Nechci půjčovat dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
21.8.14 20:49

@Jana206 @a12 jako holky nezlobte se na mě, ale poněkud to přeháníte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.8.14 21:03

Ty jo, zavolejte na mě socku, já nechávám malou v kočárku za barákem, nebo na balkoně, na zahradě u tchýně atd. od narození. naopak takto malé dítě neuteče :mrgreen: sem tam na ní mrknu, chůvičky máme ale používám je málokdy. minule jsem řekla své starší dceři 4,5 let ať zůstane stát u kočáru a zaběhla jsem si nahoru hodit tašku s nákupem za dveře. nebo jdu kdyyž děcka spí do sklepa, dolů převzít balík z pplka atd. a nemám sebou chůvičku, i skočím do lékárny kterou máme pár metrů od baráku. nebo nechávám kočárek na zahradě školky a jdu pro starší holku dovnitř, přece nebudu tu malou budit jen kvůli tomu abych převzala uvnitř holku a v šatně jí oblíkla. minule jsem jela do školky autem, malá spala tak jsem řekla cizí paní co tam stála s prckem před školkou jestli by mi nepohlídala malou abych jí nemusela nechávat v autě a ani tahat sebou vajíčko do školky. myslím že už vidíte problémy kde nejsou, já neznám žádnou maminu ve svém okolí která by nonstop koukala na své dítě, nenechala by ho nikdy na pár minutek někde stát aby se mohla jít vyčůrat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.8.14 21:10
@Jana206 píše:
No vidíš, mě by to jedno nebylo. Pokud si přeju, aby dítě spalo venku na čerstvém vzduchu, tak bude spát venku na čerstvém vzduchu a hlídací osoba to musí respektovat..Taky bych to brala jako podpásovku a babička by se mohla s kočárkováním rozloučit.

A nebylo by mi jedno ani to, kdyby měla vlastní dvorek a postavila tam třeba kočárek s miminkem - bez mého vědomí a předchozí domluvy. Nejsem příznivcem toho, aby kočár s tak malým dítětem někde dlouho bez dozoru stál - nebezpeční ublinknutí, SIDS.

POkud babička řekne, že bude vozit, tak má kočár vozit..Nic jiného. Pokud se jí už nechce, je jí zima nebo cokoliv, měla by miminko vrátit matce/rodičům a jít si po svém.

takže ty stojíš u svého dítěte nonstop a koukáš na něho jo? tebe bych fakt chtěla mít za snachu, ještě že nemám syny :mrgreen: promiň mi upřímnost ale už fakt nevíš co roupama, co by jiné ženské dali za chvilku hlídání a bylo by jim fuk jestli kočár jede, stojí nebo cokoli jiného. za chvilku budeš řešit že babička s kočárem moc houpala, nebo jela rychle nebo pomalu a kudy jela, jestli třeba nejela ulicí která se ti zdá moc nebezpečná!! pokud se bojíš sids v kočárku kup monitor na plínu!!! já ho měla první týdny. po předchozích příspěvcích jsem si několikrát fakt pomyslela že než tobě hlídat to radši to vnouče nebudu hlídat vůbec, pro dobrotu na žebrotu tobě se očividně nezavděčí nikdo a budeš hledat problémy tam kde nejsou vždycky.
moje tchýně si malou půjčila v roce, (to byli časy kdy ještě tchýně ochotně hlídala) a vrátila mi jí až večer akorát že jaksi zapomněla holku celý den přebalit, od 8 rána do 6 večer v jedné plíně!!! dle tvého klíče by babička už nesměla k děcku nikdy ani vkročit protože ho ohrozila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.8.14 21:47

Některé z vás vážně nechápu!!
Baví vás urážet a td.? Každá jske kurňna jiná, každá má jiný názor a tak proč se navzájem urážet? :D Řeči jako ebe bych chtělq mít za snachu a podobně si strčte za klobouk dámy!!! Tohle mi príjde ubohééé!! A to dost..
Chtěla jsem normální názory nebo slyšet jak to dělají ostatní ale zase se to rozrostlo v urážky a blbé řeči!! :D no jo někdy chce člověk moc!! Teda až na pár žen které napíší normálně a nepotřebují urážet a psát blbé žvásty :D!! A těm tedy děkuji za NORMÁLNÍ PŘÍSTUP A NORMÁLNÍ ODPOVĚDI ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
21.8.14 21:48

@brumdinka prehanim to ze mi vadi ze tchyne necha hlidat dvoumesicni dite cizi zenskou s pasovym oparem? Za prve nechtela bych aby mel ve dvou mesicich nestovice a za druha ja tu zenskou neznam vubec v zivote jsem ji nevidela a tchyni jsem poznala kdyz jsem byla v devatem mesici.. takze k ni nemam zrovna kdovi jakou duveru.. no a za treti mi vadi kdyz malyho cely den jenom chova a prijedeme domu a tri dny breci nez si zase zvykne na to ze s nim cely den nechodim po byte nebo po zahrade

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.8.14 21:51

Tak já oba kluky, tak nechávala spát venku v kočáru na dvoře. To bych si nesměla zajít bez děcka ani na záchod, aby náhodou něco. To už mi opravdu přijde přehnané.

Co se týče hlídání v kočáru nikdy mě ani nenapadlo se pídit po tom, kde hlídající s dítětem byl, zda jezdili městem, loukou, seděli v kavárně nebo byli u známé se pochlubit. Dítě mi vrátili zdravé, živé a to bylo to nejdůležitější.

Nedělejme z dětí skleníkové květinky, život se s nimi mazlit nebude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.8.14 21:53

@a12 :lol: nechci ti kazit iluze a opravdu to nemyslím zle, ale počkej až bude starší, to bude ještě horší. Prostě babičky rozmazlují a na nás matky zbude to nejhorší, stanovit dětem zpět ty hranice, aby si uvědomili, že doma u mámy to není takové jako u babičky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.8.14 21:55
@martulkasloník píše:
takže ty stojíš u svého dítěte nonstop a koukáš na něho jo? tebe bych fakt chtěla mít za snachu, ještě že nemám syny :mrgreen: promiň mi upřímnost ale už fakt nevíš co roupama, co by jiné ženské dali za chvilku hlídání a bylo by jim fuk jestli kočár jede, stojí nebo cokoli jiného. za chvilku budeš řešit že babička s kočárem moc houpala, nebo jela rychle nebo pomalu a kudy jela, jestli třeba nejela ulicí která se ti zdá moc nebezpečná!! pokud se bojíš sids v kočárku kup monitor na plínu!!! já ho měla první týdny. po předchozích příspěvcích jsem si několikrát fakt pomyslela že než tobě hlídat to radši to vnouče nebudu hlídat vůbec, pro dobrotu na žebrotu tobě se očividně nezavděčí nikdo a budeš hledat problémy tam kde nejsou vždycky.
moje tchýně si malou půjčila v roce, (to byli časy kdy ještě tchýně ochotně hlídala) a vrátila mi jí až večer akorát že jaksi zapomněla holku celý den přebalit, od 8 rána do 6 večer v jedné plíně!!! dle tvého klíče by babička už nesměla k děcku nikdy ani vkročit protože ho ohrozila :mrgreen:

Ja mam syna :mrgreen:. Však jsme včera prohlasili s kamarádkou ze to jsou budouci lamaci srdci. Nez aby me dovedli dom nejakou takovou tak radsi at to stridaji mají povoleni. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.8.14 21:56

@Nicalka diskuze je slušná, nikdo nikoho neuráží, že máme každá jiný názor je zcela normální a od toho je to diskuze, že tu o tom diskutujeme. Také máme každá jiný styl vyjadřování a i to je potřeba brát v potaz, ale nečetla jsem žádný nevhodný nebo urážející příspěvek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.8.14 22:00

Já třeba nevím, možná mám vyjímečné hlídající osoby, ale první co je, tak se zeptají co teda, jelsti mají dát jńajíst, nebo cco dal.. Řeknu jedl, stačí buď si hrát a nebo vozit.. tak se máma hraje a nebo jde vozit a nekrmí :mrgreen: A nebo přijdu a řeknu, že by měl spát, tak prostě tchýně vezme kočárek a jde vozit nenapadne si ho vytáhnout :nevim:
OSobně, když to seberu z druhé strany, když bych si vzala na hlídání dítě zeptám se co teď má asi tak nělat a řídím se podle toho..
Samozřejme, kdyby mi ta tchýně teda vytáhla, tak se nehroutím, ale asi bych postrádala logiku proč, kdyby neplakal a měl spát :nevim: :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.08.14 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
21.8.14 22:00

Asi jsem se opravdu unáhlila, ale mě se to zdá všechno takové neskutečné. Mamince přikazovat jak má chovat, jak vozit kočár, kam ho postavit. Jestli jsem někoho urazila, omlouvám se, nějak to ze mě vypadlo.No asi si musím dát závazek nereagovat v diskuzi o „půjčování“dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
21.8.14 22:03

@Paradise me by ani tak nevadilo to rozmazlovani, taky chapu ze je to jeji prvni vnouce.. ale vadi mi kdyz vidim ze si malej sam hraje v postylce je hodnej a ona prijde jako by nic vynda ho a chodi s nim po pokoji nebo najedou zmizne ven.. to moje mama by si nikdy nedovolila prijit vyndat ho z postylky a nekam odejit.. proste mama je mama v mamu mam vetsi duveru.. vychovala dve deti ale nikdy mi nerekla co bych mela delat, jak malyho vychovavat.. ale u tchyne si pripadam jako kdyby byla ona mama a ja se musela jit dovolit jestli si ho vubec muze pujcit a ne naopak.. nerikam ze me musi prosit jestli si ho muze pochovat, ale muze rict ze si ho vyndava nebo bere nebo jestli muze.. jako nikdy jsem ji nic nerekla ze si ho nemuze pujcovat nebo neco podobnyho, ta zas ze me nedelejte nejakou hyenu.. syna si ven bere i autem ho mela pryc u svych sester kdyz mu nebyly ani dva mesice.. sice jsem trnula hruzou a trochu jsem trpela :mrgreen: ale samozrejme nechci aby me ona nesnasela tak obcas taky musim ustoupit.. ale mama jsem ja tak by se tak taky mela chovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.8.14 22:04

Nebudu to řešit!! Já tu četla dost urážejících příspěvků ale to je jedno ;)!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.8.14 22:06

Připaeá mi že je to spíš o předhánění toho kdo to vlastně dělá nejlíp ;) Nic pro mě ;)!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
21.8.14 22:07

Nečetla jsem vše ale rozhodně bych „nepujčila“ dítě lidem který mají „řeči“! U nás každý pochopil a respektoval, že se na to ještě necítím! Ake tak taky jsem to hezky vysvětlila, své obavy a tak :think:

Když už na to došlo vím kam šli a ano zavolala jsem asi po hodině zda vše v pořádku samozřejmě bylo jinak by volali oni mě. :nevim:

Později už jsem to tolik neřešila ale přehled jsem tedy mít chtěla vždy prostě když už se mi zastesklo zavolala jsem nebo poslala sms ;)
Nepřipadám si jako hysterka pořád je to MÉ dítě! ;)
ale u nás se hraje na důvěru takže jsem ani nemělastrach, že pojedou někam na šílené místo takže z tohoto jsem obavu neměla.

Nesvěřila bych dítě když se na to necítím nebo když Té osobě nedůvěřuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí