Hledám účetní na daně 2014 - potřebuji radu

21
22.2.15 23:54

hledám účetní na daně 2014

Dobrý večer je tu nějaká maminka co by mi mohla poradit ohledně daní 2014? Můj problém je:přítel od ledna do května 2014 podnikal leč neůspěšně výdělek je 0kč navíc neplatil ani soc. A zdravotní (to máme. Již vyřešené SPL. kalendáři) ale jak to napsat do přiznání může se uvést nula?? Od června do prosince pracoval v jedné firmě a od 13 prosince je vedený na ÚP.. Jaký daňový formulář použít ten pro OSVČ nebo pro fyzické osoby? Netuším jak to dát dohromady… :,( poradí mi někdo prosím děkuji… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17095
23.2.15 00:08

@Jambi07 zkus poprosit @Hanula1212 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.15 01:30

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.15 08:16
@Jambi07 píše:
Dobrý večer je tu nějaká maminka co by mi mohla poradit ohledně daní 2014? Můj problém je:přítel od ledna do května 2014 podnikal leč neůspěšně výdělek je 0kč navíc neplatil ani soc. A zdravotní (to máme. Již vyřešené SPL. kalendáři) ale jak to napsat do přiznání může se uvést nula?? Od června do prosince pracoval v jedné firmě a od 13 prosince je vedený na ÚP.. Jaký daňový formulář použít ten pro OSVČ nebo pro fyzické osoby? Netuším jak to dát dohromady… :,( poradí mi někdo prosím děkuji… :think:

Do daňového přiznání zapíšeš do přílohy číslo 1 - ř. 101 částku 0, do 102 0, do 104 0.
Do ř. 31 napíšeš úhrn příjmů ze zaměstnání, ř. 32 zaplacené pojistné, ř. 34 základ daně ( to vše na základě Potvrzení o zdanitelných příjmech, které má od zaměstnavatele).
Vypisuje Přiznání k dani z příjmu FO.
K němu přiložíš potvrzení, kdy byl na ÚP a i to Potvrzení o ZP ze zaměstnání.
Ale pokud jsi to nikdy nedělala tak by bylo možná dobré oslovit nějakou účetní ve Vašem městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.2.15 08:35

To že je výdělek 0 neznamená, že neměl zadne příjmy a výdaje. Přiznání musíš sestavit podle skutečnosti. Nebo opravdu v roce 2014 nic nekoupil do podnikání, ani nic nevyfakturoval nebo nepřijal ani jednu platbu? V cem podniká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.15 09:44

Podnikal v baru ale výdělek použil na nákup zboží bohužel faktury nemá jelikož neměl na poslední nájem vše mu majitel zamkl na baru a už nedal…žily jsme z mých příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.2.15 10:22

Majitel ho pro doklady pustit musí, můžete pozadat o pomoc policii. Do daňového přiznání si musí uvádět skutecne příjmy a výdaje. Nebo leda že by uplatnil pouze procentem z příjmů. Těžko říct co by pro něj bylo výhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.15 10:35
@Jambi07 píše:
Podnikal v baru ale výdělek použil na nákup zboží bohužel faktury nemá jelikož neměl na poslední nájem vše mu majitel zamkl na baru a už nedal…žily jsme z mých příjmů.

Tak ale v tom případě nemůžeš napsat do příjmů 0, když nějaké měl.
A evidentně i výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.15 10:39

A co jsou procenta z prijmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.15 10:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.15 10:49
@viccca píše:
Majitel ho pro doklady pustit musí, můžete pozadat o pomoc policii. Do daňového přiznání si musí uvádět skutecne příjmy a výdaje. Nebo leda že by uplatnil pouze procentem z příjmů. Těžko říct co by pro něj bylo výhodnější.

Jasně že je pro něho výhodnější napsat skutečné, když byl dle zakladatelky na nule.
Ale když nemá doklady, tak to bude asi těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.15 11:33

Teď jsem vyhrabala všeho všudy 7 faktur 4 z nakupu zboží a 3 z výdělku z provozování hracích automatů to mi asi moc nepomůže že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.15 12:36
@Jambi07 píše:
Teď jsem vyhrabala všeho všudy 7 faktur 4 z nakupu zboží a 3 z výdělku z provozování hracích automatů to mi asi moc nepomůže že?

No a kolik jsou tedy příjmy celkem a kolik výdaje?
Určitě pomůže, pokud ty čísla nebudou nějaké nesmyslné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.15 13:19

Tak to nepomůže výdaje jsou cca 4000kč a příjmi asi tak 800kč :-D to je v pytli ja bych ho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.15 13:20

Skoro nikdo tam nechodil takze se nakup delal za pár stovek pivo jsme měly za darmo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová