivní, šla bych do toho. Držím palce ![]()
@pe-terka píše:
docela podpásovka. takový model jednání bych si do vztahu nezaváděla.
Souhlasím. Toto je hnus.
@Kelsey píše:
Ona taky psala, ze se rozvadi ma dve deti, ceka treti s pritelem. Ptala se jak to bude se jmenem ditete, ze pritel chce koupit byt nebo co
Ale ona pak zapomnela zapinat anonym, tak i nick tam byl.
mě už tady nepřekvapí nic. Po té včerejší diskusi na téma Žádost u UPT. je už smazaná. Takovou směsici vulgarit a lidské pokleslosti ze strany zakl. jsem už dlouho nečetla.
Přesně při takových příspěvků si říkám..proč ona může mít dítě a já nemůžu otěhotnět, proč ho chce dát pryč, když já bych za něj dala cokoliv? V první řadě si nad tím asi měla přemýšlet dřív než se to stalo = antikoncepce. V druhém případě je to tvé rozhodnutí a musíš si to řádně promyslet. Buď budeš litovat ze si miminko dala pryč a nebo toho že sis ho nechala, je to těžké ale sedni si s přítelem a řekni mu jak se citis. Ale jestli ze na tom nejste finančně špatně a přítel se o vás postará tak bych si to nechala. Jaký máš rozestup dětí? Nechci tě soudit, můžeš mít jakýkoliv důvod ale opravdu si to rozmysli a promluv si s ním o tom ![]()