Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@prob píše:
@AniNevim Nevím jak jí to mám říct aby na mě nekřičela,…
jo, a neuchyluj se k zadnym klickam. Nejde o zivot, takze velmi vhodna prilezitost natrenovat rovnost, ktera dnes tak chybi cele spolecnosti. Vy mladi mate moznost ty pokrivene vztahy napravit.
@AniNevim Omlouvám se jestli jsem se vás nějak dotkla…Někdo si z toho dělá srandu a myslela jsem že i vy…Ale to co jste napsala :„Ahoj Nelo, uz se s tebou nechci bavit. Nikdy.“ „Proc?“ „Obtezuje me to“. jí řeknu! Děkuji moc:)
@Saneska píše:
@marrlinka @chocolatte Holky já myslím, že starosti jsou úměrné věku a když se vám to zdá směšné, slečnu to třeba trápí stejně nebo víc než vaše, dospělácké srarosti, nemyslíte?
to nebylo myšleno jako posměšná poznámka. Starosti sjou samozřejmě úměrné věku a životní zkušenosti, proto jsem napsala, že bych chtěla, aby mi bylo 13 se současným mozkem. Nevidím na tom nic posměšného
jen to vyjadřuje přesně to, co jsi napsala ty
@Saneska píše:
@marrlinka @chocolatte Holky já myslím, že starosti jsou úměrné věku a když se vám to zdá směšné, slečnu to třeba trápí stejně nebo víc než vaše, dospělácké srarosti, nemyslíte?
souhlasim.
@prob prostě a jednoduše ji řekni, až na tebe bude bezdůvodně opět křičet, že tohle její chování nemáš náladu a pokud se chce chovat takhle, tak to at za tebou raději nechodí, že se s ní už nechceš stýkat
![]()
@AniNevim píše:
souhlasim.
odkazuji tě na svůj předchozí příspěvěk. aby sis taky nemyslela, že se tu někomu posmívám ![]()
@prob píše:
@AniNevim Omlouvám se jestli jsem se vás nějak dotkla…Někdo si z toho dělá srandu a myslela jsem že i vy…Ale to co jste napsala :„Ahoj Nelo, uz se s tebou nechci bavit. Nikdy.“ „Proc?“ „Obtezuje me to“. jí řeknu! Děkuji moc:)
nn, vubec jsi se me nedotkla, jen vim, jak zakerna je pisemna komunikace, jak muze byt jinak vnimana, nez je mysleno. Proto jsem mela potrebu to upresnit. Proto tez nesouhlasim s radami o SMSkach: muze si to vylozit vselijak, muze zit v domnence, ze to psal nekdo jiny, muze muze. Takto mas moznost ji to rict bez emoci, chladne. Vyslechnout krik, ktery pomyslne vnitrne odrazis tou svoji silnou myslenkou, ze je to ten posledni primy utok od ni na tvoji adresu. Ze te treba nejak pomluvi? To dela treba i ted, jen o tom nevis. Ji ani lidem, kteri se k ni pridaji nic nedluzis a po skole se s nimi treba nikdy v zivote neuvidis. Nic jim nedluzis
![]()
@prob píše:
@Nerine …Já jí třeba řeknu že nemám čas a ona zamnou příjde domů…
vsak at prijde, tak bud neotevres nebo tam posles nekoho z rodicu a ten ji to vysvetli ![]()
@marrlinka píše:
odkazuji tě na svůj předchozí příspěvěk. aby sis taky nemyslela, že se tu někomu posmívám
nn, to jsem nemyslela. Souhlasila jsem s tou myslenkou, ne s adresovanim.
@AniNevim píše:
nn, to jsem nemyslela. Souhlasila jsem s tou myslenkou, ne s adresovanim.
aha, tak další vlna nepochopení
sorry
@prob Musím říct, že mě by se tohle chování taky nelíbilo, teď, ani dřív. Kamarádka je na tebe dost fixovaná a chce s tebou trávit všechen čas. Má i jiné kamarádky? Je na všechny taková?
Nechci tohle svádět na hormony, ale možná je viníkem puberta + výchova. Vzpomněla jsem si na jednu sousedku, mladší kamarádku (teď je jí 17), když se í něco nelíbilo, zvyšovala hlas. Dělala to i doma a tak to dělala i venku, já zvýšit na rodiče bezdůvodně hlas, tak bych dostala po čuni…
Měla by sis uvědomit, že pusu máš nejen na tlachání, ale i na mluvení o vážných věcech. Tak seber odvahu a řekni jí, že se ti její chování nelíbí, že ti tím leze na nervy a pokud se k tobě nezačne chovat jinak, tak se s ní nebudeš kamarádit. Buď se urazí a bavit se nebudete, nebo se nad sebou zamyslí… ![]()
@Saneska Moment, já jsem se slečně nevysmívala a doufám, že to tak ani nevyznělo. Snažila jsem se jí jen otevřít oči a aby zkusila své starosti řešit narovinu, což se jí bude v životě ještě hodit… ![]()
Já měla taky takovou " kamarádku", ona mě brala jako kamarádku, ale já jsem si jí nechtěla pustit k tělu, ale byla dost vlezlá, sama se mi zvala domů, pak de chtěla vecpat na prohlídku na gyndě (těhotenskou
), pak už začla mluvit o tom, že by chtěla být u porodu
nedokázala jsem se jí zbavit…dělala mi scény, že jsem jí neřekla to a to, ale proč bych jí to měla říkat, já se o tomhle bavím s přáteli, ona to ale nedokázala pochopit…a je mi 23 a jí 24 a opravdu je těžké se někoho zbavit, když se na vás tak přicucnul