Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím o radu či názor. Odmala jsem po svatbě netoužila, nechci jí. Chtěla bych miminko ale přítel to má v rodině nastavené tak že každej nejdřív svatbu - několik let čekat a pak až miminko. Já bych ale miminko chtěla ale vdávat se kvůli tomu nechci. On to ví ale nemyslí si že to myslím vážně a řekla bych že s tím miminkem by souhlasil vážně až po svatbě. Je mi 24 a jemu 22. Co dělat?
![]()
@Meha Prostě jen nevěřím na lásku až do konce života a pak řešit rozvod a ostatní.. nechci no, nemám ráda pozornost a svatby tak vůbec.
Taky jsem to tak mela. Az jsem potkala manzela a zmenila jsem nazor. V takovych zasadnich vecech se musi partneri shodnout! Jinak se ti to casem vrati… Navic jste prilis mladi, nech tomu cas.
@Inuska.pv U mě už ale hodiny silně tikají
ale právě, taky si říkám, že s někým jiným bych možná tu svatbu chtěla.. nevím, partnera měnit nechci ![]()
@Nuggetka píše:
Ahoj holky, prosím o radu či názor. Odmala jsem po svatbě netoužila, nechci jí. Chtěla bych miminko ale přítel to má v rodině nastavené tak že každej nejdřív svatbu - několik let čekat a pak až miminko. Já bych ale miminko chtěla ale vdávat se kvůli tomu nechci. On to ví ale nemyslí si že to myslím vážně a řekla bych že s tím miminkem by souhlasil vážně až po svatbě. Je mi 24 a jemu 22. Co dělat?![]()
Poptej se, jak to vidí holky, které by se vdávat chtěly - ale partner nechce.
Svatba, dítě, manželství - to je prostě věc MY, ne JÁ. A když tu není MY, když to není názor vás obou… pak je otázka, do jaké míry je to jedná věc, která vás odděuje, nebo zda je toho tam víc, a pak… pak je asi na místě ta větička, cos napsala, že nevěříš na lásku a vztah do once života. Proč tedy zrovna tento partner. Proč ne rovnou jiný. Někdo, kdo by to asi viděl jako ty, tedy pořídit si dítě, být spolu já nevím tři pět deset let? a pak ádijé…
![]()
Mimochodem, když si někoho berš, dílem si bereši jeho rodinu, prootže se automaticky stáváš členem této rodiny. Otázka je pak, samozřejmě čistě morální, do jaké míry je vhodné nabourávat určité styly a rituály a vůbec takovou tu kulturu z rodiny. Myslím tím pochopitelně pokud se neshodnou oba, pokud je to jen názor nevěsty, že JÁ teda rozhodně tohle NE. Prootže pak je otázka, ne když se neshodnu s tchýní, ale s klukem, který prostě má názor a zvyky rodiny (jež holt velí nebo vede tchýně ae nechc říkat, že kluk je mamaánek, jen prostě je vychován v určitém stylu a tento si drží a žádá), tak… proč s ním teda chci žít? tankuje mě ten názorový rozdíl? Chci tu itálii, co bude?
@jahuhudka Počkej počkej, neříkám že nechci. Jen tomu nevěřím. Všude okolo rozvody, a tak. Mám prostě jen strach.
@Nuggetka Myslím si, že zřejmě partner nebude pro Tebe ten pravý, když nevěříš, že bys s ním mohla být celý život, možná máš takový vzorec z rodiny, předpokládám, že jsou Tví rodiče rozvedení.
Ten druhý důvod, že nejsi ráda středem pozornosti, to chápu, ale svatba se dá udělat i malá, ve čtyřech.
Pokud partner na svatbě trvá, chce mít rodinu prostě kompletní a Ty ho miluješ a chceš s ním dítě, tak se asi budeš muset přizpůsobit.
Pokud Ti jde jen o dítě, o partnera ani ne, tak si najdi někoho, kdo má stejné hodnoty.
Je Ti 22, tak hodiny můžeš ještě nechat chvíli tikat.
Příspěvek upraven 01.03.15 v 11:57
@Nuggetka píše:
@jahuhudka Počkej počkej, neříkám že nechci. Jen tomu nevěřím. Všude okolo rozvody, a tak. Mám prostě jen strach.
Tak pravda je, že rozvod ve sto procentnech případů začíná svatbou. ![]()
Na mě to působí, že chceš jen dítě… Jestli chceš k dítěti i tatínka, tak snad plánuješ s ním zůstat, nebo ne? Svatbu neřeším, já se taky nebudu vdávat (ani přítel nechce svatbu).
@Nuggetka já byla jak ty.. rodiče rozvod docela nepekný, v rodině druhý.. Taky jsme nechtěla..
Ale jednou mi baička řekla, že mám žít svůj život- s partnerem ne cizí… Oni mají s dědou 90 let a když někde jdou tak děda ji pořád otvírá dveře, pořád ji sundává kabát, pomáhá ji, když je jeden nemocný druhý se stará- i děda vaří donese do postele..
Trochu mě to otevřelo oči, že jo, rozvody jsou, ale nemusím to mít já..
A jsem vdaná- a výsledek, je to stejné, jakobych nebyla, žijem s manželem stejně, ale prostě máme společné jméno jsme rodina- co bude?? Nevím, ale jeslti jsem vdaná a nebo nejsem, spíš záleží jak to budme mít mezi sebou..
Takže to, že se bojíš, že je všude rozvodu, tak to moc neřeš..
Příspěvek upraven 01.03.15 v 12:02
@Nuggetka píše:
Pokud jdeš do něčeho s tím, že to nevyjde
Tak pořizovat si dítě je značně nezodpovědné. Manželství i partnerství a hlavně rodičovství by mělo být myšleno navždy. Ani jedna z těchto,,životních úloh,, není jednoduchá. Všechyn tě ovlivní, omezí, změní. Něco ti dají a něco ti vezmou. Je jen otázka na kolik se chcete navzájem přizpůsobit a hledat kompromisy.
@kvaček To je hrozně krásný, když někde vidím starší pár jak dědeček babičce pomáhá přesně jak říkáš - vždyt ted to nedělají ani třicetiletí chlapi
vždycky jsem úplně naměkko ![]()