Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky ![]()
možná trochu oddechové téma. Představte si, že na nějakou neurčitou dobu odjede muž s dětmi pryč nebo děti po celou dobu bude hlídat někdo z rodiny mimo domov. Doma je vše uklizené, navařené, vyžehlené… – prostě nic, co by vyžadovalo pozornost.
Tudíž máte najednou čas jen pro sebe. Když se konečně vyspíte a dospíte, jak byste si tento čas naplánovaly? Je něco, co byste rády dělaly a v rodinném shonu to odkládáte? Co považujete za smysluplně strávený čas?
Když to zkrátím, jak byste tento čas pro sebe (aktivně) využily, tak aby to nebyl „proflákaný“ čas, ale aby Vás to bavilo?
Neptám se ani tak z toho důvodu, že bych chtěla inspiraci, spíš jsem zvědavá, jak to kdo má. ![]()
Díky ![]()
Tchýně si občas bere dcerku na víkend, vždy se domluvíme na ten víkend, kdy je chlap v práci, abych měla čas fakt jen na sebe ![]()
Takže já až si v klidu poklidím, tak jdu něco dobrého upéct(to mě fakt baví!),přečtu si knížku, pustím si film, pořádně protáhnu venku pejska, pořádně se prospím a pak si třeba sednu k netu
Nebo pomůžu kamarádce s jejíma dětma, když jí přerůstají přes hlavu a víkend uteče ani nemrknu ![]()
Vypadla bych ven - kolo, kolečkový brusle, plavat, na kešky…
Kdybych byla utahaná a líná, tak do sauny.
Slubujem chlapovi usit kabelu na dovolenku uz hadam druhym rokom, a zo zvyskovej latky musim usit pre seba penazenku… mam rozpleteny svetrik pre mladsiu, a musim urobit rovnaky pre starsiu… a pre mamu musim do velikonoc stihnut frivolitkovu decku na velkonocny kosik… bodlo by urobit este dve mensie na dva mensie detske kosicky… a keby bol cas, tak by som chcela znovu zacat s brusnymi tancami a naucit sa malovat. A docitat knizku, co som dostala pred dvoma rokmi na vianoce… a zajst na masaz, uz sa neviem ani narovnat, aby to nebolelo ![]()
Kdybych se konečně vyspala a dospala tak bych si zalezla pod peřinu a ještě jednou bych se pořádně vyspala
ne vážně..nevím, asi bych konečně dceři ušila teepee, tepláčky, dala bych si horkou vanu, přečetla knížku a nebo jen tak lenošila na gauči…
Venovala bych se konickum, coz je peceni a vareni
kdyby to bylo pravidelne, tak bych chtela chodit na nejake kurzy, jazyk, tanec nebi to foceni
@Bábi Zlopočasná To jsme na tom podobně. Břišní tance mě taky lákají, rozečtených knih mám asi pět a už dva měsíce mám blok v hrudní páteři ![]()
@mirallis nedělala bych nic
vzala pejska ven, jen tak polehávala a sledovala televizi, popravdě znám se, po jednom dni by se mi po nich neskutečně stýskalo, ani si to neumím představit ![]()
@mirallis píše:
@Lama Lama Sama nebo s někým?
jak co- plavání, sauna sama. Kešky určo s kamarádkou. Brusle, kolo podle situace.
Tak já bych pořádně protáhla sebe i psy a dali bychom si pořádnou túru po okolí. Viděla bych to i na bazén a saunu, dobrý oběd někde v nějaké krásné restaurace, kam s dětma nejde vlézt.
(Alespoň ne s našima!)Pak spousta knih, nějaké ty kosmetické vylepšováky, cvičení, pak zase knihy, relax, příjemná hudba a kvalitní spánek.
@Calathea píše:
Díky za téma, jen při té představě je mi hned veseleji.
Někdy se zasnít není od věci
![]()